Η ΑΕΚ επέστρεψε στην Ευρώπη, η Μπιλμπάο "έλιωσε" στη Νέα Φιλαδέλφεια (VIDEO)

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην Ευρώπη, η Μπιλμπάο "έλιωσε" στη Νέα Φιλαδέλφεια (VIDEO)

Η νίκη της ΑΕΚ επί της Ατλέτικ Μπιλμπάο σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια δεν συνδυάστηκε με την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ΑΕΚ πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα ίδια λάθη, οι ίδιες αγωνίες, η ίδια λαχτάρα για τη λύτρωση. Οπως το 1988, στο ξεκίνημα μιας μεγάλης αλλαγής. Τότε η ΑΕΚ επιχειρούσε μια νέα αρχή, με την επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς αυτή τη φορά ως προπονητή της ομάδας και την παράλληλη ανάληψη της διοικητικής ηγεσίας από τον Στράτο Γιδόπουλο.

Η αμφιβολία ήταν μόνιμος συνοδός σε εκείνο το ξεκίνημα, αλλά ματς σαν αυτό που έγιναν μία μέρα σαν σήμερα, έδωσαν πίστη στην ομάδα για τη συνέχεια. Εκείνο το καυτό βράδυ, η ΑΕΚ υποδέχθηκε για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σπουδαία Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι Βάσκοι αποτελούν παραδοσιακή δύναμη του ισπανικού ποδοσφαίρου, αλλά η Ενωση είχε τη δική της δυναμική. Και αποτυπώθηκε με την κεφαλιά «οβίδα» του Δημήτρη Πίττα, έπειτα από ομαδική προσπάθεια και γύρισμα του Νίλσεν που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τον μέσο της ΑΕΚ στη σκεπαστή να πανηγυρίζει έξαλλα.
Εκείνη η νίκη, η πρώτη σοβαρή έπειτα από δύο κυπελλικές αναμετρήσεις δίχως μεγάλη σημασία, άρχισε να προσθέτει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Ακολούθησαν δύσκολες στιγμές, όπως η ρεβάνς και ο αποκλεισμός στο Μπιλμπάο, η ήττα στην πρεμιέρα από τον Πανιώνιο.

Αλλά αυτή η νίκη και κυρίως εκείνη που ακολούθησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Η σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Παπαϊωάννου, Χατζής (7’ Βασιλόπουλος) Κούτουλας, Μανωλάς, Μαυροδήμος, Πατίκας, Πίττας, Νίλσεν (85’ Χριστοδούλου) Οκόνσκι, Σαββίδης.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X