Ο Μιλόγεβιτς έχει δύο εχθρούς που δεν αστειεύονται

Ο Μιλόγεβιτς έχει δύο εχθρούς που δεν αστειεύονται
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogάρει εστιάζοντας στο κεντρικό πρόσωπο της προσπάθειας να γίνει ξανά η ΑΕΚ σοβαρή ομάδα στα γήπεδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύμφωνοι, δεν είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με τον Μανόλο Χιμένεθ, τον οποίο η ΑΕΚ μονίμως επικαλείται στην ανάγκη της, αλλά κατά μία έννοια, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν επίσης μια επιλογή από τις επιλαχούσες της λίστας όταν ενεργοποιήθηκε, σε μια στιγμή που ο χρόνος στέρευε επικίνδυνα και όλες οι πόρτες -πιστέψτε με ήταν πολλές!- που η ΠΑΕ χτύπησε, παρέμειναν κλειστές.

Αν ίσχυε κάτι διαφορετικό, η ΑΕΚ δεν θα έδινε γη και ύδωρ προκειμένου να πείσει τον Ρεμπρόβ, δεν θα προσπαθούσε να συμφωνήσει με τον Λουτσέσκου, ούτε θα επιχειρούσε να βρει κανάλι το οποίο θα την οδηγούσε σε σύναψη συμφωνίας με κάποιον εκ των Ιβήρων προπονητών υψηλού επιπέδου που κοίταξε να προσεγγίσει.

Κοινώς, δεν θα είχε προβεί σε ένα σωρό επαφές με άλλους τεχνικούς οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους δεν πείστηκαν για το πρότζεκτ της και την προσπέρασαν. Αν ήθελε τον Μιλόγεβιτς από την αρχή, θα τον είχε κλείσει πολύ νωρίτερα, βοηθώντας ενδεχομένως περισσότερο και το μεταγραφικό σχεδιασμό της ώστε να λειτουργήσει με περισσότερη αμεσότητα σε κάποιες -και σαφώς όχι στις τελευταίες προσθήκες ποιότητας των Άμραμπατ, Γέβτιτς και Τσούμπερ- υποθέσεις.

Οι προπονητές που γνωρίζουν ότι δεν αποτελούσαν κυρίαρχο στόχο μιας ομάδας, είναι λογικό να έχουν επιπρόσθετο άγχος όταν τα πράγματα δεν δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Μετά τον αποκλεισμό από το χωριό του Μόσταρ, ο Μιλόγεβιτς συνειδητοποίησε εντός των τειχών ότι έχασε ήδη ένα κανονάκι. Ήταν μεν ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα του προβλήματος, παράλληλα όμως ήταν και εκείνος που καθόταν στον πάγκο. Η ιστορία έγραψε ότι πιο ατιμωτική βράδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την ΑΕΚ, έφερε το δικό του όνομα του στην προπονητική ούγια.

Η ανησυχία, οι σκέψεις και ο χρόνος που δεν περισσεύει

Συμπληρώνονται σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ένα συγκεκριμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών, δουλεύουν μαζί. Οι προσθαφαιρέσεις είναι πολλές και είναι αλήθεια ότι η συσσωρευμένη ποιότητα προστέθηκε στο τελείωμα των μεταγραφών, με παίκτες που ήρθαν αργά γιατί δεν γινόταν και νωρίτερα, με τον Τσούμπερ για παράδειγμα να μην έχει κάνει ακόμα προπόνηση με τη νέα ομάδα του.

Όμως ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά, διότι μέσα από τα φιλικά παιχνίδια και την παρουσία της ΑΕΚ στο νεοσύστατο European Confernece League, ουδεμία βελτίωση έχει παρατηρηθεί στο τακτικό κομμάτι. Αυτός είναι τούτη τη στιγμή ο μεγαλύτερος εχθρός του Μιλόγεβιτς: ο ενθουσιασμός για τις πολύ δυνατές προσθήκες στο τελείωμα της θερινής διαδικασίας, ο οποίος αυξάνει την απαίτηση να δούμε επιτέλους μια κανονική ΑΕΚ, μια ομάδα λειτουργική, συμπαγή και με νοοτροπία νίκης. Πράγματα που δεν γίνεται να αποκτηθούν από τη μία ημέρα στην άλλη.

Η λέξη πρωτάθλημα είναι ο δεύτερος πιο απειλητικός και πρώτος σε πονηριά, εχθρός της ομάδας και κατ’ επέκταση του προπονητή. Ήδη κυοφορείται η άποψη ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για να πραγματοποιήσει η ΑΕΚ πορεία που θα την οδηγήσει στη διεκδίκηση του τίτλου. Διαφωνώ και θα το επισημαίνω συνεχώς. Αυτός είναι ο πλέον λάθος δρόμος για να δημιουργήσεις ομάδα.

