Ψυχραιμία, η μεταγραφή Τσούμπερ στην ΑΕΚ δεν χάλασε

O Στίβεν Τσούμπερ εν δράσει (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την μεταγραφική υπόθεση Τσούμπερ που... σπάει νεύρα και θέλει υπομονή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεταγραφή της ΑΕΚ και να μην είναι σίριαλ; Δεν παίζει!

Να έχεις πάρει άδεια, να περιμένεις πως και πως Παρασκευή βράδυ να δεις κολλητούς φίλους για να τους ψιλοαποχαιρετήσεις πριν επιστρέψεις στην Αθήνα και το τηλέφωνο (και το messenger) να μη σε αφήνει να πιεις μία παγωμένη μπύρα με την ησυχία σου. Θα μου πείτε τι μας λες ρε Βούλγαρη άσε τον πρόλογο και πέρνα στο ψητό! Πάμε λοιπόν.

Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ είναι ήδη στη Γερμανία για να τελειώσουν τα όποια γραφειοκρατικά υπάρχουν με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τη μεταγραφή του Τσούμπερ. Το θέμα με τον Κόστιτς που έχει προκύψει έχει πολύ παρασκήνιο, αλλά σύμφωνα με όλα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Δικεφάλου αυτή την ώρα – και το τονίζω, αυτή την ώρα γιατί σε μία μεταγραφική περίοδο όλα αλλάζουν μέσα σε μία στιγμή- δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση από τον μάνατζερ του παίκτη ότι η μεταγραφή «ναυαγεί». Επαναλαμβάνω σύμφωνα με όλα όσα έλεγαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ γύρω στις 9 το βράδυ.

Επίσης οφείλουμε να ενημερώσουμε πως η ΑΕΚ δεν έχει καμία ενημέρωση από τη γερμανική ομάδα πως δεν θα παραχωρήσει τον Τσούμπερ. Μάλλον είναι ειλημμένη απόφαση. Τι μπορεί να συμβεί; Να υπάρξει καθυστέρηση εξαιτίας του αυριανού αγώνα της Άιντραχτ με την Αρμίνια στο Μπίλεφελντ, εκεί όπου θεωρητικά ο Κόστιτς θα είναι εκτός αποστολής και μένει να δούμε αν θα ενεργοποιηθεί ο Τσούμπερ.

Αυτή την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Τίποτα άλλο. Το να κάνουμε υποθέσεις και να αρχίζουν να κυκλοφορούν ιστορίες για αγρίους στα social media μόνο κακό προκαλούν. Εδώ που έχουμε βρεθεί θα δοκιμαστούν πολλά αντανακλαστικά αν, επαναλαμβάνω αν, τελικά προκύψει σοβαρό πρόβλημα.

Η μοναδική ένσταση που έχω και για αυτό το λόγο γκρίνιαζα στα προηγούμενα blog είναι ότι είναι προτιμότερο να κλείνεις το ρόστερ λίγο πιο νωρίς από το να τρέχεις την τελευταία στιγμή. Διότι στην τούρλα του Σαββάτου, μπορούν να συμβούν απίστευτες αναποδιές και ντόμινο. Εδώ έχει χαλάσει μεταγραφή στο κορυφαίο επίπεδο ομάδων λόγω χρόνου και… φαξ.

Πρέπει να γίνει αυτό το deal

Για μένα αυτή η μεταγραφή πρέπει να γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Ο Τσούμπερ είναι ένας ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ που μπορεί να ανεβάσει την ΑΕΚ επίπεδο. Αυτός ο παίκτης δε γίνεται να χαθεί. Μόνο που πραγματικά -έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα- κανένας μα κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει την ΑΕΚ πως έκανε κάτι λάθος. Ούτε φυσικά μπορεί να κατηγορήσει κανένας την ΑΕΚ πως έβγαλε το θέμα γιατί έκανε πίσω, γιατί τέτοιες ανοησίες μου έχουν στείλει ήδη πολλοί.

Ο Τσούμπερ θα είναι ένας κομβικός παίκτης για την ομάδα. Το έχω πει και το ξαναλέω πως το ιδανικό θα ήταν να ερχόταν και ένας δημιουργικός χαφ για να δημιουργήσει η «Ένωση» μία νέα ομάδα από παίκτες με εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Φυσικά μετά το βάρος θα πέσει στον Μιλόγεβιτς, ο οποίος θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να τους κάνει ομάδα.

Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να στηριχτεί, αλλά και να παρουσιάσει έργο

Όταν παρουσιάστηκε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ως νέος προπονητής της ΑΕΚ, αυτό που ζήτησε είναι να κριθεί από το πρώτο ματς. Δεν το ζήτησα εγώ αυτό. Ο ίδιος το ζήτησε. Βεβαίως έκανε μία μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα μετά τον αποκλεισμό ντροπή από τη Βελέζ. Αναμενόμενη θα πω. Όφειλε ωστόσο να είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που έλεγε και γενικά σε αυτά που λέει.

Για μένα δεν πρέπει να τεθεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θέμα Μιλόγεβιτς ότι και αν γίνει. Μόνο που στο ποδόσφαιρο αυτά είναι αμπελοφιλοσοφίες. Διότι αν έρθει καμία σβουριχτή σφαλιάρα όπως πέρσι, δε θα υπάρχει επιστροφή. Ο Μιλόγεβιτς ξεκίνησε λάθος. Και πρέπει να φτιάξει μία ομάδα από το μηδέν κυριολεκτικά. Με εννιά τουλάχιστον νέους βασικούς. Οπότε πρέπει να στηριχτεί!

Θέμα προπονητή δεν έχει τεθεί από κανέναν στην ΑΕΚ. Ο ίδιος όμως οφείλει να κάνει δύο πράγματα. Πρώτον να κάνει όσο το δυνατό συντομότερο όλους αυτούς τους νέους ενδεκαδάτους παίκτες του ρόστερ ΟΜΑΔΑ και δεύτερον και πλέον σημαντικότερο να φέρει άμεσα αποτελέσματα. Διότι χωρίς αυτά δεν θα μπορεί να προχωρήσει.

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά δεν είναι καθόλου καλή. Είναι αδιάφορη και αυτό είναι ότι χειρότερο. Δικαιολογίες υπάρχουν. Με άλλη ομάδα δούλεψε και με άλλη πορεύεται. Αλλά αυτά τα γράφαμε, τα λέγαμε και τα… πληρώσαμε. Πολύ ακριβά μάλιστα.

Διαρκείας και κάρτα φίλου

Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ σχεδόν ολοκληρώθηκε. Μένει να δούμε αν θα έχουμε κάποιο… κερασάκι στην μεταγραφική τούρτα. Η μπασκετική είναι έτοιμη και πάει σε νέο γήπεδο. Η ομάδα του χάντμπολ που μας έκανε τριπλά περήφανη πέρσι επίσης είναι έτοιμη για νέες διακρίσεις. Η ΑΕΚ χρειάζεται τη στήριξή όλων μας.

Ένα εισιτήριο διαρκείας είναι απόδειξη αγάπης και στήριξης. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι όποιος δεν μπορέσει να πάρει ή δεν έχει δυνατότητα να αγοράσει δεν αγαπάει την ομάδα. Αντιλαμβάνομαι ότι ζούμε σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Σε μία περίοδο όπου κάθε ευρώ μετράει. Τόσο για τον οικογενειάρχη, όσο και για τον εργένη.

Τα 10.500 διαρκείας που έδωσε ήδη η ΠΑΕ είναι ένα μεγάλο νούμερο για την εποχή. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς τις συνεχόμενες αποτυχίες αυτής της ομάδας, είναι τεράστιο. Βεβαίως υπάρχει η προσδοκία του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά είναι μία ξεκάθαρη απόδειξη της βάσης του κόσμου, που όχι μόνο δεν καταπίνει αμάσητο τον κανιβαλισμό των social media, αλλά στηρίζει έμπρακτα την ομάδα και στα καλά και στα άσχημα.

Το ίδιο όμως πρέπει να γίνει και για την ΚΑΕ. Ο στόχος που έθεσε ο Μάκης Αγγελόπουλος για 6.600 διαρκείας είναι ουτοπικός. Αλλά δε γίνεται να μην έχει 3-4 χιλιάδες διαρκείας το μπάσκετ. Ειδικά όταν μπορείς να αποκτήσεις μόνιμη είσοδο στο γήπεδο με μόλις 95 ευρώ. Ο κόσμος της ΑΕΚ οφείλει να είναι πάντα και παντού παρών. Και αν το ποσό είναι δυσβάσταχτο, πάρτε έστω με μία κάρτα φίλου για τη ΜΑΝΑ ΑΕΚ, αξίας μόλις 10 ευρώ. Έτσι θα βοηθήσουμε να εκτοξευτεί ο σύλλογος.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X