Αυτός ο κόσμος αξίζει τα... πάντα! -Προπώληση 35.000 εισιτηρίων!
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την υψηλή-βάσει δεδομένων-πώληση των διαρκείας και εξηγεί το γιατί πάνω από όλα μετρά στην καρδιά τους η αγάπη για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χωρίς πομπώδεις εκφράσεις και πανηγυρισμούς, κοινώς (και σοφά πράττοντας) δίχως να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να αυτο-κολακευτεί σε μια περίοδο έντονου σκεπτικισμού και μόνιμης αμφισβήτησης μετά το ευρωπαϊκό στραπάτσο από το χωριό του Μόσταρ, η ΑΕΚ ενημέρωσε σε πολύ χαμηλούς τόνους ότι ήδη έχουν πωληθεί περισσότερες από 10.500 κάρτες διαρκείας για την τρέχουσα σεζόν κι ενώ η διάθεση συνεχίζεται με στόχο τις +13.000. Κι όμως, αυτή την εποχή πρόκειται για επίτευγμα το οποίο αξίζει την ξεχωριστή προσέγγισή του και την ιδιαίτερη μνεία σε εκείνους που παραμένουν σταθερά δίπλα στην ομάδα.

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο και αυτονόητο, το πιο ουσιώδες. Αυτοί που επέλεξαν να κλείσουν θέση στο ανεπιθύμητο πια ΟΑΚΑ, το έκαναν επειδή -πάνω από όλα και όλους- είναι ΑΕΚ. Ας μην το παραγνωρίζουμε αυτό, είναι εξαιρετικά πονηρό αν όχι ειδεχθές, να καπηλεύεται ο οιοσδήποτε την απλή και αγνή αγάπη του οπαδού για την ομάδα του, προχωρώντας σε κατά το δοκούν ερμηνείες για σχέδια, πρόσωπα και καταστάσεις. Είναι κωμικό απλά τη δική τους -επαναλαμβανόμενη- στήριξη μετά από μία τριετία αγωνιστικής κατηφόρας, να την καρπώνονται άλλοι και όχι οι ίδιοι.

Αντιθέτως, θα έπρεπε να τους βγάζουμε και το καπέλο επειδή αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει ο μέσος οπαδός, εφόσον ασφαλώς η τσέπη και η διάθεσή του το σηκώνουν: να παραμένει μπετό κοντά στην ομάδα του ανεξάρτητα από το τι έρχεται μπροστά ή τι υπήρξε πίσω, ενισχύοντάς την οικονομικά και ψυχικά. Μεγάλο αριθμό καρτών διαρκείας, η ΑΕΚ είχε διαθέσει και στη Γ’ Εθνική. Τη σεζόν εκείνη μάλιστα, οι κάρτες που είχε προμηθεύσει στους οπαδούς της ήταν περισσότερες από όσες είχαν αγοράσει εκείνοι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ! Είχαν κάνει ρεκόρ το καλοκαίρι του 2007 (25.495) γιατί πέρα από το όραμα, το κέφι και τα μεγάλα ονόματα που διέθετε τότε η ομάδα -προεξάρχοντος του Ριβάλντο- τα οικονομικά δεδομένα για όλους τους πολίτες ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Όμως ούτε τότε, ούτε και σήμερα, υπήρχε κάτι περισσότερο δυνατό στην καρδιά όσων έσπευσαν να αγοράσουν κάρτες διαρκείας, από την αγάπη τους για την ΑΕΚ. Αυτή είναι που τους οδηγεί, αυτή τους σέρνει από τη μύτη για να τρέξουν δίπλα της. Μετά έρχονται όλα τα άλλα, τα κίνητρα, οι παροχές, τα οράματα, οι καλές μεταγραφές. Ασφαλώς και όλα παίζουν το ρόλο τους, στο τέλος της ημέρας όμως μετράει αυτό που ένας καλός φίλος μου είπε: «τον Νεμπεγλέρα να φέρουν πίσω στην ενεργό δράση και τον Θανόπουλο πρόεδρο, εγώ το διαρκείας μου θα το πάρω». Παρεμπιπτόντως, ο συγκεκριμένος κλείνει θέση από τα ’90ς και άντε να έχει χάσει 2-3 σεζόν λόγω επαγγελματικών ζητημάτων.


Η επιτυχία των τελευταίων μεταγραφών θα καθορίσει πολλά

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση του ρόστερ, τουλάχιστον όσον αφορά στις περιπτώσεις παικτών που ανήκουν σε άλλες ομάδες, καθώς για τους ελεύθερους θα υπάρχει ανοιχτό το παράθυρο του Σεπτεμβρίου. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτό είναι το πλέον κρίσιμο στάδιο για την τελική δυναμική του ρόστερ. Με (τουλάχιστον) δύο κινήσεις επιπέδου Άμραμπατ σε ποιότητα -αλλά και στόχευση σε χαμηλότερες ηλικίες- βοηθάς τον προπονητή να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Με μία προσθήκη όχι και τόσο, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση πολύ ξεχωριστή.

Ο Μιλόγεβιτς ήδη κουβαλά στην πλάτη του έναν αποκλεισμό, παρόλο που είχε το μικρότερο ποσοστό ευθύνης γι αυτόν, σύμφωνα πάντα με το πως βλέπω τα πράγματα εγώ. Ισχύει όμως ότι στο θυμικό της διοίκησης και των πιο δυσκολόπιστων οπαδών -που δικαιολογημένα αυξήθηκαν μετά την αγωνιστική κατρακύλα των τελευταίων τριών ετών- εύκολα θα βρεθεί στο στόχαστρο αν η σεζόν ξεκινήσει στραβά. Για να αποφευχθεί αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μπροστά ικανός χρόνος για δουλειά με το φρέσκο αίμα του ρόστερ, θα πρέπει αυτοί που θα έρθουν να είναι σημαντικά καλύτεροι από τους υπάρχοντες.

Την ακτινογραφία τους, ας την κάνει ο προπονητής. Έχουμε υπεραναλύσει τις ανάγκες, όλοι μας έχουμε άποψη για το που πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί, αρκετοί θα θέλαμε αρκετά περισσότερα να έχουν συμβεί. Δεν έχουν γίνει πάντως και λίγα. Η σημασία όμως της απόκτησης (τουλάχιστον) δύο παικτών ανωτέρας ποιότητας, δεν αμφισβητείται. Εδώ είναι που ο Μιλόγεβιτς πρέπει να πατήσει πόδι, οφείλει να απαιτήσει. Ίσως να το έχει κάνει, το ελπίζω και το εύχομαι. Διότι στο τέλος της ημέρας, αν κάτι πάει στραβά, θα δούμε το έργο το χιλιοπαιγμένο. Εύκολα θύματα, εύκολα δημιουργούνται…


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X