Το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου εντοπίζει το στοιχείο που θα κρίνει την πορεία της ΑΕΚ στη νέα σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια, πως οι τελευταίες ημέρες των μεταγραφών εκτινάσσουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Απαντες βρισκόμαστε σε εγρήγορση, περιμένοντας πως μέχρι την τελευταία στιγμή θα προκύψει μια προσθήκη που θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Βλέπω πως ασχολούμαστε εμείς και πως ανταποκρίνεστε εσείς με καταστάσεις όπως αυτή που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες με τον Ζούμπερ και ξέρω πως θα βρισκόμαστε στα κόκκινα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Αλήθεια είναι πως υπάρχουν σημαντικά θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Εχουμε μάλιστα και την περυσινή χρονιά, όπου στο παρά πέντε, αποκτήθηκαν τόσο ο Τάνκοβιτς, όσο και ο Νεντελτσεάρου. Ανεξάρτητα από την προσαρμογή και την προσφορά που μπορεί να κρίνει ο καθένας πως είχαν, η ΑΕΚ είχε κάνει προσπάθεια και είχε πετύχει σε σημαντικό βαθμό, να κλείσει τουλάχιστον αριθμητικά, τα κενά της.

Φέτος υπήρξε ακόμα πιο ριζική αλλαγή, καθώς πέραν των παικτών που ήρθαν, αποχώρησαν και πολλοί παίκτες που είχε φανεί πως είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο τους με τα «κιτρινόμαυρα». Μεγάλη αλλαγή και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος πως η ΑΕΚ δεν έχει καν να δώσει ευρωπαϊκή προοπτική και το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην πιο υποβαθμισμένη φάση της νεότερης ιστορίας του.


Είμαι βέβαιος, πως τις επόμενες μέρες θα πούμε πολλά και μέσω σχολίων, αλλά και μέσω εκπομπών που προγραμματίζουμε για να μπούμε σε κλίμα σεζόν. Ωστόσο, αυτό που είναι το πλέον σημαντικό από εδώ και πέρα και θα κρίνει την πορεία της ΑΕΚ στη διάρκεια της χρονιάς είναι κατά πόσον ο Μιλόγεβιτς θα μπορέσει να κάνει όλους αυτούς τους νέους και τους παλιούς που ήρθαν, ομάδα. Σύνολο συμπαγές, με συγκεκριμένη φιλοσοφία στο παιχνίδι, που θα μπορεί να παίρνει νίκες και να σε πείθει με την εικόνα του.

Ομάδα από την αρχή

Στο μικρό δείγμα γραφής που υπήρξε μέχρι τώρα – αναφέρομαι βέβαια σε επίσημα παιχνίδια, καθώς τα φιλικά μετατράπηκαν για την ΑΕΚ σε μια ζοφερή ιστορία – ήταν σαφές, προς τα πού πάει η ομάδα. Από τον Τζαβέλλα που αποτέλεσε τη μοναδική προσθήκη στην 11άδα της Βοσνίας, στη ρεβάνς έπαιξαν (έστω και ανέτοιμοι), όλοι οι νεαποκτηθέντες της εποχής. Λογικό, γιατί η ΑΕΚ πήρε παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ετοιμότητα, για να μπουν να παίξουν άμεσα.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, η αυτοπεποίθηση του συνόλου έπεσε ακόμα πιο χαμηλά, στο μεσοδιάστημα προστέθηκαν και άλλοι παίκτες. Συμπληρώνεται μήνας από τη μαύρη βραδιά με τη Βελέζ και τον άδοξο αποκλεισμό. Διάστημα στο οποίο οι παίκτες πρέπει να δουλεύουν, με τα νέα πρόσωπα, με τα προβλήματα τραυματισμών, με την τραυματισμένη ψυχολογία. Αλλά ίδιον των δυνατών είναι πως παίρνουν δύναμη από την αποτυχία και προχωρούν.


Ο Μιλόγεβιτς ήξερε καλά ερχόμενος στην ΑΕΚ πως είχε μια ζόρικη αποστολή, ίσως την πιο δύσκολη της καριέρας του. Διότι ανέλαβε μια ομάδα με καταρρακωμένη ψυχοσύνθεση, με πολλά δομικά προβλήματα, αλλά και με την απαίτηση να γίνει ξανά άμεσα ανταγωνιστική. Δεν είναι εύκολο, ακόμα και για τον πιο ικανό προπονητή του κόσμου. Αλλά η ΑΕΚ επέλεξε τον Μιλόγεβιτς, επειδή πίστεψε πως μπορεί να τη βελτιώσει και να κάνει τη διαφορά.

Αυτός θα τη φτιάξει

Σας έχω πει και άλλες φορές, πως πιστεύω πολύ τον Σέρβο. Εχει όλο το πακέτο που με γεμίζει πίστη. Εχει εμπειρίες, ξέρει να διαχειρίζεται την πίεση του πρωταθλητισμού, μπορεί να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του, έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Δεν ξέρω εάν τελικά ο Μιλόγεβιτς εξελιχθεί σε νέο Μπάγεβιτς για την ΑΕΚ όπως μου έλεγαν κάποιοι φίλοι με περίσσιο ενθουσιασμό, αλλά εκτιμώ πως μπορούσε να πάρει τα κλειδιά και να δώσει λύσεις.

Το δείγμα μέχρι τώρα, πιστεύω πως σόκαρε και τον ίδιο. Πιθανότατα, τέθηκε αντιμέτωπος με νοοτροπίες και συμπεριφορές που ευδοκιμούν έντονα στην ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων και οδηγούν σε εσωστρέφεια και αποτυχία. Υπήρξε μια τεράστια αποτυχία, αλλά τα σπουδαία είναι μπροστά. Η ΑΕΚ έχει μια σημαντική αδυναμία, αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι της χρονιάς είναι μπροστά. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι το ψωμί που θα χορτάσει την πεινασμένη ΑΕΚ.


Αλλωστε, για να μην τρελαθούμε. Ολοι θέλουμε την ευρωπαϊκή προοπτική και να βλέπουμε την ΑΕΚ στα σαλόνια της «γηραιάς ηπείρου». Ηταν τεράστια ευκαιρία φέτος, καθώς η ΑΕΚ θα έμπαινε κατά πάσα πιθανότητα και επικεφαλής ομίλου, έχοντας τη δυνατότητα να φτάσει μακριά. Οχι να…κατακτήσει το τρόπαιο, όπως οραματίζονται οι αλαζόνες του λιμανιού, αλλά να κάνει σημαντική πορεία. Αλλά στο τέλος της ημέρας, μετρά τι κάνεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Εκεί θα κριθεί ο Μιλόγεβιτς. Εκεί πρέπει να παρουσιάσει μια ομάδα που θα είναι πραγματικά ανταγωνιστική και θα είναι στο κόλπο του πρωταθλητισμού ως το φινάλε. Πρέπει να κάνει το σύνολο των καλών παικτών που έχει σε δυνατό και συμπαγές τιμ, που θα πετυχαίνει τους στόχους του. Εδώ είναι το στοίχημα, εδώ είναι που θα κριθεί ο Σέρβος. Και είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, να δείξει εξ αρχής πως θέλει και μπορεί, ώστε να πάρει τη δυνατή εκκίνηση και να πάει έτσι ως το φινάλε.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X