Εκανε αυτό που υποσχέθηκε και αυτό που έπρεπε!

Εκανε αυτό που υποσχέθηκε και αυτό που έπρεπε!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το μεταγραφικό ντεμαράζ της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από μερικούς μήνες, μετά από εκείνη το χαστούκι μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πει ότι «θα σας αλλάξω όλους»! Άλλαξε προπονητή, η ΑΕΚ έκανε τα πρώτα νωχελικά της βήματα στις μεταγραφές, αλλά ήρθε εκείνη η σβουριχτή σφαλιάρα από τη Βελέζ να προσγειώσει ανώμαλα, όλους όσοι πίστευαν ότι τα «παλιά υλικά» έχουν κάτι να προσφέρουν.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μίλησε. Όμως όλα είχαν δρομολογηθεί. Η απόκτηση του Τσούμπερ που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο και η επικείμενη απόκτηση του Γέφτιτς, έρχονται πλέον σαν κερασάκι σε μία τούρτα που την είχε πολλά χρόνια η ΑΕΚ. Τη νέα αγωνιστική περίοδο σας βασικές επιλογές -από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί και η απόκτηση του παίκτη της Ρούμπιν Καζάν- θα είναι δέκα ολοκαίνουρια πρόσωπα και ο Λιβάι Γκαρσία!

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα παίζει 4-1-4-1 ή 4-3-3 δε θα υπάρχει κανένα παλιό συστατικό στη νέα ΑΕΚ. Στάνκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, Μισελέν και Χατζισαφί στα άκρα, Βράνιες και Τζαβέλλας στο κέντρο της άμυνας, Λε Ταλέκ σε ρόλο εξαριού, μπροστά του οι Γέφτιτς και Άμραμπατ, Τσούμπερ αριστερά, Γκαρσία δεξιά και Αραούχο στην κορυφή.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αυτό που είπε, αυτό που υποσχέθηκε το έκανε πράξη! Πήρε ΣΚΟΥΠΑ! Και καταλαβαίνω ότι μπορεί και πάλι να βρεθούν φίλοι του Δικεφάλου που να γκρινιάζουν γιατί έμεινε ο Τσιντώτας, ο Μπακάκης, ο Μάνταλος, ή γιατί δεν πήρε έναν Μισελέν στο αριστερό άκρο και κατέληξε στον Ιρανό, όμως θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν πως στις μεταγραφές τίποτα δεν είναι εύκολο.

Ναι και για μένα θα ήταν ιδανικό να είχαμε κάποιον Μισελέν και στα αριστερά, αλλά ας κάτσουμε να τους δούμε πρώτα και μετά να τους κρίνουμε. Και σας το γράφει κάποιος που ακόμα και τώρα έχει ενστάσεις για τον Χατζισαφί. Όμως δεν γίνεται να παραβλέψω την πραγματικότητα.

Αυτό που έκανε φέτος η ΑΕΚ δεν το έχει κάνει ποτέ! Πάει να χτίσει κάτι κυριολεκτικά από το μηδέν με στόχο να δημιουργήσει μία ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και θα έχει τεράστιες βάσεις για να μπει στην «Αγιά Σοφιά»!

Δεν ξέρω πόσες μεταγραφές θα βγούνε και πόσες όχι. Δεν είμαι το μαντείο των Δελφών. Αλλά η διοίκηση της ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε και με το παραπάνω. Δίνοντας λεφτά, αγοράζοντας παίκτες, ακόμα και με δύο δανεικούς, τους οποίους θα μπορεί να πάρει όπως έκανε με τον Λιβάια.

Τελικά δεν υπήρχε θέμα οικονομικό!

Στην περιβόητη συνάντηση του «Τίγρη» με τους ρεπόρτερ, ο Μελισσανίδης είχε πει ότι δεν υπάρχει οικονομικό θέμα στην ΑΕΚ. Και αποδείχθηκε ότι δεν έλεγε μπαρούφες. Απλά αναλογιστείτε το εξής: Η ΑΕΚ προέρχεται από μία χρονιά όπου δεν υπήρχαν διαρκείας και ξεκίνησε και τη χρονιά χάνοντας -με δική της υπαιτιότητα φυσικά- και τα μίνιμουμ 5 εκατ. ευρώ από την Ευρώπη.

Παρόλα αυτά επένδυσε, αγόρασε παίκτες και επιχείρησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Βάλτε τα λίγο κάτω: 1,3 για την αγορά του Στάνκοβιτς, άλλο 1 για τον Μισελέν, 400 χιλιάρικα για τον Τζαβέλλα, 300 για τον Μήτογλου, 1,5 για τον Αραούχο. Το σύνολο 4,5 εκατ. Ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα συμβόλαια. Τι εισέπραξε η ΑΕΚ από τους παίκτες που πούλησε; Βαριά δύο εκατ. ευρώ.

Αλλά και για συμβόλαια αν μιλήσουμε η ΑΕΚ ανέβασε κατά πολύ το μπάτζετ της. Αλλά ακόμα και αν αυτό δε γινόταν, αν κάνουμε έναν μπακαλίστικο υπολογισμό αυτών που έδινε σε αυτούς που έφυγαν και αυτά που δίνει σε αυτούς που ήρθαν, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι έκανε εξαιρετική διαχείριση. Οφείλουμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια να τη στηρίξουμε όλοι! Το αποτέλεσμα θα το δούμε στο γήπεδο και μόνο εκεί.

ΥΓ: Πολλοί μπορεί να σταθούν στο αποψινό φιλικό στο Βόλο. Δυστυχώς δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη, δεν είχα τη δυνατότητα να το παρακολουθήσω, οπότε δε θα πω τίποτα απολύτως για κάτι για το οποίο δεν έχω άποψη. Η ήττα πάντως σαν αποτέλεσμα -δεύτερη σερί μετά από αυτή από τον Αστέρα- δεν είναι καλό αποτέλεσμα και δείχνει πράγματα για τη νοοτροπία. Αυτή πρέπει να αλλάξει ΑΜΕΣΑ! Η ήττα πρέπει να απαγορεύεται ακόμα και στα φιλικά, ειδικά από ομάδες τύπου «Βόλου».

Όσο για τον Μιλόγεβιτς πρέπει να στηριχτεί όσο δεν στηρίχτηκαν πολλοί προκάτοχοί του, αλλά όπως έγραψα και στον ΔΙΚΕΦΑΛΟ οφείλει να παρουσιάσει και έργο. Δικαιολογίες δεν έχει πλέον. Πρέπει να δημιουργήσει μέσα σε δύο εβδομάδες ένα σύνολο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της χρονιάς.

ΥΓ 2: Η ΑΕΚ Β’ τώρα χτίζεται. Δεν είναι εύκολο να μοντάρεις μία ομάδα από το μηδέν. Αλλά θα χρειαστεί ενίσχυση και αυτή για να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις στο δύσκολο πρωτάθλημα της SL2. Δεν είναι γκρίνια, είναι πραγματικότητα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X