Τσούμπερ: Σερβίτσιο πολυτελείας για την ΑΕΚ

Τσούμπερ: Σερβίτσιο πολυτελείας για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Στέφεν Τσούμπερ ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σάμιουελ Σμάιλς υπήρξε ο δημιουργός του πρώτου «επίσημου» βιβλίου αυτοβοήθειας, το μακρινό 1859. Ο Σκωτσέζος συγγραφέας και κυβερνητικός μεταρρυθμιστής άφησε ως κληρονομιά πολλά αποφθέγματα – διδαχές. Μεταξύ αυτών, ένα τετράστιχο – οδηγός για το πώς να δίνεις ακόμα περισσότερο νόημα στην ζωή σου.

«Σπείρε μια σκέψη και θέρισε μια πράξη. Σπείρε μια πράξη και θέρισε μια συνήθεια. Σπείρε μια συνήθεια και θέρισε έναν χαρακτήρα. Σπείρε έναν χαρακτήρα και θέρισε ένα πεπρωμένο».

Αυτό το τετράστιχο έχει «χτυπήσει» στην πλάτη του ο Στέφεν Τσούμπερ, ο οποίος έχει γεμίσει το σώμα του με τατουάζ για να μην ξεχνάει ποτέ τις στιγμές και τους ανθρώπους που σημάδεψαν την ζωή του, αλλά και να τιμήσει τον ποδοσφαιριστή που θαυμάζει περισσότερο απ’ όλους, τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο νέος άσος της ΑΕΚ αναφέρει μια από τις πιο ξεχωριστές δηλώσεις του Σουηδού σούπερ σταρ της Μίλαν. «Αν μπορούσα, θα έγραφα όλα τα ονόματα στο σώμα μου. Αλλά στον κόσμο υπάρχουν σήμερα 805 εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν από πείνα. Οπότε, όταν ακούς το όνομά μου, θα σκέφτεσαι τα ονόματά τους. Όταν θα βλέπεις εμένα, θα βλέπεις εκείνους» είχε πει το 2015, όταν ως παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν είχε «χτυπήσει» (ως τατουάζ που έβγαιναν στη συνέχεια) 15 ονόματα πραγματικών ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα στον κόσμο.

Όταν ακούς «Τσούμπερ» (ή «Τσούμπι», όπως φωνάζουν χαϊδευτικά τον Ελβετό πολυθεσίτη), δεν μπορείς παρά να σκεφτείς «ασίστ». Παρ’ ότι στην συλλογική του καριέρα έχει περισσότερα γκολ (64) απ’ ότι ασίστ (40), με την εθνική ομάδα τα στατιστικά αντιστρέφονται: Οκτώ γκολ και δέκα ασίστ, τέσσερις από τις οποίες τις έδωσε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τις τρεις σε έναν αγώνα!

Παρ’ όλα αυτά, ο 30χρονος από το Βίντερτουρ, ο οποίος μεγάλωσε σε μια φάρμα μαζί με πέντε αδέλφια, παραδέχεται ότι προτιμάει να σκοράρει, παρά να δίνει ασίστ, έστω και αν έχει εξελιχθεί σε σπεσιαλιτέ του η πάσα – γκολ. Παρά την εκδήλωση προτίμησης, πάντως, δεδομένα συμφωνεί με την ατάκα που, μεταξύ άλλων, έχει πει ο μεγάλος Παναγιώτης Γιαννάκης: «Η ασίστ κάνει δύο ανθρώπους ευτυχισμένους».

Η ντρίμπλα στον θάνατο

Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ και, εφόσον το ζητήσει ο προπονητής. Δεν έχει πρόβλημα να ξεκινάει από τα άκρα της άμυνας ή ακόμα και να παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Όταν αγωνιζόταν στην Στουτγκάρδη, άλλωστε, επέλεξε το «9» για την φανέλα του (το φορούσε πιτσιρικάς).

Αισιόδοξος από την φύση του, βρήκε τρόπο να κάνει θετικές σκέψεις ακόμα και εν μέσω πανδημίας και παρατεταμένης καραντίνας. «Ποτέ δεν είχα δει τόσα πουλιά στον ουρανό και δεν είχα αναπνεύσει τόσο αγνό, καθαρό αέρα. Είμαι ο τύπος του ανθρώπου που προσπαθεί να βλέπει το καλύτερο σε κάθε κατάσταση και να πατάω σε αυτό» εξηγεί ο άλλοτε παίκτης των Γκρασχόπερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χόφενχαϊμ, Στουτγκάρδης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η στάση ζωής του οποίου άλλαξε προς το καλύτερο τον Νοέμβριο του 2011.

Στον δρόμο για το σπίτι του, το κάμπριο Audi του έγινε σμπαράλια, αναποδογύρισε αλλά, ως εκ θαύματος, ο ίδιος δεν τραυματίστηκε καν. Τρεις ημέρες αργότερα, μάλιστα, έπαιξε 90 λεπτά με αντίπαλο την Λουκέρνη και σκόραρε!

«Ξαφνικά, συνειδητοποιείς πόσο όμορφη είναι η ζωή και πόσο γρήγορα μπορεί να τελειώσει» εξηγεί για την συγκλονιστική εμπειρία του ο Τσούμπερ ο οποίος, όταν υπέγραψε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, υποσχέθηκε ότι «ο κόσμος θα διασκεδάσει πολύ μαζί μου για όσα κάνω μέσα στο γήπεδο».

