Πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού (VIDEO)

Ισχαιμικό επεισόδιο η αιτία θανάτου της 68χρονης στην Πέλλα που κατέληξε μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκεται το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, ενώ εξελίξεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα και αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου.
Αυτά προκύπτουν από τις απαντήσεις που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας αποτελεί μία επιλογή, που είναι διαθέσιμη, και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία των εμβολιασμών αλλά και τα στοιχεία που αξιολογούν οι ειδικοί.

“Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή είναι στην εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν και έχουν εξαγγελθεί, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης και να αναχαιτίσουμε την περαιτέρω επέλαση του κορονοϊού. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι μία επιλογή που είναι διαθέσιμη”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι “ανάλογα με την εξέλιξη του ρυθμού, των εμβολιασμών, αλλά και των μεγεθών που αξιολογούνται από τους ειδικούς, θα πάρουμε τις αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν υπάρχει κάτι άμεσο σε ό,τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας” για να προσθέσει πως:
“εκείνο που υπάρχει είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα όπως ισχύουν και, βεβαίως μέσα από τους ελέγχους, να δώσουμε και την έμφαση στην ανάγκη της εφαρμογής τους”.


‘Έρχονται” ανακοινώσεις για την τρίτη δόση

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν έχει οριστικοποιηθεί, τουλάχιστον ένας πρώτος σχεδιασμός, σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού και προανήγγειλε ότι θα γίνουν οι ανακοινώσεις “πάρα πολύ γρήγορα το επόμενο διάστημα”.

“Έχει ξεκαθαριστεί ότι πάμε πρώτα στους ανοσοκατεσταλμένους και, από εκεί και πέρα, με βάση τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις πάρα πολύ γρήγορα το επόμενο διάστημα”, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα προκειμένου οι ανοσοκατεσταλμένοι συμπολίτες μας να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, μετά τις 25 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους επαναληπτικούς εμβολιασμούς και η αρχή θα γίνει με τους υγειονομικούς και τους πολίτες άνω των 80 ετών.

Πηγή: enikos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X