Δύο κινήσεις για το ιδανικό, αλλά κι έτσι έγινε καλή δουλειά

Δύο κινήσεις για το ιδανικό, αλλά κι έτσι έγινε καλή δουλειά
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogάρει για τη μεταγραφική σούμα της ΑΕΚ, την ποιότητα που προστέθηκε μεσοεπιθετικά και γιατί ο Μιλόγεβιτς δεν γίνεται να χάσει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο κόσμος πάντοτε (θα) θέλει περισσότερα για την ομάδα του, το κατέδειξε και η ψηφοφορία στο enwsi.gr με το πολύ υψηλό ποσοστό υπέρ της απόκτησης ενός δημιουργικού 8αριου κι ενός αριστερού μπακ με βιογραφικό αντίστοιχο του Μισελέν και όχι του Χατσισαφί. Ο κόσμος είναι επίσης όμως, εκείνος που ζητούσε μια διαφορετική 11αδα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το επιτελείο του. Το χατίρι του έγινε πραγματικότητα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, τα υπόλοιπα θα τα μετρήσουμε με την αλήθεια των γηπέδων.

Δίχως ευρωπαϊκή πρόκληση στην καθημερινότητά της, τα ματς για την ΑΕΚ θα είναι λιγότερα και όχι με συχνότητα. Αντιστοίχως λοιπόν, πολύ περιορισμένες θα είναι οι πιθανότητες να αντικρίζουν οι φίλοι της ομάδας αυτούς που βαρέθηκαν και δεν ήθελαν να βλέπουν άλλο, αυτούς που ταλαιπώρησαν την οπτική, δημιούργησαν πικρία και προκάλεσαν ανάθεμα με την ποδοσφαιρική ανημποριά τους. Πολλοί αποχώρησαν και όσοι επέπλευσαν -κάποιοι ευελπιστώ για λίγο καιρό ακόμα- θα δουν τις συμμετοχές τους να ψαλιδίζονται σημαντικά. Ο αρχικός στόχος ήταν αυτός και επετεύχθη.

Τις καλές ημέρες, δίχως τιμωρίες, τραυματισμούς ή άλλες αναποδιές, η ομάδα θα (μπορεί να) παρατάσσεται με τους Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλα, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο. Οι 10 στους 11 θα είναι καινούργιοι. Κι αν δεν είναι 10, τότε θα είναι 9 ή το πολύ 8. Ο Μάνταλος, ο Γαλανόπουλος, ο Σάκχοφ, ο Ανσαριφάρντ και ο Σιμόες όταν με το καλό επιστρέψει, θα έχουν τις πιο συχνές παρουσίες από τους παλαιότερους και πίσω από αυτούς οι Σβάρνας, Μπακάκης, Μιτάι, Τάνκοβιτς και Αλμπάνης θα συμπληρώνουν το βασικό κορμό. Το γήπεδο θα μας δείξει αν αυτό που δημιουργείται θα αποδειχθεί και αποτελεσματικό. Ως συνολική δράση ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι το πράγμα αλλάζει, ειδικότερα με τις τελευταίες προσθήκες οι οποίες είναι ομολογουμένως και οι πιο ποιοτικές.


Καλός είναι και ο βαθμός του μεταγραφικού επιτελείου στην τελική σούμα. Σύμφωνοι, όλοι επισημάναμε την καθυστέρηση στην ενίσχυση η οποία εν πολλοίς επέφερε και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, τον πιο οδυνηρό στην ιστορία της ομάδας γιατί -πέραν όλων των άλλων- συντελέστηκε παίζοντας απέναντι σε αντίπαλο που δυσκολεύεται να έχει ακόμα και ομοιόμορφο ρουχισμό. Όμως οι κινήσεις που ακολούθησαν καταμαρτυρούν σωστή ανταπόκριση απέναντι στον κίνδυνο να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Και ας είμαστε ειλικρινείς. Τσούμπερ στα 30 του που να προέρχεται από τέτοιο Euro και με πορεία 7 ετών στη Μπουντεσλίγκα, θα ήταν αδύνατο να αποκτήσει η ΑΕΚ δύο μήνες νωρίτερα. Θα γελούσε και ο ίδιος με την προοπτική όταν έκανε μεγάλα ματς με την Ελβετία. Να όμως που συνέβη, με σωστό χειρισμό και πειθώ για τις δυνατότητες του club. Ένα επίτευγμα πολύ σημαντικό και άξιο συγχαρητηρίων.

