Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία βρήκε κάδο απορριμμάτων στην Τούμπα γεμάτο μολότοφ

Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία βρήκε κάδο απορριμμάτων στην Τούμπα γεμάτο μολότοφ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κατά τη διάρκεια περιπολίας της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των μέτρων ενόψει της ΔΕΘ, εντόπισαν κάδο απορριμμάτων, στην περιοχή της Τούμπας, γεμάτο με βόμβες μολότοφ.

Τα μέτρα για τις συγκεντρώσεις -Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ

Ο αστυνομικός σχεδιασμός για τις συγκεντρώσεις ενόψει της ΔΕΘ περιλαμβάνει περίπου 5.500 αστυνομικούς οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα τριπλό «παραλληλόγραμμο» ασφαλείας γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Το πρώτο παραλληλόγραμμο κοντά στο Βελλίδειο θα αποτελείται από φραγμούς με αστυνομικές κλούβες και Αίαντες, ενώ τα άλλα δύο θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς οδικούς άξονες γύρω από το συνεδριακό κέντρο και θα αποτελούνται από στατικές δυνάμεις και περιπολίες από ομάδες ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ και ΔΡΑΣΗ.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει και ελικόπτερα, drones, ενώ αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων ώστε να δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Επίσης, στον σχεδιασμό συμμετέχουν με περιπολίες πυροτεχνουργοί και σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών, ενώ σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί το ΑΠΘ και καταλήψεις κτιρίων στην Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό από την Πέμπτη θα ξεκινήσουν αυτοψίες της ΕΛ.ΑΣ σε σημεία από τα οποία θα διέλθουν και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες επίσημοι. Παράλληλα, θα απομακρυνθούν κάδοι απορριμμάτων και οικοδομικά υλικά που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «πολεμοφόδια» σε πιθανά επεισόδια με την αστυνομία.

Την ίδια στιγμή θα ξεκινήσουν σταδιακά απαγορεύσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στο επίκεντρο και το διαδίκτυο

Στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ μπαίνει και το διαδίκτυο για τα καλέσματα σε συγκεντρώσεις από ομάδες αρνητών-αντιεμβολιαστών, με τρεις υπηρεσίες, ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Κρατική Ασφάλεια, να ενισχύουν το πληροφοριακό δίκτυο τους ώστε να προχωρούν ακόμα και σε προσαγωγές υπόπτων.

πηγή iefimerida

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X