Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ συνεχίζεται: Για 10η σερί χρονιά πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Γυναικών! (ΦΩΤΟ)

Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ συνεχίζεται: Για 10η σερί χρονιά πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Γυναικών! (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κατέκτησε σήμερα ένα ακόμη πρωτάθλημα στις Γυναίκες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά την χθεσινή εξαιρετική ημέρα στα ατομικά, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών ολοκληρώθηκε ιδανικά για την ΑΕΚ που συνέχισε την αυτοκρατορία της στις Γυναίκες.

Για 10η σερί χρονιά η «Ένωση» αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην κατηγορία των Γυναικών ενώ σημαντική επιτυχία και στα αγόρια όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  Η ΑΕΚ νίκησε στον τελικό Γυναικών τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα έχοντας στη σύνθεση της τις Δώρα Γκουντούρα, Κλαίρη Μπένου, Αθηναϊς Μαυρικάκη και Μαριζέτ Χουρί η οποία επέστρεψε μάλιστα στο «κιτρινόμαυρο» τμήμα μετά την απουσία της τα τελευταία χρόνια.

Η «Ένωση» ήταν… τυχερή στο ξεκίνημα καθώς προκρίθηκε άνευ αγώνος στα Ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί βρήκε απέναντί της τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, του οποίου και επιβλήθηκε με άνεση και με σκορ 45-34. Στο μεγάλο Τελικό αντίπαλος ήταν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Η ομάδα του Βαγγέλη Σαρρή έκανε επίδειξη δύναμης και με το ευρύ 45-17 έφτασε στον τίτλο, γεμίζοντας υπερηφάνεια το φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ.

Στο ομαδικό Ανδρών, η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από τον τίτλο, ωστόσο κατέκτησε τελικώς το χάλκινο μετάλλιο. Οι «κιτρινόμαυροι», που αποτελούνταν από τους Δημήτρη Καφαταρίδη, Απόστολο Βιδάλη, Παναγιώτη Κοντοειδή και Λουκά Κοσενάκη, απέκλεισαν με το ευρύ 45-31 τον Ολυμπιακό ΣΦΠ και προκρίθηκαν στην 4άδα. Εκεί τέθηκαν αντιμέτωποι με τον ΑΟ Περσέας, όπου στάθηκαν άτυχοι και ηττήθηκαν με 45-28, μένοντας εκτός τελικού. Η ΑΕΚ κατέκτησε εν τέλει το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας με 45-39 του ΑΟ Ασπίδα στο Μικρό Τελικό, ενώ ο ΑΟ Περσέας κατέκτησε το τρόπαιο.

Στη χθεσινή (11/09) ημέρα, διεξήχθησαν τα ατομικά αγωνίσματα, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί για ακόμα μία φορά! Η Δώρα Γκουντούρα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος, για 4η διαδοχική σεζόν, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό της συναθλήτριάς της, Κλαίρη Μπένου, με τον «Δικέφαλο» να κάνει το… 1-2. Την 5η θέση κατέκτησε η Αθηναΐς Μαυρικάκη, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ η Μαρία Χούρι κατετάγη 13η και η Θεοδόση Βασιλική 14η.

Στους Άνδρες, ο Βαγγέλης Καλομοίρης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από Ζαπροσένκο του ΑΟ Ασπίδα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Κοντοειδής που τέθηκε αντιμέτωπος με τον Καλομοίρη στους «4». Την 7η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Καφαταρίδης, ενώ οι Απόστολος Βιδάλης, Λουκάς Κοσενάκης και Μιχάλης Αληφράγκης κατετάγησαν από την 38η έως την 40η θέση αντίστοιχα.

Ο Team Manager του τμήματος, Κωνσταντίνος Ποτού, δήλωσε στο aek.gr: «Κατακτήσαμε το 10ο σερί Πρωτάθλημα! Όλο αυτό έχει γίνει με πολύ κόπο και δουλειά απ’ όλους. Για εμένα είναι μια τεράστια ευτυχία και δικαίωση. Συνεχίζουμε και στηρίζουμε τον Βαγγέλη Σαρρή. Εγώ θα είμαι δίπλα του και το τμήμα θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Ευχαριστώ τη Διοίκηση για τη στήριξη που μας παρέχει».

Η Διοίκηση της ΑΕΚ εκφράζει τα θερμότερα συγχαρητήριά της στο Τμήμα Ξιφασκίας για την κατάκτηση του 10ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος Ελλάδος, καθώς και για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Άνδρες. Η κυριαρχία της Δώρας Γκουντούρα που αναδείχθηκε για 4η σερί φορά Πρωταθλήτρια Ελλάδος, αλλά και τα μετάλλια των Κλαίρη Μπένου, Βαγγέλη Καλομοίρη και Παναγιώτη Κοντοειδή, αλλά και η προσπάθεια από όλα τα παιδιά, μας γεμίζει υπερηφάνεια. Συγχαρητήρια σε όλους!

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή σε Άνδρες και Γυναίκες:

Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ συνεχίζεται: Για 10η σερί χρονιά πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Γυναικών! (ΦΩΤΟ)

Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ συνεχίζεται: Για 10η σερί χρονιά πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Γυναικών! (ΦΩΤΟ)

Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ συνεχίζεται: Για 10η σερί χρονιά πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Γυναικών! (ΦΩΤΟ)Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ συνεχίζεται: Για 10η σερί χρονιά πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Γυναικών! (ΦΩΤΟ)Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ συνεχίζεται: Για 10η σερί χρονιά πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Γυναικών! (ΦΩΤΟ)

Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ συνεχίζεται: Για 10η σερί χρονιά πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Γυναικών! (ΦΩΤΟ) Η αυτοκρατορία της ΑΕΚ συνεχίζεται: Για 10η σερί χρονιά πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Γυναικών! (ΦΩΤΟ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X