Ηταν ξανά… ΑΕΚάρα με τρομερούς Τσούμπερ-Αμραμπατ, άνετο 3-0 τον Ιωνικό!

Ηταν ξανά… ΑΕΚάρα με τρομερούς Τσούμπερ-Αμραμπατ, άνετο 3-0 τον Ιωνικό!
Photo Credits: INTIME

Εκρηξη ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο με μαγεία Τσούμπερ και Αμραμπατ, νίκη στην πρεμιέρα επί του Ιωνικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το λέγαμε, το γράφαμε, το είδαμε. Η ΑΕΚ έχει πλέον τεράστια ποιότητα δημιουργικά και μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλο. Ο πρώτος που έχασε την μπάλα από την Ενωση, ήταν ο Ιωνικός που έφυγε ηττημένος από το ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος χάνοντας με 3-0. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον τρομερό Νορντίν Αμραμπατ και τον φοβερό Στίβεν Τσούμπερ, η ΑΕΚ έκανε έκρηξη στο δεύτερο ημίχρονο και μετέτρεψε ένα προβληματικό και αγχωτικό πρώτο μέρος σε άνετη επικράτηση.

Ο Τσούμπερ έδωσε την ποιότητα που χρειαζόταν για να καταρρεύσει η άμυνα του Ιωνικού, που είχε βάλει δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ βρήκε χώρους, είχε αυτήν τη φορά υπέρ της όλες τις συγκυρίες του ματς και ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα, βάζοντας το πρώτο τρίποντο στο σακούλι. Κυρίως, επειδή επιβεβαίωσε πως όσο περνά ο χρόνος, μόνο καλύτερη μπορεί να γίνεται με τους παίκτες που έχει.

Κακή αρχή

Με οκτώ νέα πρόσωπα στην 11άδα, η ΑΕΚ επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό αγώνων έπειτα από ενάμιση μήνα. Αυτή η έλλειψη ρυθμού φάνηκε πως είχε απορρυθμίσει τους «κιτρινόμαυρους», γι’ αυτό και στο ξεκίνημα του αγώνα υπήρχαν πολλά ζητήματα. Η εκρηκτικότητα και η δύναμη του Τουράμ δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην ευάλωτη άμυνα της ΑΕΚ. Η μεσαία γραμμή έδειχνε εντελώς ανήμπορη να κόψει τις πάσες, το κέντρο της άμυνας ήταν αργό και προβληματικό.


Η ΑΕΚ γλίτωσε το «εγκεφαλικό» από το τετ α τετ του Τουράμ στο ξεκίνημα και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φορά που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή. Μια καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μάνταλο, έξυπνη κίνηση του Λε Ταλέκ που βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από τον Χουτεσιώτη και η Ενωση πήρε προβάδισμα. Αλλά ούτε και τότε, με το ψυχολογικό προβάδισμα που απέκτησε, μπόρεσε να γίνει αφεντικό στο παιχνίδι.


Η ΑΕΚ έδειχνε κομμένη στα δύο και ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιθέσεις του Ιωνικού. Γλίτωσε αρκετές φορές, με τον Στάνκοβιτς να παίζει ρόλο λίμπερο. Το κέντρο δεν μπορούσε να δώσει ασφάλεια στην άμυνα, αλλά ούτε και να προωθήσει την μπάλα σωστά στην επίθεση. Είναι ενδεικτικό, πως η πρώτη φάση της Ενωσης σε κανονική διάρκεια παιχνιδιού ήρθε στο 42’, με διαγώνιο σουτ του Αμραμπατ που απέκρουσε δύσκολα ο Χουτεσιώτης.

Μόνο ο Αμραμπατ

Ο Αμραμπατ ήταν όαση στο παιχνίδι της ΑΕΚ και ο μοναδικός που προκαλούσε προβλήματα στην άμυνα του Ιωνικού. Αλλωστε, ήταν εκείνος που πήρε και την αποβολή του Ρομαό στο 33’, βάζοντας έξυπνα το κορμί του και εκμαιεύοντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα πέρα από το προβάδισμα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισορροπήσει την άμυνα της και να μη δέχεται φάσεις.

Ο Μιλόγεβιτς είδε τα προβλήματα της ομάδας του και δεν έμεινε απαθής. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έριξε στο ματς τους Σιμάνσκι και Τσούμπερ αντί των αρνητικών Γαλανόπουλου και Τάνκοβιτς, αντίστοιχα. Με το νεύρο του Πολωνού, την κλάση του Ελβετού και το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω, η ΑΕΚ κυριάρχησε πλέον απόλυτα μέσα στο γήπεδο. Εκλεισε τον Ιωνικό στο μισό γήπεδο και άρχισε να γίνεται πιο απειλητική.

Εκρηξη

Ο Τσούμπερ βοήθησε πολύ για να ανοίξει το παιχνίδι της ΑΕΚ τόσο σε πλάτος, όσο και σε μήκος. Εδωσε ποιότητα στην επίθεση της ΑΕΚ, άνοιξε το παιχνίδι. Εκείνος ήταν που πέρασε την μπάλα κάθετα στον Αραούχο που κέρδισε πέναλτι από τον Μύγα και ο Αμραμπατ έδωσε τέλος σε κάθε ανησυχία για το κατά πόσο η ΑΕΚ θα έπαιρνε τη νίκη στην πρεμιέρα της στο νέο πρωτάθλημα. Και μετά άρχισε το πάρτι. Ο Τσούμπερ άρχισε να χορεύει.


Μπορεί ο Ελβετός να μην πρόλαβε να τελειώσει την εξαιρετική ασίστ σε φάση που έμοιαζε εύκολη έπειτα από γύρισμα του Μισελέν, αλλά λίγο μετά έκανε τον κόσμο να παραληρεί με την υπέροχη κίνηση και το τελείωμα που έκανε, αυξάνοντας το δείκτη του σκορ σε 3-0. Το πάρτι είχε ξεκινήσει στις εξέδρες και δεν σταμάτησε ποτέ. Η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε πλέον μέσα στο γήπεδο με κινητήριο μοχλό τον Τσούμπερ, ο Μιλόγεβιτς έδωσε χρόνο και το αίτημα για πρωτάθλημα ακουγόταν όλο και πιο δυνατά.


Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάνσκι), Αμραμπατ (68’ Γκαρσία), Μάνταλος (68’ Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46’ Τσούμπερ), Αραούχο (76’ Ανσαριφάρντ)

Ιωνικός (Δ. Σπανός, 4-2-3-1): Χουτεσιώτης, Μύγας (90+3 Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεράνιος, Γκοτσούλιας, Ρομαό, Λένις (68’ Ντάλσιο), Αοσμαν (67’ Κιάκος), Καμπράλ (80’ Ματσούκας), Τουράμ (80’ Μάναλης)

Ο διαιτητής Τζοβάρας χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μάνταλο (55’), Λε Ταλέκ (85’) – Ρομαό (24’), Τσιγκρίνσκι (51’), Μύγα (62’), ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρομαό στο 33’.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X