Δεν είχε τις ευκαιρίες που θα ήθελε για να το δείξει, παρ’ ότι ο προηγούμενος προπονητής του, Άντι Χίτερ, εξηγούσε συνεχώς ότι «είναι ο ποδοσφαιριστής που δουλεύει περισσότερο στην προπόνηση».

Ο ίδιος ζητάει από το τεχνικό τιμ DVD με τους αντιπάλους για να τους μελετάει πριν από κάθε παιχνίδι, μένει μετά τις προπονήσεις για να δουλεύει τις ατέλειές του, φροντίζει να εμπλουτίζει τις τακτικές του γνώσεις και δεν σταματάει ποτέ να μαθαίνει, τόσο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την ζωή.

«Δεν έχω συναντήσει στην ζωή μου έναν τόσο περίεργο (σ. σ. με την καλή έννοια) ποδοσφαιριστή» έλεγε ο νυν προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Τσούμπερ στην Χόφενχαϊμ.

Η περιέργεια, άλλωστε, ήταν αυτή που έφερε τον Ελβετό στην Μόσχα σε ηλικία 22 ετών. Γνώρισε μια νέα κουλτούρα, έμαθε γρήγορα τα βασικά της (πολύ δύσκολης) γλώσσας, άντεξε στο κρύο αλλά επιβεβαίωσε στον εαυτό του ότι προτιμάει την ζέστη.

Αυτό το καλοκαίρι, άλλωστε, επέλεξε να κάνει διακοπές στη Μύκονο, πολύ πριν προκύψει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ που τον έφερε ξανά στην Ελλάδα, για μόνιμη πλέον εγκατάσταση. Στο πλευρό του, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, δεν έχει πλέον την εντυπωσιακή Μιριάνα Βάσοβιτς, μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια από την Σερβία.

Ήταν μαζί δώδεκα χρόνια και, για χάρη της, απαρνήθηκε την πρώτη κλήση από την εθνική ομάδα της χώρας του, προκειμένου να παντρευτούν και να κάνουν μια εντυπωσιακή δεξίωση, στις 27 Μαΐου του 2015, στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» της Ζυρίχης.

Τα ξημερώματα, όταν το πάρτι του ζευγαριού συνεχιζόταν, άνθρωποι του FBI εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο και προχώρησαν στην σύλληψη εφτά αξιωματούχων της FIFA, με κατηγορίες για απάτη, ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμό! Ο Τσούμπερ και η (μεγάλη) παρέα του δεν πήραν χαμπάρι…

Θυσίες και περηφάνια

Μεγάλωσε ποδοσφαιρικά παρέα με τον άλλοτε μέσο του Ολυμπιακού, Παϊτίμ Κασάμι, και τον Αμίρ Μεχμέντι. Από μικρός ονειρεύονταν να παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας του και, μετά την ιστορική πρόκριση επί της Γαλλίας στο πρόσφατο Euro, ένιωσε ότι έφτασε στο ζενίθ.

«Έβλεπα τους Ελβετούς να νιώθουν περήφανους για πρώτη φορά. Ακόμα και σήμερα μου δίνουν συγχαρητήρια στον δρόμο, οι φίλαθλοι μου μιλούν και με ευχαριστούν» εξηγεί για το πώς βιώνει την πιο ξεχωριστή στιγμή του με τη «Νάτι», μαζί βεβαίως με το γκολ εις βάρος της Βραζιλίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Δεν έχει «χτυπήσει» κάποιο τατουάζ για αυτές τις στιγμές (ακόμα τουλάχιστον…), αλλά δεδομένα θα εμπλουτίσει το σώμα του με τις εμπειρίες που θα αποκομίσει στα υπόλοιπα χρόνια της καριέρας του, αλλά και μετά το τέλος αυτής.

Όταν κρεμάσει τα παπούτσια του (βλέπει τον εαυτό του να το κάνει στην… Αυστραλία), θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου, να δοκιμάσει παντού τα τοπικά εδέσματα (όχι κρέας όμως, αφού πλέον είναι φυτοφάγος, ενώ κατά διαστήματα επιλέγει vegan διατροφή) και, κυρίως, να μην πει ποτέ ότι δεν προσπάθησε να τα δώσει όλα για την καλύτερη δυνατή πορεία, αλλά να είναι περήφανος για όσα πέτυχε.

«Πρέπει να κάνεις θυσίες, αν θέλεις να πετύχεις κάτι» επισημαίνει ο 30χρονος Στέφεν, ο οποίος υπήρξε από μικρός θαυμαστής της Premier League (η Νόριτς των Γιαννούλη – Τζόλη τον είχε στα υπόψη της φέτος), του αρέσουν τα πρωταθλήματα σε Ισπανία (η Σεβίλλη ενδιαφέρθηκε), Γαλλία (Μαρσέιγ) και Ιταλία (Βενέτσια), αλλά «έφτιαξε όνομα» στην Γερμανία και πλέον θέλει να κάνει την διαφορά στην Ελλάδα.

Και μπορεί στο φαγητό να είναι πολύ προσεκτικός (πλέον), αλλά λατρεύει τον καφέ, αφού πίνει τουλάχιστον τρεις την ημέρα (!). Στην Φρανκφούρτη, μάλιστα, του άρεσε να πηγαίνει για καφέ σε μαγαζί με ελληνικό όνομα («KukuVaia», κουκουβάγια δηλαδή), το οποίο έχει Έλληνας και, μεταξύ άλλων, σερβίρει και φραπέ! Αγαπητέ «Τσούμπι», καλώς ήρθες στην πηγή του φραπέ…

Πηγή: Gazzetta.gr

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X