ΚΑΕ ΑΕΚ: «99 χρόνια και ακόμη η μνήμη ανθίσταται στη λήθη»

Το μήνυμα της ΑΕΚ για την ημέρα Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΚΑΕ ΑΕΚ με μήνυμα της τιμά την μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

«99 χρόνια και ακόμη η μνήμη ανθίσταται στη λήθη. Καθήκον μας να μη ξεχνάμε τον αιματοβαμμένο διωγμό των προγόνων μας από την Ιωνική γη. Εμείς, που γεννηθήκαμε μέσα από τις στάχτες της μεγαλύτερης εθνικής καταστροφής έχουμε ιερή υποχρέωση να θυμίζουμε αυτονόητα την τραγωδία στη Μικρά Ασία.
«Η γενεά η δική μας, η γενεά που έζησε τη χαρά του λευτερωμού της Σμύρνης, αλλά και τον ανείπωτο πόνο της καταστροφής και του χαμού της, δεν μπορεί και ούτε πρέπει να ξεχάση. Να σφίξη την καρδιά, να δαγκώση τα χείλη, να πειθαρχήση; Ναι. Αλλά μόνον αυτά. Να ξεχάση; Ποτέ. Πώς θα μπορούσε πρώτον να ξεχάση; Και πώς δεύτερον δεν θα πρόδιδε τον πόνο της- δηλαδή ό,τι την ανυψώνει περισσότερο – αν, έστω τα κατάφερνε να λησμονήση; Να ξεχάσωμε; Εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσωμε. Λοιπόν θα θυμόσαστε! Θα θυμόσατε πάντα!» (Αθηναϊκά Νέα, 1932)

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X