Η πεποίθηση ότι όλα άλλαξαν επειδή 14 πρόσωπα έφυγαν και 13 αλλά ήρθαν, προφανώς με καλύτερα βιογραφικά και περισσότερη διαγνωσμένη ποιότητα, είναι ικανή να εξελιχθεί σε εκατόμβη. Η γλώσσα της μπάλας είναι η ίδια διεθνώς, αυτή που παίζεται στο χορτάρι. Όμως για να τη μιλήσουν όλοι φαρσί, με την ίδια ταχύτητα, ευρύτητα και στον ίδιο τόνο, πρέπει να προηγηθούν πολλά ιδιαίτερα μαθήματα. Χρόνος, ομαδική δουλειά, στόχευση, αυτοματισμοί. Δύσκολο το πακέτο!

Η προτεραιότητα και η εξ αριστερών δυσκολία

Προτεραιότητα για τον Μιλόγεβιτς αποτελεί σε αυτή τη φάση το να παρουσιάσει μια ομάδα με συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, σκληράδα και αρχές, ένα σύνολο που θα είναι άρτια δομημένο και δεν θα αποτελέσει σάκο του μποξ για μεγάλους και μικρούς της ελληνικής λίγκας. Για να συμβεί αυτό, έπρεπε να απομακρυνθούν όσοι -κατά τη γνώμη του πάντα- αδυνατούσαν να συμβάλλουν σε αυτό που έχει κατά νου. Δεν ήθελε πολυκοσμία στις προπονήσεις, επισημαίνει ότι το χειρότερο για ένα σύνολο που εύκολα πνίγεται στην εσωστρέφεια θα ήταν να υπάρχουν δυσαρεστημένα πρόσωπα που -εις μάτην- περιμένουν την ευκαιρία τους για να παίξουν. Το χατίρι του έγινε!

Πρώτο μέλημά του είναι να συσταθεί το βασικό σχήμα και να πάρει πολλά διαδοχικά ματς για να αποκτήσει ομοιογένεια, με όσο το δυνατόν λιγότερες προσθαφαιρέσεις από αγώνα σε αγώνα. Δεν θα γίνεται εκτενές rotation από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν παιχνίδια μεσοβδόμαδα, εκτός ασφαλώς αν έρθουν αναποδιές με κάρτες και τραυματισμούς.

Όσοι θα παίζουν, θα γνωρίζουν ότι θα κρίνονται για κάθε επόμενη μεταγραφική περίοδο. Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που πάει τη βαλίτσα μακριά. Προέχει το να αποκτήσει η ομάδα ταυτότητα… ΑΕΚ σε στενά όρια υπομονής. Ο Μιλόγεβιτς έχει την ευλογία ενός πολύ πιο ποιοτικού ρόστερ από τους προηγούμενους, αλλά μαζί και την κατάρα της αποστολής που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αποτύχει. Θα δούμε λοιπόν σύντομα το πόσο καπάτσος είναι!

ΥΓ. Ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να λύσει άμεσα ο κόουτς, είναι αυτό της ανασταλτικής λειτουργίας στην αριστερή πλευρά. Το βλέπεις σχεδόν από τώρα ότι θα είναι η πτέρυγα που θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν οι αντίπαλοι, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις αργές επιστροφές του Τζαβέλλα όταν η άμυνα είναι ψηλά και όσα (κενά) θα αφήνουν πίσω τους τα… ανεβάσματα που Χατζισαφί αν ο Ιρανός ξεχνιέται ή δεν ανταποκρίνεται γρήγορα στο transition.

Μεγάλη σημασία ασφαλώς θα έχει για την συνολική λειτουργία η εικόνα του -συνδετικού κρίκου των γραμμών- Λε Ταλέκ, ο οποίος δεν είχε καλή παρουσία έως σήμερα στα φιλικά και το ένα επίσημο παιχνίδι που πρόλαβε να παίξει. Για αυτό συνιστά καλό νέο ότι ο Σιμόες είναι εδώ, έτοιμος και διψασμένος, δυνατός και με πνεύμα ηγετικό -που άλλος όμοιό του από την παλιά φρουρά δεν έχει- να θυμίζει στον Γάλλο ότι η θέση δεν είναι καπαρωμένη, εφόσον δεν αρχίσει να δίνει στην ομάδα αυτά που περιμένει από εκείνον.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X