Αυτό πρέπει να κάνει ο Μιλόγεβιτς
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης κάνει μεταγραφικό απολογισμό και γράφει για την «υποχρέωση» του προπονητή της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε στραβά για την ΑΕΚ με καθυστέρηση στις μεταγραφές. Συνεχίστηκε ακόμα χειρότερα με τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Βελέζ. Ωστόσο ο Αύγουστος εξελίχθηκε ικανοποιητικά σε ότι αφορά τόσο τις αλλαγές στο ρόστερ, όσο και στις ποιοτικές προσθήκες που έγιναν.

Αρχικά με την απόκτηση του Άμραμπατ που τα πρώτα δείγματα γραφής είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, στη συνέχεια με την απόκτηση του Τσούμπερ που μας πέταξε τα μάτια έξω με την εμφάνιση που έκανε με τη φανέλα της Εθνικής Ελβετίας κόντρα στη δική μας και με την απόκτηση του Γέβτιτς. Η μεταγραφή του Ρότα είναι μία με προοπτική back up του Μισελέν παρότι πρόκειται για παίκτη 24 ετών. Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη για τον παίκτη και θα μείνω εδώ.

Η ουσία είναι ότι παρά τα όσα άσχημα συνέβησαν, η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και σκούπα πήρε (14 παίκτες αποχώρησαν από το ρόστερ με το οποίο ολοκληρώθηκε η σεζόν) και παίκτες καλύτερους έφερε (βάσει των βιογραφικών τους). Δεκατρείς τον αριθμό, εκ των οποίων οι δέκα προορίζονται για βασικοί μαζί με τον… παλιό Λιβάι Γκαρσία που δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο στην Ελλάδα.


Νομίζω ότι είναι το πρώτο καλοκαίρι του Μελισσανίδη που δεν υπάρχει (μεγάλη) γκρίνια για τις προσθήκες που έγιναν και τα λεφτά που δόθηκαν. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, αλλά αυτό που έγινε ήταν απολύτως απαραίτητο για να αλλάξουν πολλά στα Σπάτα.

Αυτό που τη δεδομένη στιγμή προβληματίζει και μάλιστα αρκετά είναι η εικόνα της ομάδας στα φιλικά. Ακόμα και αυτό του Βόλου που το είδαν λίγοι, όταν η ΑΕΚ δέχεται τέσσερα γκολ, δεν είναι θετικό σημάδι. Κάποιοι εντός της ομάδας το αποδίδουν και στην προπόνηση, η οποία διαφοροποιήθηκε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και το αποδίδουν στα «βαριά» πόδια. Ίδωμεν.

Όπως και να έχει ο «μαραθώνιος» ξεκινάει σε οκτώ μέρες. Οι δικαιολογίες έχουν στερέψει. Αυτό που χρειάζονται είναι αποτελέσματα με το καλημέρα. Τρεις σερί νίκες μέχρι το πρώτο δύσκολο ματς στην Τούμπα, είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Διότι μόνο έτσι θα αποκτήσει η ομάδα ψυχολογία για τη συνέχεια. Διαφορετικά θα κυνηγάμε την ουρά μας πάλι.

Πρέπει να βρει την άκρη ο Μιλόγεβιτς

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μιλόγεβιτς με άλλη ομάδα δούλεψε και με άλλη θα πορευτεί. Ωστόσο θα έχει μία ολόκληρη εβδομάδα πριν από κάθε παιχνίδι για να δουλέψει. Και εκεί μέσα από τις προπονήσεις θα πρέπει να βρει τις ισορροπίες που απαιτούνται και να δώσει στην ομάδα τα στοιχεία που της λείπουν. Κυρίως καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και αυτοματισμούς στην επίθεση.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό βλέπω τον Βλάνταν λίγο αγχωμένο. Από τις εκφράσεις του στα φιλικά, από τις δηλώσεις του μετά τα ματς. Ο Μιλόγεβιτς θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτή την πίεση. Την πίεση του βαριάς φανέλας της ΑΕΚ, των υψηλών απαιτήσεων, της δημιουργίας μίας ομάδας από την αρχή!


Κανένας δεν λέει ότι είναι εύκολο, όταν έχεις νέο προπονητή και μηδέν «χημεία» καθώς τα 10/11 της ομάδας είναι νέα πρόσωπα. Όμως είναι «υποχρέωσή» του να βρει άμεσα τα πατήματα που πρέπει εντός και εκτός αποδυτηρίων. Εννοείται ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανοίξει κανένα θέμα προπονητή και να στηριχτεί ο Σέρβος πολύ περισσότερο από τους προκατόχους του. Από όλους. Τη διοίκηση, εμάς, τον κόσμο. Αλλά οφείλει να δείξει έργο.

Αν σε έναν μάγειρα πάνε πατάτες οφείλει να μαγειρέψει πατάτες. Θα είναι τηγανιτές, θα είναι βραστές, θα πρέπει κάτι να σου σερβίρει, όπως μου είπε πρόσφατα ένας καλός φίλος και άνθρωπος που ξέρει το ποδόσφαιρο όσο λίγοι. Έτσι και ο Μιλόγεβιτς. Ζήτησε παίκτες, του έφεραν παίκτες, οφείλει κάτι να παρουσιάσει. Μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Και να πάρει και αποτελέσματα. Διότι αυτά κρίνουν έναν προπονητή. Ο Σάντος για παράδειγμα ήταν ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ. Από τον Παναθηναϊκό όμως έφυγε νύχτα γιατί δεν έφερε αποτελέσματα.

ΥΓ: Πολλές φορές εμείς οι ρεπόρτερ ακούμε πράγματα για τα οποία δεν έχουμε ευθύνη. Θέλω όμως να σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Στην περίπτωση του Ολιβιέ Εντσάμ και τα όσα συνέβησαν με τη μη απόκτησή του δεν υπήρξε ούτε ένας που να μην καυτηρίασε τα λάθη που έγιναν. Αποδεικνύετε ότι η ΑΕΚ βγήκε κερδισμένη από αυτή την ιστορία. Αυτό όμως θα φανεί στην πορεία. Όλοι όμως «έκραξαν».


Την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό ακόμα περιμένουν τον Κωστάκη τον Μανωλά τον οποίο ΘΑ τον έφερναν αλλά όπως τον αγόρασαν έτσι πούλησαν και τον Καμαρά. Στον Πειραιά όμως όπως την πούλησαν την ιστορία έτσι την έθαψαν. Να πούμε για τον Γκιλμπέρ; Για τον Νέλσον;

Στη Θεσσαλονίκη θα έπαιρναν τον Κλάεσον όταν έγινε γνωστή η ιστορία με τον Άμραμπατ τον οποίο έψηνε ο Ελ Καντουρί, αλλά τελικά τους… Έκλασον. Να πούμε για τον Τεχνικό Διευθυντή που δεν πήραν ποτέ; Να πούμε για τον Κρμέντσικ που θα έπαιρναν και θα κρατούσαν τον Μπάμπα; Να πούμε για τα 19 χαρτιά που παντελώνιασε ο Ιβάν και την έβγαλε με δανεικούς; Βλέπετε ή ακούτε τίποτα; Διαβάζετε τίποτα από τους «αντικειμενικούς» δημοσιογράφους; Όχι. Η χολή εστιάζεται μόνο στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Γιατί άραγε; Αναλογίστηκε κανείς σας;

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X