Αν κάνουν ότι πρέπει το πρωτάθλημα δεν είναι απαγορευμένη λέξη

Αν κάνουν ότι πρέπει το πρωτάθλημα δεν είναι απαγορευμένη λέξη
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το «στόχος η νίκη σε κάθε ματς», για το «DNA» της Α.Ε.Κ. και την απόλυτη πραγματικότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν πολλοί, που ειδικά μετά το πρωτοσέλιδο στον ΔΙΚΕΦΑΛΟ με τη λέξη πρωτάθλημα, έσπευσαν να πούνε διάφορα. Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ απλά. Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα;

Για ποιο λόγο έδιωξε 12 και πήρε 13 παίκτες; Για να βγει δεύτερη, τρίτη, ή τέταρτη; Για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα! Δεν είπε κανένας ότι θα το πάρουμε. Στόχος είναι. Πως θα επιτευχθεί; Με κόπο. Κανένα πρωτάθλημα δεν το πήραμε εύκολα. Ίσως μόνο το τρίτο σερί με την ομαδάρα που είχαν φτιάξει Μελισσανίδης – Καρράς και Μπάγεβιτς. Εκείνο που κρίθηκε από… Σεπτέμβρη.

Άκουσα σήμερα τους Γιάννη Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Κονέ να λένε για νοοτροπία πρωταθλητών και για το DNA αυτής της ομάδας. Να γυροφέρνουνε τη λέξη πρωτάθλημα, αλλά να μην την λένε ξεκάθαρα. Πιθανότατα να μη θέλουν να ρίξουν έξτρα βάρος σε προπονητή και παίκτες. Όταν όμως λες ότι έχεις στόχο τη νίκη σε κάθε ματς, τότε που στοχεύεις;

Η ΑΕΚ το πρωτάθλημα το διεκδίκησε το 2004 με ομάδα που χτίστηκε από το… μηδέν. Το πήρε το 1989 με ομάδα που δεν πίστευε κανένας. Το ξαναπήρε το 2018 με ομάδα που επίσης όλοι έλεγαν ότι είναι τρίτο φαβορί. Ε και τώρα το ίδιο δε λένε;

Θα δανειστώ λοιπόν μία ατάκα που είχε πει κάποτε ο Φερνάντο Σάντος. «Όποιος φοβάται, ας πάρει σκύλο». Η ΑΕΚ είναι ομάδα που είναι γεννημένη για να διεκδικεί τίτλους. Και στο DNA της, δεν υπάρχει η λέξη «καταστροφή» γιατί όπως στη σφραγίδα του συλλόγου της ο Φοίνικας αναγεννάται από τις στάχτες του. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Τι χρειάζεται λοιπόν;


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Αν θέλεις να διεκδικήσεις τον τίτλο πρέπει να πάρεις νίκες. Αν είναι να ζήσουμε ότι με τον Καρντόσο και την Ξάνθη, ας το κλείσουμε το μαγαζί. Δε με νοιάζει καθόλου να δω μπαλάρα το πρώτο δίμηνο. Πραγματικά το λέω. Μέχρι να μάθουν ο ένας τον άλλο στα Σπάτα θα περάσει καιρός. Περιμένω όμως να δω παίκτες που να παίζουν με την ψυχή που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα και την ποιότητά τους.

Αν η ΑΕΚ κάνει το δύο στα δύο με Ιωνικό και ΟΦΗ, με τη Λαμία θα έχει 20.000 κόσμο στο γήπεδο και ας είναι μεσοβδόμαδο το ματς. Και μετά κοιτάς παρακάτω. Νίκες θες. Νίκες με 1-0, με κακές εμφανίσεις, με χαμένες ευκαιρίες. Νίκες για να πιστέψουν όλοι ότι μπορούν. Και μετά το νερό θα έχει μπει στο αυλάκι. Πρώτα όμως τον Ιωνικό.

Πρέπει όλοι να μάθουν να ζούνε με την πίεση του αποτελέσματος. Το όμορφο ποδόσφαιρο θα έρθει μετά. Τα… τακουνάκια και οι συνδυασμοί ας αργήσουν. Το αποτέλεσμα μετράει πρώτα για ένα σύνολο που έχει χτιστεί κυριολεκτικά από την αρχή. Με νέο προπονητή και 13 μεταγραφές εκ των οποίων οι 10 ήρθαν για να πάρουν φανέλα βασικού.

Το μεγάλο ντεζαβαντάζ του Μιλόγεβιτς

Το έργο που έχει να κάνει ο Σέρβος τεχνικός δεν είναι καθόλου εύκολο, αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα σωστοί απέναντί του. Και αυτό διότι υπήρξαν δεδομένα θέματα στο στήσιμο της ομάδας και στην προετοιμασία της.


Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά, υπήρχαν πολλοί απόντες. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 20 παίκτες που πήγαν, μόνοι οι 13 υπολογίζονταν ουσιαστικά για την πρώτη ομάδα. Ήταν οι Στάνκοβιτς, Τσιντώτας, Λόπες, Λάτσι, Νταντσένκο, Ραντόνια, Μιτάι, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Μαχαίρας, Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης και Τάνκοβιτς. Οι υπόλοιποι εφτά ήταν… συμπληρωματικοί (Θεοχάρης, Αγγελόπουλος, Κάτσικας, Ρουκουνάκης, Κοσίδης και Χριστόπουλος). Σταδιακά προστέθηκαν και οι: Χατζηεμμανουήλ, Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Μάνταλος και Γαλανόπουλος.

Όταν η ομάδα αναχώρησε για το Burg Haamstede της Ολλανδίας και πάλι υπήρχαν σοβαρά κενά και παίκτες που πήγαν απλά για να πάνε. Στην πρώτη κατηγορία άνηκαν οι: Στάνκοβιτς, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Μήτογλου, Σβάρνας, Νταντσένκο, Ραντόνια, Μιτάι, Παρράς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς και Κοσίδης. Στη δεύτερη ήταν οι: Θεοχάρης, Γκίνης, Κάτσικας και Ρουκουνάκης.

Εκεί ο Μήτογλου προσβλήθηκε από κορονοϊό, ο Στάνκοβιτς επέστρεψε άρον άρον λόγω του προβλήματος στο χέρι και η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Λε Ταλέκ ήρθε στις 9/7 και προερχόταν από κορονοϊό, ο Αραούχο στις 16/7 και ο Βράνιες στις 19/7. Κανένας τους δεν ήταν έτοιμος, ούτε για τα ματς με τη Βελέζ.


Μετά τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, ανατράπηκαν τα πάντα. Έφυγαν οι Νεντελτσιάρου, Λόπες, Μαχαίρας και Αλμπάνης. Δηλαδή άλλοι τέσσερις από τους 23 που υπολογίζονταν για την πρώτη ομάδα. Και ήρθαν άλλοι έξι (!) και συγκεκριμένα οι Χατζισαφί, Μισελέν, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γέβτιτς και Ρότα, εκ των οποίων οι πέντε πρώτοι λογίζονται ως εν δυνάμει βασικοί. Όλοι μεταγραφές του Αυγούστου! Επομένως ο Μιλόγεβιτς αναγκάζεται να μοντάρει μία ομάδα από την αρχή.

Ραντεβού στο ΟΑΚΑ

Το βράδυ της Κυριακής το ραντεβού όλων μας είναι στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα που πριν καν αρχίσει είναι ήδη στιγματισμένο από τους γαύρους. Τον κανονικό, του βορρά και τον β’. Ή μήπως διαφωνείτε; Είναι ίδιοι σε όλα. Απλά ο κανονικός το έχει στο dna του, αυτός του βορρά τον έχει αντιγράψει και ο β’ είναι απλά ο… επαίτης της υπόθεσης.

Όλοι τους χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να αποκτήσουν «μπόι». Άλλοτε παράνομους, άλλοτε νόμιμους αλλά όχι ηθικούς. Δημιουργούν σκάνδαλα, ίντριγκες, προβλήματα. Προκαλούν την κοινή γνώμη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι είναι «μεγάλοι». Αλλά το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ότι δεν ξέρουν να παίζουν με κανόνες και το μόνο που τους νοιάζει είναι να καταστρέψουν ότι αγαπάμε.


Έχετε δει πουθενά την ΑΕΚ σε όλη αυτή την ιστορία; Σε στημένα ματς; Σε γελοίες διακοπές; Σε θέατρα για να πάρει βαθμούς; Σε περίεργες συνδιαλλαγές ανιψιών για να πάρουν αθλητικά κέντρα και ξενοδοχεία; Σε ατελείωτους δανεικούς -κρυφούς και φανερούς- που να μην παίζουν εναντίον της; ΟΧΙ βέβαια. Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Για αυτό διαφέρουμε, για αυτό είμαστε ΑΕΚ!

ΥΓ: Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟC ΑΕΤΟC του Σαββάτου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο μεγαλώνει και σας περιμένει με ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Αν τα καθίσματα που σχημάτισαν το έτος ίδρυσης και το έμβλημά μας σας συγκίνησαν, η εικόνα που θα αντικρίστε αύριο θα σας ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X