Το «δεν τους βλέπουμε» πρέπει να γίνει ξανά το σύνθημα

Το «δεν τους βλέπουμε» πρέπει να γίνει ξανά το σύνθημα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogάρει ενθυμούμενος μια επαναλαμβανόμενη ιστορία των αποδυτηρίων πριν από μία τριετία, η οποία πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για τον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα επικαλεστώ μια αληθινή -και μάλιστα συχνά επαναλαμβανόμενη κατά τη διάρκεια της ευλογημένης για την ΑΕΚ, σεζόν 2017-18, ιστορία των αποδυτηρίων.

Ήταν τότε που, πριν από ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, ο νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας Παναγιώτης Κονέ επαναλάμβανε σε συμπαίκτες του ότι «δικό μας είναι το ματς, μπαίνουμε και νικάμε, δεν τους βλέπουμε». Ασφαλώς και τους έβλεπε, εξυπακούεται ότι έτρεφε σεβασμό. Δεν είχε όμως φόβο, δεν χωρούσε ο νους του -το ίδιο και άλλων παιδιών τότε όπως ο Λάζαρος, ο Μάρκο, ο Σέρχιο, ο Αντρέ, ο Τάσαρος- αυτή τη ριμάδα την ηττοπαθή κατάσταση που «παγιώθηκε» από το καλοκαίρι του 2018 και μετά. Να τρέμει το φυλλοκάρδι τους όχι μόνο απέναντι στους μεγάλους, αλλά και κόντρα στους μικρούς.

Για να φτάσεις βέβαια στο σημείο αυτό, να σκέφτεσαι φωναχτά ότι δεν τους βλέπεις, πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις. Κατανοώ τη φούρια όλων -ασφαλώς και συναδέλφων- για άμεσο πρωταθλητισμό, ποιος δεν το θέλει άλλωστε; Αλλά ας γίνουν τα βήματα ένας προς ένα, με τη σωστή σειρά. Αυτή η ΑΕΚ αναδημιουργείται (σχεδόν) εκ του μηδενός, είναι μια διαφορετική ομάδα, απολύτως λογικά ασύνδετη ακόμα και (με την καλή έννοια) «μαστροχαλασμένη». Από κάπου πρέπει να το πιάσει όταν οι αμιγώς ποδοσφαιρικοί κώδικες δεν θα λειτουργούν σε αρμονία λόγω έλλειψης κοινού χρόνου στον ίδιο χώρο εργασίας, οπότε για αρχή είναι η νοοτροπία αυτή που θα κάνει τη διάφορα. Το να εμφανιστεί η Ένωση σήμερα στο γήπεδο με το σκεπτικό ότι δεν θα γυρίσει μετά από 45 λεπτά στα αποδυτήρια με μικρότερο σκορ από ένα υπέρ της 2-0. Ασχέτως αν θα το πετύχει, έτσι πρέπει να το λογαριάζει.

Όταν ήδη νικούσε, πριν πατήσει το χορτάρι

Η απαίτηση είναι να εμφανιστεί ένα σύνολο φλογισμένο, το οποίο θα τρέχει διαρκώς (αλλά όχι ασκόπως), με διάθεση υπέρτερη και κυριαρχική. Είναι τα στοιχεία που θα επιβληθούν και θα δώσουν τη νίκη, διότι η ποιότητα υπάρχει και είναι υπεραρκετή πλέον για τέτοια παιχνίδια. Είναι το πνεύμα που θα κάνει τη διαφορά και θα χτίσει τη διαδρομή ώστε να φτάσουμε σε έναν χρόνο από σήμερα, στο μαγικό στολίδι της Νέας Φιλαδέλφειας, να ανταμώνουμε για να παρακολουθούμε την ΑΕΚ όπως εμείς, οι εραστές των ’90ς, την είχαμε συνηθίσει:

Να τελειώνει δηλαδή τέτοια ματς από το 20λεπτο και να μας αφήνει στην εξέδρα χαλαρούς και αμέριμνους, να συζητάμε για την πλάγια χαίτη του Τζαλακώστα, τις μπούκλες του Μύρτσου, τη μουστάκα του Μίκι Κουίν, το μαλλί-λασπωτήρα του Τσιαντάκη ή να υποδεχόμαστε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ με το «πόσα θα φας Μιχόπουλε, πόσα θα φας, πόσα θα φας Μιχόπουλεεεεε». Έτσι για να διδαχθούν οι νεότεροι τι σήμαιναν όλα εκείνα που έχουν ακούσει μέσα από περιγραφές, ποιο ήταν το αληθές νόημα της ατάκας, «το σκορ είναι ήδη 2-0 από τη Δεκελείας». Η δύναμη της έδρας, η δύναμη της ΑΕΚ!

Να βοηθήσει τον κόσμο για να της δώσει φτερά

Ασφαλώς αυτή η σχέση, είναι αμφίδρομη. Οι παίκτες ορίζουν τον τόνο και στέλνουν τα σήματα στην εξέδρα για να εισπράξουν πίσω πολλαπλάσια δυναμική. Το ΟΑΚΑ δεν είναι το κατάλληλο μέρος, δεν ήταν τέτοιο ποτέ. Ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί να δοκιμάσουμε άλλο για να γίνει αυτό που θα θέλαμε, δεν θα μας απασχολεί πλέον για πολύ. Ας είναι όμως η τελευταία σεζόν αλησμόνητη, αυτή που θα ζεστάνει ξανά την επαφή με τον κόσμο, ο οποίος άλλωστε απέδειξε -και συνεχίζει να το πράττει με την διαρκή παρουσία του στις αγορές καρτών διαρκείας- ότι την ΑΕΚ, δεν την αλλάζει με τίποτα. Ούτε μόνη της την παρατά, ό,τι κι αν έχει προηγηθεί.

Σήμερα ΑΕΚ, δεν τους βλέπεις! Μπαίνεις, επιβάλλεσαι από την αρχή, καθαρίζεις τη μπουγάδα και πηγαίνεις πίσω στο σπίτι για να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά, ακόμα πιο στοχευμένα, με όραμα να βάλεις τις βάσεις για να μπεις στο νέο γήπεδο, έτοιμη να μεγαλουργήσεις. Βήμα-βήμα, με πίστη και αποδυτηριακή ενότητα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X