Η ΑΕΚ σήκωσε την πρώτη κούπα-Νίκησε και την Μέταλουργκ (32-28) και κατέκτησε το τουρνουά «Α. Παπασταμάτης»

Η ΑΕΚ σήκωσε την πρώτη κούπα-Νίκησε και την Μέταλουργκ (32-28) και κατέκτησε το τουρνουά «Α. Παπασταμάτης»
Photo Credits: INTIME

Η συλλογή τροπαίων ξεκίνησε για την ΑΕΚ που κατέκτησε το «Α.Παπασταμάτης» πετυχαίνοντας το τρία στα τρία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρώτη κούπα της σεζόν ήρθε για την ΑΕΚ που κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το τουρνουά «Ανδρέας Παπασταμάτης». Η «Ένωση» νίκησε και την Μέταλουργκ με 32-28 και κάνοντας το τρία στα τρία στο τουρνουά κατέκτησε την πρώτη θέση. Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν και την κούραση αλλά και τις απουσίες και δείχνοντας την κλάση τους στα κρίσιμα σημεία ολοκλήρωσαν το τουρνουά με μια ακόμη νίκη. Τρία εξαιρετικά χρήσιμα παιχνίδια για τους νταμπλούχους Ελλάδος που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, περίπου δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Νίκησε και την κούραση

Μετά από δύο συνεχόμενα παιχνίδια η ΑΕΚ απέναντι στην Μέταλουργκ κλήθηκε να διαχειριστεί και την κούραση και τα βαριά πόδια των παικτών της. Η κούραση αλλά και η έλλειψη καθαρού μυαλού φάνηκε σε πολλά σημεία στο πρώτο ημίχρονο όπου η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ ενώ και αμυντικά παρουσίασε αρκετά κενά. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας προσπάθησε να διαχειριστεί σωστά τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του, δίνοντας τους «ανάσες» μετά από ένα γεμάτο τριήμερο. Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι προηγήθηκε με 3-2 με την Μέταλουργκ να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 3-5 και 7-8 αντίστοιχα. Η «Ένωση» με τους Τζηρά, Ουγκάλντε, Μυλωνά και Μόγια να δίνουν λύσεις όταν χρειάζεται στο σκοράρισμα πέρασε μπροστά και πάλι με 9-8 και 12-11. Ακολούθησε ένα κακό επιθετικά πεντάλεπτο για τους «κιτρινόμαυρους» που στο τέλος του πρώτου μέρους ήταν πίσω στο σκορ με 15-17.

Έδειξε την κλάση της στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της, ήταν πιο αποτελεσματική στην επίθεση ενώ είχε περισσότερα τρεξίματα στο γήπεδο δυσκολεύοντας έτσι το έργο των φιλοξενούμενων. Ο Μόγια με δύο γκολ ισοφάρισε αρχικά σε 20-20 ενώ στη συνέχεια έβαλε την ομάδα του και πάλι μπροστά στο σκορ. Είχε προηγηθεί η εντυπωσιακή επέμβαση του Άντζελιτς ενώ ακολούθησε ένα πολύ καλό πεντάλεπτο για την «Ένωση» που έκανε το 24-21 με τον Μυλωνά έχοντας πάρει ξανά τα ηνία του αγώνα. Ο εξαιρετικός Μόγια έκανε το 26-23 και ο Ουγκάλντε πέτυχε ένα ακόμη όμορφο γκολ για το 27-24.  Ο Ισπανός ήταν αυτός που πέτυχε και το τελευταίο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 32-28.

ΑΕΚ – Μέταλουργκ 32-28

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Άτζελιτς, Μπουκοβίνας, Παπαδόπουλος, Αραμπατζής (2), Τζηράς (1), Νικολαΐδης, Μυλωνάς (4), Ηλιόπουλος (2), Πλάθα (4), Μόγια (8), Κοτσιώνης, Ουγκάλντε (9), Κεδέρης, Ζαρίκος, Παπαδιονυσίου (2),

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X