Οποιος τολμάει, ας δοκιμάσει να πετύχει 11 στους 11

Οποιος τολμάει, ας δοκιμάσει να πετύχει 11 στους 11
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης κάνει ασκήσεις επί... χάρτου, για να μαντέψει την βασική ενδεκάδα της φετινής ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην ΑΕΚ, είναι πως η προετοιμασία όχι μόνο για την πρεμιέρα με τον Ιωνικό, αλλά γενικώς για το πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει από την Πέμπτη. Παράδοξο μεν, ρεαλιστικό δε. Από την Πέμπτη και μετά, θα έχει ο Μιλόγεβιτς για πρώτη φορά από την αρχή της προετοιμασίας, όλο το υλικό στην διάθεση του. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πως έναν παίκτη που θα είναι καθοριστικός για το αγωνιστικό μοντέλο της νέας ΑΕΚ, όπως είναι ο Τσούμπερ, δεν τον έχει δει καν ακόμα ο προπονητής στα Σπάτα. Μόλις υπέγραψε, έφυγε για την εθνική Ελβετίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως τα πλάνα για το σύστημα και την ενδεκάδα που θα αποτελέσει την βάση της ομάδας, ο Μιλόγεβιτς προς το παρόν τα έχει κάνει περισσότερο επί χάρτου και πολύ λιγότερο (εως καθόλου) επί χόρτου. Μ’ ότι και αν αυτό σημαίνει, για τον χρόνο που θα χρειαστεί το μοντάρισμα. Απλώς μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο, θα χρειαστεί να μιλήσει η ποιότητα που έχει πλέον η ομάδα, για να μπορεί με προσωπικές ενέργειες να παίρνει τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη. Και φυσικά να μιλήσει και ανασταλτική λειτουργία, για να μην τρέχει και δεν φτάνει μπροστά η ποιότητα.

Βάλτε τα, κάτω

Πάντως η αλήθεια είναι πως σ’ αυτή την θεωρητική προς το παρόν κουβέντα για την ενδεκάδα πάνω στην οποία θα βασιστεί ο Μιλόγεβιτς, αν κάποιος δοκιμάσει να μαντέψει τα πρόσωπα, είναι απίθανο να πετύχει έντεκα στους έντεκα. Ίσως βέβαια ακόμα και ο ίδιος ο προπονητής, να μην έχει «κλειδωμένους» στο μυαλό του αυτούς τους έντεκα. Ένεκα της κατάστασης. Αλλά είναι και τα δεδομένα πλέον του ρόστερ, που καθιστούν εξαιρετική δύσκολη την μαντεψιά (sic) και των έντεκα της ενδεκάδας. Και τα βάζω κάτω, για να καταλάβετε τι εννοώ.


Ξεκινώ από την τετράδα της άμυνας που θεωρητικά είναι και το εύκολο κομμάτι. Η ΑΕΚ πήρε και στις τέσσερις θέσεις ποδοσφαιριστές, για να τους βάλει βασικούς. Και επειδή η περυσινή εικόνα της επιβάλλει να αλλάξει την τετράδα και για ακόμα πολλούς λόγους, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της σεζόν, το να βρεις τα πρόσωπα της άμυνας είναι εύκολο. Ο Τζαβέλλας με τον Βράνιες στα στόπερ, ο Χατζισαφί με τον Μισελέν στα άκρα. Στην πορεία, μπορεί να προκύψουν άλλα πράγματα.

Από την τετράδα της άμυνας όμως και μπροστά, γίνεται ένα πραγματικός χαμός. Και είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις, ακόμα και για θέσεις που θεωρητικά κάποιοι παίκτες τις έχουν κλειδώσει. Όπως για παράδειγμα αυτή του «κόφτη» μπροστά από τα στόπερ. Ο Μιλόγεβιτς θεωρεί ιδανικό γι αυτόν τον ρόλο τον Λε Ταλέκ, εξ ου και τον έφερε στην ομάδα. Προφανώς και ο Γάλλος θα είναι πρώτη επιλογή. Αλλά με τον Σιμόες και πάλι ετοιμοπόλεμο και σ’ έναν ρόλο που πάντα του ταίριαζε «γάντι», ποιος μπορεί να τον βγάλει εκτός από την «μάχη» της ενδεκάδας.

