Η σωστή προσέγγιση του κλαμπ για την ομάδα, ένα χρόνο πριν την «Opap Arena»

Η σωστή προσέγγιση του κλαμπ για την ομάδα, ένα χρόνο πριν την «Opap Arena»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για μεταγραφές, φιλικά, στόχους και τα… πάντα όλα για τη νέα ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα ξεκινήσω από το συμπέρασμα, χωρίς ανούσιους προλόγους. Κανείς δεν μπορεί πλέον να πει ότι σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, η διοίκηση δεν έκανε τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει. Μπορεί να το έκανε για κάποιες περιπτώσεις με καθυστέρηση, την οποία και πλήρωσε με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά ειδικά αν αναλογιστούμε και αυτό, που μεταφράζεται και σε αποκλεισμό εσόδων, τότε μιλάμε για ξεκάθαρη οικονομική υπέρβαση του μπάτζετ προκειμένου να ενισχυθεί η AEK.

Θα επαναλάβω ότι θα ήθελα κι έναν αριστερό μπακ, γιατί εξακολουθώ να θεωρώ ρίσκο το να στηρίζεσαι στον Μιτάι που είναι πίσω από τον Χατζισαφί, αλλά αυτή η συμπληρωματική κίνηση που καλό θα ήταν να είχε γίνει, δεν αναιρεί τη μεγάλη εικόνα.

Ως εκ τούτου, πέφτει πλέον μεγάλο βάρος στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς για να φτιάξει ομάδα. Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ, Γέφτιτς, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Αραούχο, συνιστούν μια δεκάδα παικτών που είναι πολύ πιθανό να συνυπάρξει στην ίδια ενδεκάδα και αν προσθέσουμε και τον Λιβάι, μιλάμε για μια νέα και διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περσινή κατά τα 10/11 της!

Ορόσημο ο αποκλεισμός

Νομίζω ότι το ματς με την Βελέζ, αποτέλεσε το πιο σημαντικό ορόσημο προκειμένου να καταλάβουν επιτέλους στην ΑΕΚ, το πιο βασικό τους λάθος. Ότι δεν γίνεται να φοράει ο οιοσδήποτε τη φανέλα της ομάδας. Ότι ανεξαρτήτως αν στο τέλος θα πετυχαίνει ή όχι τους στόχους που θέτει, ανεξαρτήτως αν ο εκάστοτε προπονητής της θα καταφέρνει να την κάνει καλή και δυνατή ομάδα, η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει παίκτες του επιπέδου της.

Κι όταν σε μια σεζόν κάνεις 20 ήττες (όπως πέρυσι), κι όταν βλέπεις σε δύο παιχνίδια με την άσημη Βελέζ ότι δεν μπορείς να δείξεις την ανωτερότητά σου, σημαίνει πολύ απλά ότι έχεις ρόστερ που είναι «λίγο» και που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο μιας κανονικής ΑΕΚ.

Μπορεί λοιπόν να άργησαν να το αντιληφθούν αυτό στην ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να είναι υποτονική η μεταγραφική δραστηριότητα τον Ιούνιο και να έρθει ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από την Βελέζ, αλλά είναι ξεκάθαρο και συνάμα πολύ σημαντικό ότι το συνειδητοποίησαν και έκαναν όλα όσα έπρεπε, μετά τα μέσα Ιουλίου.

Φαίνεται ανάποδο, αλλά είναι σωστό

Είναι αλήθεια ότι φαίνεται κάπως ανάποδο και παράδοξο, ότι όλα αυτά έγιναν μετά από έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό, που έβαλε συγχρόνως και «απαγορευτικό» σε πολύ σημαντικά έσοδα για τα ταμεία της ΑΕΚ.

Είναι όμως απολύτως σωστή η προσέγγιση του κλαμπ και για να ξέρουμε τι λέμε, προσωπικά του Δημήτρη Μελισσανίδη που παίρνει και τις αποφάσεις, αφού πολύ απλά συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε αυτή η ομάδα να γίνει ανταγωνιστική, έτσι όπως ήταν δομημένη αγωνιστικά και κυρίως καταρρακωμένη ψυχολογικά.

Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την τελευταία σεζόν της ΑΕΚ πριν μπει στο σπίτι της, που σημαίνει πως το να «χτιστεί» τώρα μια ομάδα πραγματικά ανταγωνιστική, ήταν μονόδρομος αφού κακά τα ψέματα χρειάζεται και χρόνος προκειμένου να μονταριστεί και να αποκτήσει συνοχή και ομοιογένεια μια εντελώς νέα ομάδα.

Το βάρος στον Μιλόγεβιτς, αλλά θέλει χρόνο

Όπως προανέφερα, πέφτει πλέον μεγάλο βάρος στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς για να φτιάξει ομάδα. Η ΑΕΚ είναι μια νέα ομάδα, που με την προσθήκη παικτών όπως ο Τσούμπερ και ο Γέφτιτς, αλλά και τους τραυματίες, θα χρειαστεί δεδομένα αρκετό χρόνο για να αποκτήσει συνοχή και ομοιογένεια.

Η λογική λέει ότι θα αργήσει να αποκτήσει αυτοματισμούς και να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής της, αλλά και εμείς να δούμε από την ομάδα. Τι πρέπει να γίνει ως τότε; Να βρει τρόπο να παίρνει νίκες. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο αν πέφτει κράξιμο και γκρίνια, πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μάλιστα για φιλικά παιχνίδια, όπως αυτό του Βόλου, που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα.

Νισάφι πια με τα φιλικά…

Έγραφα πριν από αρκετές μέρες και όχι μόνο μία φορά, ότι δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε από την ΑΕΚ να βρει ρυθμό μέσα από τα φιλικά. Εδώ έχουμε… αηδιάσει εμείς με όλη αυτή την ιστορία από τις αναβολές της Σούπερ Λιγκ. Σκεφτείτε τους παίκτες μιας ομάδας, που κάνουν τρεις μήνες προετοιμασία και κουβαλάνε και το ψυχολογικό βάρος του αποκλεισμού από την Βελέζ.

Το έγραψα και την περασμένη εβδομάδα, γιατί το ξέρω και το βλέπω, πως όσο κι αν προσπαθεί ο Μιλόγεβιτς να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του για ένα ακόμα φιλικό, που μάλιστα αυτή τη φορά περιλάμβανε και την ταλαιπωρία της οδικής μετακίνησης, δεν θα τα κατάφερνε.

Το ότι ο ίδιος θα πρέπει να προβληματιστεί πάρα πολύ από την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, δεν το συζητάμε. Ο κάθε προπονητής θα πρέπει να προβληματίζεται ακόμα κι αν δεν βλέπει διάθεση μια μέρα στην προπόνηση. Αλλά, για να ξέρουμε τι λέμε, μιλάμε για τρεις μήνες προετοιμασία. Νισάφι πια!

…αλλά στα επίσημα δεν θα έχει δικαιολογίες!

Το πιο δύσκολο κατά την άποψή μου, θα είναι να συνειδητοποιήσουν αμέσως οι παίκτες της ΑΕΚ ότι το παιχνίδι με τον Ιωνικό την 1η αγωνιστική, θα είναι επίσημο και όχι φιλικό. Γιατί στα ματς του πρωταθλήματος, πρέπει να έχεις διάθεση από το πρώτο κιόλας λεπτό της χρονιάς, λες και παίζεις σε τελικό. Εκεί δικαιολογίες, δεν θα υπάρχουν. Για κανέναν.

Εν κατακλείδι, το μόνο που… καταφέραμε με αυτό το φιλικό στον Βόλο, είναι να υπάρχει γκρίνια, κράξιμο και έντονη αμφισβήτηση, σε μια μέρα που θα έπρεπε να απολαμβάνουμε με όλη μας την ψυχή, το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό διπλό μεταγραφικό χτύπημα της ΑΕΚ. Και πάλι καλά να λέμε που δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Και θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά ότι θεωρώ γελοίο να γίνεται κριτική σε οποιονδήποτε προπονητή για φιλικά παιχνίδια, τα οποία πάντα διεξάγονται για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X