ΑΕΚ-Ιωνικός: Η κριτική των 16 κιτρινόμαυρων

ΑΕΚ-Ιωνικός: «Εκανε λίγα και παίρνει πολλά»
Photo Credits: INTIME

Διαβάστε την κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα τον Ιωνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 3-0, με σούπερ εικόνα επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και ζητήματα στην άμυνα στο πρώτο.

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ματς:

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Πέρασε ένα πολύ ήσυχο βράδυ, παρόλο που υπήρχαν στο πρώτο ημίχρονο κάποιες φάσεις από την πλευρά του Ιωνικού. Ωστόσο κάποια σπουδαία απόκρουση δεν έβαλε στο ενεργητικό του, καθώς στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων η μπάλα έφυγε άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν θεατής.

Κλεμάν Μισελέν: Στα ανασταλτικά του καθήκοντα, είχε κάποια ζητήματα, τουλάχιστον στο διάστημα που ο αντίπαλος έπαιζε με έντεκα ποδοσφαιριστές. Επιθετικά, έκανε αρκετά ανεβάσματα από την πλευρά του. Αλλά συνεργασίες με τον Άμραμπατ που ήταν κυρίως στην πλευρά του, δεν έβγαλε καθόλου συνεργασίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πολλές φορές και βοήθησε αρκετά στο επιθετικό κομμάτι.

Όγκνιεν Βράνιες: Ξεκίνησε το ματς με αρκετά προβλήματα στην… πλάτη του, όπου δυο φορές βγήκε ο αντίπαλος και δημιουργήθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις. Όσο περνούσε η ώρα μέσα στο παιχνίδι ήταν σχετικά πιο σταθερός. Όμως είχε και την σημασία του πως ο Ιωνικός έμεινε με παίκτη λιγότερο. Γενικώς δεν έδειξε να έχει βρει ακόμα τον αγωνιστικό του ρυθμό.

Γιώργος Τζαβέλλας: Από την τετράδα της άμυνας, ήταν και πάλι ο καλύτερος. Κυρίως ήταν αυτός που για μια ακόμα φορά προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες και περισσότερο να κάνει καλύψεις στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πήρε πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του, έκανε παιχνίδι από τα μετόπισθεν, έκανε και κάποια λάθη.

Εχσάν Χατζισαφί: Στο επιθετικό κομμάτι, ήταν καλύτερος από τον Μισελέν, υπό την έννοια πως συμμετείχε περισσότερο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, στα ανεβάσματα που έκανε. Όμως στα ανασταλτικά του καθήκοντα, είχε πολλά περισσότερα προβλήματα από τον Γάλλο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Χατζισαφί «έφαγε» φάσεις από την πλευρά του. Πάντως επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας.

Ντάμιεν Λε Ταλέκ: Ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στο ματς και έδειξε πως είναι από τα πλεονεκτήματα του το παιχνίδι στον αέρα στις στατικές φάσεις. Κατά τα άλλα δεν φάνηκε ακόμα να έχει βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό και τα γερά του πατήματα στο γήπεδο. Είχε καλές επαφές με την μπάλα, αλλά είχε και ζητήματα στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Όσο πάντως περνούσε η ώρα στο ματς πατούσε όλο και καλύτερα.

Κώστας Γαλανόπουλος: Έβγαλε την περισσότερη δουλειά απ’ όλους τους χαφ της ΑΕΚ στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι που κάποια στιγμή χρειάστηκε να τρέχει παντού για να καλύπτει κενά. Με την μπάλα στα πόδια προσπάθησε να παίξει σίγουρα, αλλά λίγες φορές επιχείρησε να ανεβάσει την ομάδα. Βγήκε στο ημίχρονο καθώς ακόμα του λείπει ο ρυθμός.

Πέτρος Μάνταλος: Εκτέλεσε την στατική φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ με τον Λε Ταλέκ. Κατά τα άλλα ήταν με δραστήριος, πήρε μπάλες στα πόδια του, αλλά ελάχιστες φορές ήταν αποτελεσματικός. Δεν του βγήκαν τα περισσότερα απ’ όσα δοκίμασε. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες. Και έδωσε και την ασίστ για το γκολ του Τσούμπερ.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Ελάχιστα πράγματα από τον Σουηδό μεσοεπιθετικό. Έπαιξε κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Μόλις δυο φορές δοκίμασε να πάρει προσωπική ενέργεια, κάνοντας κίνηση προς τον άξονα. Αλλά είχε πολύ κακές επιλογές. Και γενικώς, δεν του βγήκαν καθόλου πράγματα.

Σέρχιο Αραούχο: Έβγαλε πολύ λίγες συνεργασίες στο πρώτο ημίχρονο. Έβγαινε μακριά από την περιοχή για να πάρει μπάλα και να συμμετάσχει στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Και επειδή ακόμα από την ομάδα λείπουν οι αυτοματισμοί, αυτό δεν τον βοήθησε καθόλου να γίνει ο ίδιος απειλητικός. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ περισσότερο μέσα στο παιχνίδι. Έβγαλε συνεργασίες, κέρδισε το πέναλτι από το οποίο έγινε το 2-0, ενώ έχασε και δυο ευκαιρίες για να σκοράρει.

Νορντίν Άμραμπατ: Ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα, αλλά όσο περνούσε η ώρα, έπαιρνε όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια. Πήρε με δική του προσωπική ενέργεια την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ρομάο. Ενώ πάλι με δική του προσωπική ενέργεια, ήρθε και η καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ για γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξίσου επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας. Και φυσικά πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα σε επίσημο ματς, με εύστοχο πέναλτι.

Στίβεν Τσούμπερ: Από την στιγμή που μπήκε στο ματς, άρχισε η ΑΕΚ να πατάει όλο και περισσότερο… γκάζι. Πήρε πολλές πρωτοβουλίες ως αριστερός ακραίος επιθετικός. Πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ και γενικώς κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, δημιουργούσε πανικό στην αντίπαλη άμυνα, έχασε ακόμα δυο πολύ καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.

Ντάμιαν Σιμάνσκι: Μπήκε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Και η αλήθεια είναι πως μπήκε με φόρα από τα εξαιρετικά παιχνίδια που έκανε με την εθνική του. Βοήθησε πολύ σ’ όλους τους τομείς και την μεσαία γραμμή ειδικώς αλλά και την ομάδα γενικώς.

Ντάρκο Γέβτιτς: Ντεμπούτο και για τον Ελβετό μέσο που έπαιξε στην θέση του Μάνταλου πίσω από τον φορ. Έδειξε πως ακόμα θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί και να μάθει τους συμπαίκτες του. Όπως επίσης έδειξε πως έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση με την μπάλα στα πόδια του. Πήρε πολλές φάσεις πάνω του, θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Λιβάι Γκαρσία: Επέστρεψε μετά από χειρουργείο και πήρε αγωνιστικά λεπτά νωρίτερα απ’ ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί. Εμφανώς του έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός. Όμως παρόλα αυτά, λίγο έλειψε να βρει δίχτυα, αλλά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή και δύσκολη θέση, κτύπησε στο δοκάρι.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Η τελευταία κίνηση του Μιλόγεβιτς από τον πάγκο. Μπήκε στην θέση του Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Ήταν κεφάτος, ήταν κινητικός, είχε και ένα σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X