Τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της νέας ΑΕΚ στο μικροσκόπιο

Τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της νέας ΑΕΚ στο μικροσκόπιο
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος αναλύει την ΑΕΚ του Στέφανου Δέδα και τονίζει το πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της

Η ομάδα της ΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί και πλέον ο Στέφανος Δέδας καλείται να δουλέψει με όλους τους παίκτες και να φτιάξει την ομάδα που έχει στο μυαλό του.

Tα πρώτα φιλικά της ομάδας άρχισαν και  θα έχουν αυξανόμενη δυσκολία, μέχρι το τελευταίο που θα είναι η πρόβα τζενεράλε με τον Ερυθρό Αστέρα στα Λιόσια. Έτσι είναι μια καλή ευκαιρία, να κάνουμε την αξιολόγηση του ρόστερ της ομάδας, τι κέρδισε, τι έχασε και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα  της Ένωσης.

Η περιφέρεια

Όπως έχουμε πει ο προπονητής της ΑΕΚ καλείται να φτιάξει μια ομάδα από το μηδέν. Η διάθεση για οικονομικό συμμάζεμα οδήγησε στην δημιουργία ενός ρόστερ με μια συγκεκριμένη λογική. Η βάση της λογικής αυτής είναι ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν Έλληνες που μπορούν να είναι πρωταγωνιστές σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ θα πάει στους ξένους παίκτες και οι Έλληνες που θα αποκτηθούν θα έχουν καθαρά συμπληρωματικό ρόλο. Βέβαια το έφεραν έτσι οι συγκυρίες που ήρθαν στην ΑΕΚ παίκτες όπως ο Παππάς και ο Μπόγρης, που μπορεί μεν να έχουν αστερίσκους, αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν τους λες και συμπληρωματικούς.

Στην θέση του playmaker λοιπόν αποκτήθηκε ο Κίνο Κολόμ, ένας πολύ έμπειρος παίκτης με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Ο Ισπανός είναι αυτό που λέμε floor general, το μυαλό του προπονητή μέσα στο παρκέ, με τρομερό μπασκετικό IQ. Είναι σίγουρο ότι θα δώσει πολλά πράγματα στην δημιουργία αλλά και στο κοντρολάρισμα του ρυθμού, ενώ μπορεί και να σκοράρει αν χρειαστεί. Αλλαγή του θα είναι ο Δημήτρης Φλιώνης, ο πρώην παίκτης του Άρη που θα δίνει ανάσες στον Ισπανό στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Φλιώνης μπορεί επιθετικά να μην διαθέτει κάποιο σηματικό χαρακτηριστικό αλλά είναι δυνατό παιδί και καλός αμυντικός πάνω στην μπάλα που θα πιέσει τον αντίπαλο γκαρντ και τα πρώτα δείγματα του στις προπονήσεις και στα φιλικά είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικά. Σίγουρα θα υπάρξει πολύ μεγάλη αναβάθμιση αν προστεθεί και ο Κόνιαρης στο ρόστερ,αλλά αυτό θα γίνει αργότερα.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια για την ανάλυση του ρόστερ της ΑΕΚ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X