Αυτός θα είναι ο Δικέφαλος Αετός 12 μέτρων στην «OPAP ARENA» - Το σχέδιο που απέρριψε ο Μελισσανίδης

Αυτός θα είναι ο Δικέφαλος Αετός 12 μέτρων στην «OPAP ARENA» - Το σχέδιο που απέρριψε ο Μελισσανίδης
Photo Credits: INTIME

Πως πάρθηκε η απόφαση για τον Δικέφαλο Αετό στην «Αγιά Σοφία-OPAP ARENA»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η τρέλα ξεκίνησε με τα καθίσματα στην «Αγιά Σοφία-OPAP ARENA».

Μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να το κάνει πραγματικότητα! Και το κάνει. Το είχε πει κάποια στιγμή: «Θα σας κάνω να παραμιλάτε με το γήπεδο!».

Σήμερα  η εφημερίδα  «ΔΙΚΕΦΑΛΟC AETOC» παρουσίασε τον Δικέφαλο Αετό που θα κοσμεί την κεντρική πλατεία μπροστά από το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια! Ένα έργο συγκλονιστικό που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις γενιές των ΑΕΚτζήδων!

Στις σελίδες της εφημερίδας μπορείτε να διαβάστε λεπτομέρειες που αφορούν το έμβλημα που θα υψώνεται επιβλητικά στο χώρο που κάποτε δέσποζε η Σκεπαστή. Θα διαβάστε από που πήρε την έμπνευση ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ό,τι πρέπει να ξέρετε για τον Ούγγρο γλύπτη που ανέλαβε την κατασκευή του πιο όμορφου γλυπτού που θα συνδέσει την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του συλλόγου.

Ο Δικέφαλος είναι σημείο αναφοράς. Για την Ορθοδοξία, το Βυζάντιο, την Α.Ε.Κ. Θα είναι ένα επιβλητικό σύμβολο μπροστά στην «Αγιά-Σοφιά»! Με ύψος που θα αγγίζει τα 12 μέτρα και πλάτος άλλα τόσα (με το άνοιγμα των φτερών). Το μέγεθός του επικό! Όσο μία πολυκατοικία!

Θα είναι όλος από ατσάλι και θα πατάει πάνω στον επίχρυσο τρούλο της «Αγιά- Σοφιάς» (με τα παραθυράκια της που όμοιά της έχουν σχεδιαστεί ακριβώς κάτω από το στέγαστρο) και που στην κορυφή της θα έχει το σταυρό! Για να θυμίζει σε όλους τις καταβολές μας. Η αρχική πρόταση ήταν ο αετός να έχει στα νύχια του μία μπάλα ποδοσφαίρου. Όμως ο «Τίγρης» πέταξε στην άκρη αυτό το σχέδιο. Έβαλε τον Γκάμπορ Μίκλος Στζόκε να σχεδιάσει ξανά το έργο βάζοντας ίσως την πιο όμορφη και ιστορική πινελιά που θα ένωνε την Α.Ε.Κ. με την Κωνσταντινούπολη και τις ρίζες της!

Η βάση του θα είναι μαρμάρινη και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες στο κέντρο της με επίχρυσα γράμματα θα υπάρχουν τα τρία «ιερά» γράμματά!

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες μας τα βράδια θα υπάρχει ειδικός φωτισμός του γλυπτού και η εικόνα θα είναι μοναδική – μαγική! Το… όγδοο θαύμα του κόσμου στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα αποτελεί σημείο έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους. Και θα φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Μελισσανίδη!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X