Η θλίψη είναι ότι δεν υπάρχει άλλος για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα…

Η θλίψη είναι ότι δεν υπάρχει άλλος για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος «αποχαιρετά» τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ έχει και σχολιασμό για τον Τσούμπερ…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν θα πεθάνει ποτέ. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, πολύ απλά επειδή έχει περάσει στην αθανασία ως ανυπέρβλητος συνθέτης, δημιουργός, διανοούμενος, αλλά και ως πατριώτης και μεγάλος αγωνιστής. Για τη μουσική του, δεν είμαστε απλά μικροί, αλλά «νάνοι» για να μιλήσουμε. Είναι ο άνθρωπος που έβαλε τους ποιητές στα σπίτια μας, κι αυτό τα λέει όλα.

Ταπεινή μου άποψη είναι πως είναι τόσο τεράστιο το έργο του και η προσφορά του, που θα είναι λάθος και άδικο να κριθεί πολιτικά από τον οποιονδήποτε. Είναι άλλωστε τόσο δαιδαλώδες, αλλά και θολό το πολιτικό τοπίο στη Μεταπολίτευση και ειδικά τα τελευταία χρόνια, που είναι πάρα πολλοί αυτοί που μπερδεύτηκαν πολιτικά.

Ο Μίκης είναι αθάνατος, αλλά η Ελλάδα αργοπεθαίνει…

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν, είναι και θα είναι για πάντα, μεγάλος αλλά και παγκόσμιος Έλληνας. Δίπλα από το όνομά του, θα πρέπει να υπάρχει μόνο η ημερομηνία γέννησής του, γιατί δεν γίνεται να πεθάνει ποτέ. Όπως δεν πέθαναν ποτέ, ο Χατζιδάκις, ο Ρίτσος, ο Σεφέρης, ο Ελύτης και άλλοι μεγάλοι Έλληνες.


Η μεγάλη θλίψη είναι ότι αργοπεθαίνει η Ελλάδα. Και ότι δεν υπάρχουν άλλοι σαν τον Μίκη, για να μας ξεσηκώσουν και να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα. Για να ξαναδούμε τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν, τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο και τη θάλασσά μας να κυματίζει…

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι εδώ, αλλά με μεγάλη πίκρα διαπιστώνω ότι δεν μας εμπνέει πια ώστε να ξαναδούμε να πετιέται η Ρωμιοσύνη, να αντριεύει, να θεριεύει και να καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου. Καλό ταξίδι λοιπόν στον αθάνατο Μίκη…

Τέτοιο παίκτη δεν είχε η ΑΕΚ…

Πάμε και στα της ΑΕΚ μας. Για όσους δεν είχαν ασχοληθεί με το πόσο σπουδαίος και ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι ο Τσούμπερ, πήραν μια καλή πρώτη γεύση στο φιλικό της Ελβετίας με την Εθνική μας.

Συνηθίζουμε να λέμε και για να είμαστε ειλικρινές και να υπερβάλλουμε αρκετές φορές, εμείς οι δημοσιογράφοι, σε μια καλή εμφάνιση παίκτη που αγωνίζεται στην ομάδα μας, αλλά νομίζω ότι στην απόδοση του Τσούμπερ, δεν υπάρχει καμία υπερβολή.


Με γκολάρα από φάση που ξεκίνησε μόνος του και με ασίστ «παρ’ το, βαλ’ το» στον Βάργκας, αλλά ακόμα περισσότερο με τη γρήγορη σκέψη του, έδειξε πολύ απλά και με το… καλημέρα, ότι τέτοιο παίκτη δεν είχε η ΑΕΚ.

Είναι ο παίκτης αυτός, από τον οποίο θα υποφέρουν οι αντίπαλες ομάδες, στον οποίο θα πρέπει να καταναλώσουν πολλή ενέργεια, αλλά και μπόλικη σκέψη, για το πώς θα τον περιορίσουν.

Είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά, αφού στο φιλικό τον είδαμε και ως δεύτερο φορ κοντά στον Σεφέροβιτς, αλλά και ως αριστερό χαφ. Και έπαιξε 64 λεπτά, όχι σε όλο το ενενηντάλεπτο.


Με λίγα λόγια και για να μην το κουράζουμε, να τον φτύνουμε κάθε μέρα να μην τον ματιάσουμε!

Υ.Γ.: Είναι μεγάλη η τιμή και τεράστια η ευθύνη της ανάληψης της διεύθυνσης επικοινωνίας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τον πρόεδρο του σωματείου μας, Αλέξη Αλεξίου και τον α’ αντιπρόεδρο, αναπληρωτή προέδρου και διοικητικό ηγέτη του χάντμπολ, Σταμάτη Παπασταμάτη, για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Τα λόγια όμως δεν μετράνε. Στις πράξεις κρινόμαστε όλοι για το ποιος μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Πάνω απ’ όλα όμως, να έχουμε υγεία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X