Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια κανονικότητα, καιρός να μιλάμε μόνο για μπάσκετ

Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια κανονικότητα, καιρός να μιλάμε μόνο για μπάσκετ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ΑΕΚ που αφήνει πίσω της τα οικονομικά προβλήματα και ασχολείται με το ροτέισον του Στέφανου Δέδα

Υπάρχει αγωνιστική κινητικότητα στον πλανήτη ΑΕΚ, μετά από αρκετό καιρό.

Επιτέλους θα αρχίσουν και τα φιλικά παιχνίδια για να μπορέσουμε να έχουμε μια πρώτη γεύση για την ομάδα που φτιάχνει ο Στέφανος Δέδας.

Τέλος τα εξωαγωνιστικά

Από αυτό εδώ το σάιτ σας είχαμε ενημερώσει για την οικονομική κατάσταση της ομάδας, τα χρέη που είχε και τα bans που εκκρεμούσαν. Σας είπαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα αρχίσουν να σβήνουν και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία και θα δείτε τις επόμενες μέρες να μειώνονται και άλλο. Όπως (σωστά) τα μετρούσαμε όταν αυξάνονταν, έτσι θα τα μετράμε τώρα που μειώνονται, δεν μπορεί να κάνουμε μόνο κριτική στα άσχημα και όταν γίνεται κάτι σωστά να μην το αναδεικνύουμε.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος αυτό που υποσχέθηκε στην συνέντευξη Τύπου, το κάνει πράξη. Γενικά όμως το θετικό από όλη αυτήν την ιστορία είναι ότι πλέον στην ΑΕΚ θα κινούνται με ορθολογισμό ως προς τα οικονομικά δεδομένα και με βάση ένα πλάνο που δεν θα επιτρέψει να κινδυνέψει ξανά η ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα εξωαγωνιστικά και θα επικεντρωθούμε μόνο σε αυτά που γίνονται μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου.

Το ροτέισον του Δέδα

Είδατε ότι όλες αυτές τις μέρες ανακοινώνονται παίκτες, βρίσκονται όλοι στην Ελλάδα και έχουν ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας. Πλέον ο Στέφανος Δέδας έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του και πέφτει σε αυτόν το βάρος της δημιουργίας μιας ομάδας, με βάση την φιλοσοφία του και την τακτική του προσέγγιση.

Από αυτό εδώ το μπλόγκ έχουμε γράψει ότι ίσως θα χρειαζόταν άλλος ένας παίκτης μέσα στην ρακέτα, αλλά είναι στην φιλοσοφία του κόουτς να δουλεύει με λίγους παίκτες και με μικρό ροτέισον. Καλύτερο παράδειγμα για αυτό, είναι να παρατηρήσουμε την περσινή Χόλον και πως χειρίστηκε εκεί το ρόστερ για να καταλάβουμε την λογική και τι να περιμένουμε από την φετινή ΑΕΚ που πάνω κάτω θα έχει το ίδιο μπάτζετ με την Ισραηλινή ομάδα.

Στην Χολόν λοιπόν που πήγε στο Φάιναλ-8 του BCL, ο Έλληνας προπονητής χρησιμοποιούσε στο βασικό ροτέισον 8 παίκτες. Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό είναι ένα κοντό ροτέισον που δίνει στους παίκτες πολλά λεπτά συμμετοχής. Σε αυτήν την πορεία είχε δύο παίκτες (Χάρις,Τζόνσον) που έπαιζαν 31+ λεπτά μέσο όρο, άλλους δύο που έπαιζαν 27+(Ντε Ζέου και Μάιλς) και άλλους τέσσερις που συμμετείχαν από 19 έως 24 λεπτά (Μαγκί,Πνίνι,Μπουρντιγιόν,Γουόρκμαν). Οι υπόλοιποι παίκτες της 12δας συμμετείχαν μόνο σε μερικά παιχνίδια και με ολιγόλεπτες συμμετοχές.

Αυτή η τακτική έχει δύο όψεις. Η μία είναι ότι οι παίκτες νοιώθουν πιο ελεύθεροι, καθώς γνωρίζουν ότι στο πρώτο λάθος δεν θα βρεθούν στον πάγκο που θα περιμένει κάποιος ισάξιος να τους αντικαταστήσει, αλλά και ψυχολογικά είναι ανεβασμένοι γνωρίζοντας ότι η ομάδα στηρίζεται επάνω τους. Από την άλλη μεριά, μια ομάδα με κοντό ροτέισον είναι ευάλωτη στους τραυματισμούς και δεν μιλάμε για τα ρεκόρ γκίνες που σπάσανε πέρσι στην ΑΕΚ, αλλά για φυσιολογικά πράγματα.

Το φετινό ροτέισον της ΑΕΚ μοιάζει να είναι ήδη έτοιμο με τους 6 ξένους που είναι όλοι τους ποιοτικοί παίκτες, συν τους τρεις Έλληνες (Παππά, Φλιώνη, Μπόγρη) με την προοπτική να γίνουν τέσσερις στο μέλλον. Άρα μιλάμε για 9-10 παίκτες που θα τραβήξουν το κουπί, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη.

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό, ότι δεν γίνεται μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να μην έχει κάποια κενά, ειδικά όταν πολύ ακριβότερες ομάδες έχουν. Είναι φυσικό επακόλουθο και είναι ένα ρίσκο που παίρνουν οι ομάδες και ελπίζουν να τους βγει. Το θετικό είναι ότι από εδώ και πέρα θα μπορούμε να μιλάμε μόνο για μπάσκετ, για παίκτες, για συστήματα και θα αφήσουμε στην άκρη τα οικονομικά, που μας απασχολούσαν κυρίως τους τελευταίους μήνες.

ΥΓ. Όσοι πάτε για διαρκείας, ρίξτε και μια ματιά στο γήπεδο και θα δείτε ότι κάτι πολύ ωραίο φτιάχνετε στα Λιόσια, στηρίξτε την ομάδα και θα αποζημιωθείτε.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X