Η αυτοπεποίθηση του Δέδα, το ελεγχόμενο ρίσκο και οι στόχοι της νέας ΑΕΚ

Η αυτοπεποίθηση του Δέδα, το ελεγχόμενο ρίσκο και οι στόχοι της νέας ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος σχολιάζει την παρουσίαση του Στέφανου Δέδα και στέκεται σε δύο σημαντικά σημεία

Η ΑΕΚ παρουσίασε λοιπόν και επίσημα τον νέο της προπονητή, με τον Στέφανο Δέδα να μιλάει για παραπάνω από 1 ώρα και να απαντάει στις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες παρουσιάσεις είναι σπάνιο να ακούσεις κάτι που δεν είναι τετριμμένο και χιλιοειπωμένο. Παρόλα αυτά ο κόουτς Δέδας ήταν ανοικτός σε κάθε ερώτηση και είχε διάθεση να μιλήσει ακόμα και για τεχνικά θέματα. Αυτό που περισσότερο έχει σημασία σε τέτοιες καταστάσεις είναι ο αέρας που αποπνέει αυτός που παρουσιάζεται, ο τρόπος που μιλάει και το πόσο σίγουρος αισθάνεται.

Σίγουρος για τον εαυτό του

Αν κάτι ξεχώρισε λοιπόν από αυτήν την πρώτη παρουσία του κόουτς ενώπιον των δημοσιογράφων είναι η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση που τον διακατέχει. Ξέρει που έχει έρθει, ξέρει τις απαιτήσεις αλλά έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και στο μπάσκετ που πρεσβεύει. Ξέρετε πολλές φορές αν ο προπονητής έχει αμφιβολία για το πλάνο του ή δεν είναι απόλυτα σίγουρος, αυτό περνάει και στους παίκτες και αρχίζουν άλλα προβλήματα. Ο Δέδας από την πρώτη στιγμή που ήρθε και ο τρόπος που κινήθηκε μαζί με την ομάδα στις μεταγραφές, έδειξε μια απόλυτη ετοιμότητα και σιγουριά αφού όπως τόνισε και ο ίδιος οι παίκτες επιλέχτηκαν έτσι ώστε να ταιριάζουν στο δικό του στυλ. Για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε ότι η ΑΕΚ θα παίζει γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ που θα προσπαθήσει να το συνδυάσει με τα αποτελέσματα και τις νίκες.

Το ρίσκο και ο στόχος

Φυσικά δεν μπορούσαν να λείψουν ερωτήσεις για την στελέχωση της ομάδας και το ρίσκο που υπάρχει ποσοτικά μέσα στην ρακέτα. Είναι κάτι που το έχουμε σημειώσει από αυτό εδώ το μπλογκ, αλλά και πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ συμμερίζονται αυτήν την άποψη. Ο κόουτς Δέδας ήταν ειλικρινής και μίλησε για «ελεγχόμενο ρίσκο». Τι σημαίνει αυτό; Ότι όντως υπάρχει μια φανερή έλλειψη που στο ξεκίνημα της χρονιάς, εφόσον δεν υπάρξουν ατυχίες, μπορεί να καλυφτεί με τους υπάρχοντες παίκτες και όταν έρθει η ώρα για να κορυφώσει η ομάδα την απόδοση της και να μπει στα κρίσιμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη θα ενισχυθεί κατάλληλα. Είναι λογικό όταν μια ομάδα έχει ρολάρει, να μπαίνει πιο εύκολα ένας καινούργιος παίκτης και να αφομοιώνεται στο σύνολο. Ας ελπίσουμε να είναι πιο τυχερή η ΑΕΚ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που η ατυχία ήταν μόνιμος συνοδοιπόρος της ομάδας και να βγει το πλάνο που έχουν καταρτίσει στην ΑΕΚ.

Στο δεύτερο κομμάτι που θα ήθελα να σταθούμε είναι η απάντηση του κόουτς σε ερώτηση για τους στόχους της ομάδας. Ξέρετε ότι από αυτό εδώ το μπλογκ έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι πρώτος στόχος της ΑΕΚ για φέτος είναι να γίνει ΟΜΑΔΑ. Με χαρά άκουσα τον κόουτς να λέει το ίδιο πράγμα, ακολουθούμενο από την φράση «πρέπει να είμαστε ταπεινοί». Είναι κάτι απόλυτα ρεαλιστικό και ψύχραιμο, να θέλει πρώτα να μοντάρει την ομάδα του όπως θέλει εκείνος, να φτάσει στον Φεβρουάριο, οι παίκτες του να έχουν αφομοιώσει μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας του και αφού έχουν γίνει όλα αυτά, να συζητήσουμε και για το παραπάνω καθώς «η ΑΕΚ είναι ομάδα καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί».

Συμπερασματικά να πούμε ότι ο Στέφανος Δέδας μπορεί να έλλειπε για πολλά χρόνια από την Ελλάδα αλλά ξέρει πολύ καλά που έχει έρθει. Ξέρει ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με απαιτήσεις, ότι στο πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα θα υπάρχει γκρίνια και ότι ο κόσμος θέλει νίκες σε κάθε ματς. Στο χέρι του είναι να φτιάξει μια ΑΕΚ αντάξια του πλάνου που έχει στο μυαλό του αλλά και των οπαδών της.

Θα ξαναγράψω για πολλοστή φορά, ότι όσο δρόμο και να κόψει ένας προπονητής που φτιάχνει μια νέα ομάδα, με παίκτες που γνωρίζει καλά ώστε να αντιλαμβάνονται την φιλοσοφία του πιο γρήγορα, ο χρόνος μέσα από τα παιχνίδια είναι αυτός που βελτιώνει και ρολάρει μια ομάδα. Για αυτό θα χρειαστεί υπομονή και στήριξη τον πρώτο καιρό καθώς μαγικά κουμπιά που τα πατάς και 12 παίκτες γίνονται ομάδα δεν υπάρχουν. Σίγουρα η στελέχωση με βάση την φιλοσοφία του κόουτς δείχνει να ταιριάζει στα χαρτιά αλλά όλα θα φανούν, όπως πάντα στο γήπεδο και εκεί θα κριθούν όλοι.

ΥΓ. Ανγκόλαααα!!!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X