Αρχίζει ο… χαμός

Και ακόμα πιο μπροστά από τον «κόφτη», σ’ όλες τις υπόλοιπες θέσεις, γίνεται χαμός από ερωτηματικά. Που θα παίξει ο Τσούμπερ; Θα είναι οκτάρι ή δεκάρι ή μήπως θα πάει στα άκρα. Και αν είναι οκτάρι, ποιός θα παίξει δίπλα του ως έτερος εσωτερικός χαφ; Θα είναι ο Γέφτιτς; Θα είναι ο Μάνταλος; Θα είναι ένας εκ των Γαλανόπουλο ή Σιμάνσκι. Αν ο Τσούμπερ είναι δεκάρι, ποιος θα πάει δεύτερος αμυντικός μέσος; Ή και αν ο Ελβετός πάει στα αριστερά της επίθεσης, ποιος θα παίξει δεκάρι, ο Γέβτιτς ή ο Μάνταλος; Και σ’ αυτή την περίπτωση θα πάει ο Άμραμπατ δεξιά και αν ναι, που θα είναι ο Λιβάι;


Προφανώς και έχει σημασία για τις απαντήσεις στα ερωτηματικά, η επιλογή του συστήματος που θα κάνει ο Μιλόγεβιτς. Αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή οποιονδήποτε σχηματισμό, απ’ όσους έχει δουλέψει ο προπονητής και αν βάλεις στο τραπέζι, δύσκολα μπορείς να μαντέψεις και τα έντεκα πρόσωπα της ενδεκάδας. Και όχι μόνο στην μεσοεπιθετική γραμμή. Σκεφτείτε για παράδειγμα πως την πιθανή επιλογή ενός κλασικού 4-4-2. Είναι βέβαιο πως ο Καρίμ θα είναι δίπλα στον Αραούχο ή μήπως θα είναι ο Άμραμπατ ή ακόμα και ο Τσούμπερ που έπαιξε σ’ αυτή την θέση με την εθνική Ελβετίας στο φιλικό με την Ελλάδα;

Όλο αυτό με τα ερωτηματικά για τα πρόσωπα της ενδεκάδας, μπορούμε να το συνεχίσουμε δίχως τέλος. Διότι είναι πολλά. Και θαρρώ πως είναι η πρώτη φορά, μετά από μπόλικα χρόνια, που η ΑΕΚ ξεκινάει το πρωτάθλημα χωρίς η βασική ενδεκάδα να είναι μετρημένα κουκιά και απλώς να «παίζεται» μια ή δυο θέσεις. Εννοείται πως είναι εξαιρετικά καλό για αγωνιστικούς λόγους, να υπάρχει δυσκολία να μαντέψεις τους έντεκα της ενδεκάδας της νέας ΑΕΚ. Αλλά παράλληλα δίνει και ένα μεγάλο ενδιαφέρον, για το τι θα δούμε μέσα στο γήπεδο.

Το έχω γράψει πολλές φορές και το ξαναγράφω και τώρα. Η ΑΕΚ πάει να μπει στο πρωτάθλημα έχοντας ίσως και δέκα καινούργιους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα σε σχέση με πέρυσι. Κάτι που είναι πιθανό να μην έχει γίνει και ποτέ. Πάει να μπει με μια ομάδα, που παίκτες οι οποίοι θα ξεκινήσουν στην βασική ενδεκάδα, θα έχουν γνωρίσει τους συμπαίκτες τους μόλις πριν από μερικές μέρες. Όλο αυτό είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη εξίσωση και επικίνδυνη αποστολή για κάθε προπονητή πάνω σ’ αυτόν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Όμως από την μια μεριά έχει μεγάλο ενδιαφέρον, από την άλλη επιβαλλόταν να γίνει, μετά από τις τελευταίες τρεις σεζόν και κυρίως την περυσινή.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X