Αθήνα: Αυξάνονται τα δρομολόγια στις συγκοινωνίες

Αθήνα: Αυξάνονται τα δρομολόγια στις συγκοινωνίες

Το δίκτυο λεωφορείων και τρόλεϊ αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά την τρέχουσα χρονιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του τον Σεπτέμβριο και για τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, οι οποίες εξέρχονται σταδιακά από το θερινό πρόγραμμα. Με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την επαναφορά των κανονικών ρυθμών της πόλης μετά τις θερινές διακοπές, και ύστερα από ένα χειμώνα με σχετικά περιορισμένη κινητικότητα λόγω υγειονομικών δεδομένων, ο ΟΑΣΑ ενισχύει σταδιακά το πρόγραμμα δρομολογίων.

Οι συχνότητες των δρομολογίων δεν θα επανέλθουν πλήρως, αλλά σταδιακά, αφού θα πυκνώνουν ελαφρώς από αύριο έως και τις 4 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα ενταθούν τα δρομολόγια, ώσπου εντός Σεπτεμβρίου να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς. Ταυτόχρονα προγραμματίζεται σειρά δράσεων που θα ενισχύσουν το σύνολο του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ.

Στη γραμμή 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), οι επίσημες συχνότητες μέχρι και τις 4/9 θα φτάνουν τις καθημερινές τα 7,5 λεπτά μεταξύ 05.30 και 22.30, τα 11,5 λεπτά μεταξύ 22.30 και 23.00, και τα 12,5 λεπτά μεταξύ 23.00 και 23.30. Τις υπόλοιπες ώρες οι συρμοί θα διέρχονται με τις χρονοαποστάσεις να διαμορφώνονται στα 15 λεπτά. Τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της ανακατασκευής τριών συρμών των πρώην ΗΣΑΠ, που θα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και ταχύτερες διαδρομές στους επιβάτες.

Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, οι χρονοαποστάσεις μεταξύ των συρμών θα φτάνουν τις καθημερινές τα 5 λεπτά μεταξύ 06.00 και 17.30, τα 6 λεπτά μεταξύ 17.30 και 20.00, και τα 7 λεπτά μεταξύ 20.00 και 22.00. Τις υπόλοιπες ώρες τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 10 λεπτά. Στο τραμ, μέχρι και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021, οι συχνότητες θα παραμείνουν στα 20 λεπτά μεταξύ 10.00 και 21.30, και στα 25 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες.

Ως προς τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας, οι συχνότητες παραμένουν στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος, το οποίο φέτος ήταν σταθερό κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού. Σημειώνεται ότι άλλες χρονιές τροποποιούνταν οι συχνότητες των δρομολογίων των λεωφορείων ανά μήνα, σε συνάρτηση με τις θερινές διακοπές των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Εως τις 15 Σεπτεμβρίου υπολογίζεται ότι θα έχουν επανέλθει πλήρως οι συχνότητες των δρομολογίων των λεωφορείων. Το δίκτυο λεωφορείων και τρόλεϊ αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά την τρέχουσα χρονιά λόγω της προσθήκης νέων οχημάτων στον στόλο, ενώ ακόμα καλύτερη εικόνα αναμένεται από το 2022, οπότε και θα ενσωματωθούν τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στο δίκτυο των ΟΣΥ. Εντός Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται η προκήρυξη της α΄ φάσης του διαγωνισμού για την προμήθεια 800 λεωφορείων (300 ηλεκτρικά, 300 φυσικού αερίου και τα υπόλοιπα υβριδικά).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X