 Ο Μιλόγεβιτς δεν γίνεται να τα κάνει χειρότερα

Δεν γνωρίζω αν αυτό που αποκτά ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για εκείνον. Ξέρω όμως ότι αυτή η ομάδα δεν γίνεται να είναι χειρότερη από πέρυσι, θα συνιστά παραλογισμό να μην παρουσιαστεί σημαντικά καλύτερη από αυτό που είδαμε τις περασμένες τρεις σεζόν. Ίσως του πάρει λίγο χρόνο παραπάνω για να βρει την απαιτούμενη χημεία, ίσως να κοστίσει η μεταγραφική αργοπορία με κάποια αποτελέσματα, όμως το υλικό που αυτή τη στιγμή διαθέτει, είναι πιο ποιοτικό από τα προηγούμενα. Το πως θα φανεί αυτό στο γήπεδο είναι η δική του δουλειά, δεδομένα όμως δεν αμφισβητείται ένας βαθμός βελτίωσης του έμψυχου δυναμικού.

Μεσοεπιθετικά τουλάχιστον, η υποψία ότι θα έβγαινε η σεζόν με τους Αλμπάνη και Τάνκοβιτς -που ξεκάθαρα δεν του δίνουν αυτά που περιμένει στις πτέρυγες- να παίρνουν πολλά ματς, πλέον εξαφανίστηκε. Όπως επίσης εξαϋλώθηκε ο δισταγμός που ευλόγως μπορεί να είχε ο προπονητής για το πως θα αφήσει κάποιους παίκτες στον πάγκο, είτε για να τους αποφορτίσει, είτε επειδή δεν προσφέρουν αυτά που θέλει. Εύκολα πλέον μπορεί να πάρει αποφάσεις που για προηγούμενους φάνταζαν από δύσκολες έως ανέφικτες.


Θα επιμείνω σε μια φράση προηγούμενου άρθρου μου, εδώ στο enwsi.gr. «Ας μείνει για την ΑΕΚ η λέξη πρωτάθλημα, ακόμα απαγορευμένη». Δεν τη χρειάζεται στη φρασεολογία της, όχι αυτή την περίοδο, όχι όταν έχει ξεχάσει εντελώς πως γίνεται γνωρίζοντας διαδοχικές ήττες και εξευτελισμούς σε ντέρμπι. Ας γίνει πρώτα ομάδα, ας κάνει 2-3 βήματα μπροστά κι όταν αποκτήσει συνοχή, συνδυαστικό παιχνίδι, χαρακτήρα άρνησης στην ήττα, τότε ας δούμε πόσο παραπάνω μπορεί να φτάσει.

Όσο για την πληρότητα, αν ο Μιλόγεβιτς συμφωνεί ότι είναι ΟΚ χωρίς 8αρι, προφανώς με τον Μάνταλο να έρχεται σε κάμποσα ματς πιο πίσω στη μεσαία γραμμή και τους Τσούμπερ – Άμραμπατ σε διάφορους ρόλους, ας περιμένουμε να διαπιστώσουμε μήπως τελικά έχει εκείνος δίκιο, όχι όλοι εμείς. Ένα πράγμα είναι αδύνατον και μη αποδεκτό: να μην καταφέρει, έστω σε 1 ή και 1,5 μήνα από τώρα, να παρουσιάσει ένα σύνολο με αρχή, μέση και τέλος. Μια ΑΕΚ που θα είναι ξανά ομάδα. Ας το πιάσουμε από εκεί και βλέπουμε…


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X