Ρεάλ Μαδρίτης: Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανοίγει ξανά και εκείνη ονειρεύεται! (VIDEO)

Ρεάλ Μαδρίτης: Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανοίγει ξανά και εκείνη ονειρεύεται! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

​​​​​​Η ημερομηνία έγραφε 1 Μαρτίου του 2020. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατούσε 2-0 στο El Clasico επί της Μπαρτσελόνα για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, με το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σύσσωμο να πανηγυρίζει. Κανείς όμως δεν ήξερε τότε πως αυτή θα ήταν και η τελευταία φορά που το ιστορικό γήπεδο φιλοξενούσε αγώνα των Μερένχες.

Κι αυτό γιατί περίπου δέκα μέρες αργότερα ξέσπασε στην Ισπανία η πανδημία του κορονοϊού, με τη διοίκηση της Ρεάλ να βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία για να ανάψει το πράσινο φως της πολύκροτης και πολυδιαφημισμένης ανακαίνισης.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε κανονικό εργοτάξιο, με τους οπαδούς στις κερκίδες να παραχωρούν τη θέση τους στους εργάτες.18 μήνες μετά, οι Μαδριλένοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν ξανά στο «κάστρο» τους, το οποίο αφήνει οριστικά τη νεοκλασική μορφή του για χάρη ενός νέου, αναβαθμισμένου design με ρίζες από το… μέλλον.

Πρώτη προσκεκλημένη στο νέο, φουτουριστικό παλάτι της «Βασίλισσας» είναι η Θέλτα, με τις δυο ομάδες να δίνουν ραντεβού στις 12/9 για την 4η αγωνιστική της La Liga. Ο σύλλογος του Βίγκο πάντως δεν έχει λάβει τη μοναδική πρόσκληση, αφού η διοίκηση της Ρεάλ φρόντισε να μοιράσει… 5000 περισσότερες για τους εργάτες που φρόντιζαν όλο αυτό το διάστημα το «σπίτι» των Μαδριλένων.

Το οικονομικό πλάνο για το Μπερναμπέου!

  • Η Ρεάλ πήρε δάνειο ύψους 575 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση του «Μπερναμπέου».
    Με σταθερό επιτόκιο όμως στο 2,5% το συνολικό ύψος του δάνειο θα εκτοξευθεί συνολικά στα 796 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η Ρεάλ θα καταβάλλει ετησίως το ποσό των 29,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή του, αρχής γενομένης το 2023.
  • O ορίζοντας αποπληρωμής του δανείου είναι το 2049.
  • Τα ετήσια έσοδα που θα παράγει το νέο Μπερναμπέου στην ολοκληρωμένη μορφή του αναμένεται να αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!
  • Οι πέντε βασικές καινοτομίες του «νέου» Μπερναμπέου
  • Το νεόκτιστο στάδιο έχει αγωνιστικό χώρο που μπορεί να αφαιρεθεί μετά από αγώνες και έτσι η ομάδα μπορεί να κάνει άλλα events που δεν θα σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Το γήπεδο έχει επίσης οροφή που μπορεί να κλείσει τελείως και δίνει άλλη οπτική στους φιλάθλους ενώ από το γήπεδο μπορούν να έχουν πανοραμική θέα της πόλης.

Το νέο Μπερναμπέου επίσης έχει μία τεχνολογία που μπορεί να προβάλλει εικόνες στο γήπεδο. Έχει επίσης έναν πίνακα 360 μοιρών μες στο γήπεδο.

Η Ρεάλ επίσης έχει προσθέσει στο νέο γήπεδο 4.000 θέσεις παραπάνω. Στο γήπεδο υπάρχει εμπορικό κέντρο μαζί με το μουσείο της Ρεάλ, άλλα ειδικά καταστήματα και αρκετά εστιατόρια με αστέρι Μισελέν. Υπάρχει η πλατεία Sagrados Corazones που έχει χώρο για τους θεατές αλλά και πράσινο.

Η Ρεάλ θα φιλοξενεί διάφορα events, όπως συναυλίες, επιχειρηματικά φόρουμ και συνέδρια, τουρνουά e-sports και ακόμα και αγώνες μπάσκετ και τένις. Το νέο Σαντιάγκο Μπερναμπέου θα είναι το κορυφαίο στάδιο στην Ευρώπη και ένα στάδιο – ορόσημο για τα άλλα μοντέρνα γήπεδα που θα φτιαχτούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X