Οι πρωτιές που κυνηγάει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ

Fox Sports: «Επαφές Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Ρονάλντο για επιστροφή στο Ολντ Τράφορντ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάνει ντεμπούτο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει κάποια από τα ρεκόρ που θέλει να σπάσει ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με τη φανέλα των «μπέμπηδων».

Κατάκτηση της Premier League με δύο προπονητές

Στα χρόνια της Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα με έναν και μόνο προπονητή. Τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τελευταίος τίτλος για τους «μπέμπηδες» ήταν το 2013, στην τελευταία χρονιά του Σκωτσέζου τεχνικού. Από εκείνη την ομάδα, δεν υπάρχει κανείς παίκτης πλέον στο Ολντ Τράφορντ, ώστε να έχει την ευκαιρία να τα καταφέρει και υπό τις οδηγίες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μόνος που έχει τη δυνατότητα να κάνει το συγκεκριμένο «νταμπλ». Με τον Φέργκιουσον κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, τώρα θέλει να τα καταφέρει και με τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Γιουνάιτεντ. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, που θα τα έχει καταφέρει με δύο διαφορετικούς προπονητές, στα χρόνια της Premier League.

Γηραιότερος με «χρυσό» παπούτσι στην Premier League

Το γεγονός ότι φέτος έκλεισε τα 36 του χρόνια, ουδόλως έχει επηρεάσει την εκτελεστική δεινότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός πως μόλις πριν λίγους μήνες αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Serie A, για τη σεζόν 2020-21, με 29 τέρματα. Είναι ευρέως γνωστό πως ο CR7 ενδιαφέρεται και για τα ατομικά του στατιστικά, πέρα από τους τίτλους με την κάθε ομάδα του. Ένας από τους στόχους του θα είναι να κατακτήσει το «χρυσό» παπούτσι στη φετινή Premier League, όταν ήδη θα έχει κλείσει τα 37 του χρόνια. Ο μεγαλύτερος – μέχρι στιγμής – που τα έχει καταφέρει είναι ο Τζέιμι Βάρντι. Τη σεζόν 2019-10 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, σε ηλικία 33 ετών.

Τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στο Champions League

Με 134 τέρματα αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από αυτά μόλις τα 15 έχει σημειώσει με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κορυφαία του σεζόν με τους «μπέμπηδες» στο Champions League ήταν το 2007-08, όταν κατέκτησε το τρόπαιο και ο ίδιος σημείωσε οκτώ γκολ. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός τερμάτων δεν είναι ο μεγαλύτερος που έχει πετύχει παίκτης της Γιουνάιτεντ σε μία σεζόν στη διοργάνωση. Τα περισσότερα ήταν τα 12 που σημείωσε ο Φαν Νιστελρόι τη σεζόν 2002-03. Αυτόν τον αριθμό θέλει να ξεπεράσει φέτος ο Κριστιάνο. Άλλωστε, το έχει ξανακάνει τρεις φορές (17 γκολ το 2013-14, 16 γκολ το 2015-16 και 15 γκολ το 2017-18).

Πρώτος με 100 γκολ σε Premier League και La Liga

Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές στα ευρωπαϊκά γήπεδα, που έχουν σημειώσει πάνω από 100 τέρματα σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Κανείς, όμως, δε τα έχει καταφέρει στις δύο – κατά τεκμήριο – κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης. Την Premier League και τη La Liga. Ο Κριστιάνο έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος που θα τα καταφέρει, αφού στα εννέα χρόνια παρουσίας του στη Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε 311 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στην πρώτη του θητεία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφτασε τα 84 τέρματα στην Premier League. Οπότε, του χρειάζονται άλλα 16.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X