ΑΕΚ: Τσιγγάνα στο παλάτι της

ΑΕΚ: Τσιγγάνα στο παλάτι της
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έπαιξε για πρώτη φορά στην καινούργια έδρα της και ο Βασίλης Σκουντής τεκμηριώνει το ιστορικό αποτύπωμα αυτού του αγώνα

Η ΑΕΚ έκανε «πρεμιέρα», έστω και ανεπίσημη, στο νέο της παλάτι στα Ανω Λιόσια απέναντι στους London Lions και ο Βασίλης Σκουντής με άρθρο του αναφέρεται στο ιστορικό αποτύπωμα αυτής της αναμέτρησης.

Το άρθρο του Βασίλη Σκουντή

Σαν χθες το 1915 γεννήθηκε στη Στοκχόλμη η Ινγκριντ Μπέργκμαν προς την οποία απευθυνόμενος ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ ξεστόμισε μια από τις πιο εμβληματικότερες και πιο διάσημες ατάκες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου…

We’ ll always have Paris!

Και έλαχε ο κλήρος, στην ΑΕΚ, μια τέτοια ίδια μέρα, μετά από 106 χρόνια να παραποιήσει τρόπον τινά αυτή την ατάκα από την ταινία “Casablanca” για να προσαρμόζεται στα δικά της μέτρα και σταθμά…

We ‘ll always have…Ano Liossia!

Προφανώς το Παρίσι δεν έχει μεγάλη σχέση με τα ενδότερα του Δήμου Φυλής, αλλά όπως έλεγε τραγουδιστά και μια ψυχή, τι Λωζάννη, τι Κοζάνη, χιόνια η μια και χιόνια η άλλη! Εδέησε λοιπόν η Βασίλισσα να μπει στο καινούργιο γήπεδο της… Λάθος: στο καινούργιο σπιτικό της…

Τσιγγάνα στο παλάτι της

Πάλι λάθος: στο παλάτι της!

Διάβολε, τι παραπάνω έχουν οι Ντιτρόιτ Πίστονς που αγωνίζονταν χρόνια και ζαμάνια στο Auburn Hills Palace;

Πού να φτουρήσουν κιόλας με τρία πρωταθλήματα μπροστά στους 17 τίτλους της “Βασίλισσας”;

Το χθεσινό ματς με τους Λόντον Λάιονς, αν και φιλικό, υπήρξε τωόντι ιστορικό: ήταν και θα διαιωνίζεται ως το πρώτο που έπαιξε η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων, στο οποίο μετακόμισε με την προσδοκία να το συγυρίσει γρήγορα και να νιώσει τη θαλπωρή του…

Την αξίζει και της πρέπει αυτή η θαλπωρή διότι, εδώ και δεκαετίες, η ΑΕΚ μοιάζει με τσιγγάνα που δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά…

Σοβαρολογώ καθόσον στη μακρά και ένδοξη ιστορία της η “Ένωση” έχει στεγαστεί σε καμιά δεκαπενταριά διαφορετικά γήπεδα και επιτέλους αξιώνεται να έχει το δικό της τσαρδάκι.

Σχετικό βεβαίως είναι αυτό διότι δεν το έφτιαξε, ούτε το αγόρασε, αλλά μπαίνει εκεί ως νοικάρισσα, φιλοδοξώντας να το κάνει κουκλί!

Ο σεφτές του Γέλοβατς

Προς το παρόν δεν είναι τέτοιο, διότι η πανδημία, οι συνηθισμένες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, η οικονομική δυσπραγία και όλα τα συμπαρομαρτούντα δεν της έχουν επιτρέψει να το καλλωπίσει, αλλά , διάβολε, απ’ τ’ ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα!

Καλή επίσης και η… Γελοβάτσαινα!

Επίτηδες το γράφω αυτό διότι το πρώτο και (ελέω της συγκυρίας των ανεπίσημων εγκαινίων) ιστορικό καλάθι στον αγώνα με τους Εγγλέζους το πέτυχε ο Στέβαν Γέλοβατς.

Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ έκανε σεφτέ με ένα τρίποντο και η ΑΕΚ ελπίζει πως αυτό το παρθενικό καλάθι θα της βγει σε καλό… Ελπίζει επίσης ότι θα ανταμειφθεί για όλη αυτή την προσμονή και δεν θα δει τα όνειρα της να μαγαρίζονται από τα προβλήματα και κυρίως από την απαγορευμένη (στην κυριολεξία) λέξη…

Στα bans αναφέρομαι, για τα οποία έχει χαθεί ο λογαριασμός!

Το γήπεδο παραχωρήθηκε επισήμως από την Πολιτεία στην ΑΕΚ για είκοσι χρόνια στις 22 Ιουνίου του 2020 και με εξαίρεση τον αγωνιστικό χώρο χρειάζεται μπόλικη δουλειά για να σουλουπωθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και να είναι καθ’ όλα διαθέσιμο για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το διπλό τζακ ποτ

Εκτός βεβαίως από αυτά τα έργα, η ΑΕΚ έχει να τακτοποιήσει και το θέμα της αδειοδότησης του γηπέδου, αλλά και της πιστοποίησης της ίδιας της ομάδας της που βρίσκεται σε διαρκή περιδίνηση!

Η περιοχή στην οποία στέκει το γήπεδο το οποίο φιλοξένησε τα αθλήματα της πάλης και του τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 λέγεται Τσουκλίδι… Εχει σημασία όμως σε ποια οδό βρίσκεται κι άντε μετά να αποδείξει η ΑΕΚ πώς δεν είναι ελέφαντας!

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, αριθμός 59!

Διπλό τζακ ποτ είναι αυτό επειδή αφενός η ΑΕΚ έχει τις ρίζες της στην Κωνσταντινούπολη και αφετέρου το 1959 έκανε το ντεμπούτο της στην Ευρώπη, αγωνιζόμενη στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπου αποκλείσθηκε από την ΟΚΚ Μπέογκραντ του Ραντιβόι Κόρατς, του Μίοντραγκ Νίκολιτς και του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς!

Η «Αγιά Σοφιά» και η Ζωφριά

Η ΑΕΚ λοιπόν εδέησε να μπει στο παλάτι της και μάλιστα πιο μπροστά από την ποδοσφαιρική αδερφοφάδα της που ξεροσταλιάζει έξω από την «Αγιά Σοφιά» περιμένοντας πώς και πώς να μπουκάρει!

Μπήκε για να μείνει και ελπίζει πως σε ένα μήνα από σήμερα θα έχει τακτοποιηθεί και δεν θα χρειαστεί να ξαναγυρίσει σε ένα από τα παλιά σπίτια της, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα.

Το γήπεδο της Ζωφριάς εννοώ, που έχει δηλωθεί ως δεύτερη έδρα δια πάν ενδεχόμενον…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X