Χωρίς χαφ τη μπάλα στην επίθεση ποιος θα την πάει;

Χωρίς χαφ τη μπάλα στην επίθεση ποιος θα την πάει;
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την αναγκαιότητα απόκτησης δημιουργικού χαφ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Α.Ε.Κ. κάνει τα τελευταία 24ωρα κάποιες κινήσεις και αναζητά έναν παίκτη που θα έρθει για να δώσει λύσεις στα άκρα. Εκεί όπου θα υπολογίζονται ως βασικές επιλογές ο Λιβάι Γκαρσία, ο Νορντίν Άμραμπατ και ο… επόμενος. Ο οποίος μπορεί να είναι ο Ιάγκο Φάλκε, μπορεί και όχι.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζω ο 31χρονος Ισπανός ο οποίος πέρσι έπαιξε μόλις σε 11 ματς εκ των οποίων μόλις τέσσερις φορές ξεκίνησε βασικός, εφτά φορές μπήκε αλλαγή και δεν έκανε ούτε ένα ενενηντάλεπτο (!), έχοντας συνολικό χρόνο συμμετοχής 358′ δηλαδή 32′ μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι που έπαιξε, έχει προταθεί, είναι μία περίπτωση που εξετάζεται, αλλά μέχρι εκεί.

Η Α.Ε.Κ. λογικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα καλύψει και αυτό το κενό που έχει και σύμφωνα με όλα όσα λένε οι άνθρωποί της, αυτή θα είναι η τελευταία προγραμματισμένη μεταγραφή της.

Το ζητούμενο λοιπόν για μένα είναι το εξής. Από όλα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, με τα χαφ που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι στη δημιουργία. Ο Λε Ταλέκ είναι ένα εξαιρετικό αμυντικό χαφ που θα αποτελέσει κολόνα. Ποιος όμως από τους υπόλοιπους μέσους θα κάνει αυτό που πέρσι δεν έκανε; Γιατί όλα τα υπόλοιπα χαφ είναι τα ίδια τα περσινά και το πρόβλημα δε θα λυθεί αν δεν έρθει ένας ακόμα που θα κάνει τη διαφορά.

Ο Μάνταλος είναι η μία προφανής επιλογή που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Α.Ε.Κ. (με τα θετικά και τα αρνητικά που όλοι γνωρίζουμε). Αλλά αν ο αρχηγός κινηθεί σε ρηχά νερά όπως το έχει κάνει σε πολλά ματς την τελευταία τριετία τότε τι θα γίνει; Τι θα συμβεί αν επαναλάβει μία εμφάνιση ανάλογη με αυτή της Βελέζ; Ο Σιμάνσκι δεν μπορεί να σου το δώσει αυτό. Ο Σάκχοφ μπορεί να σου δώσει πράγματα, αλλά δεν είναι 8-10άρι που οργανώνει και δίνει ρυθμό. Ο Γαλανόπουλος σε καμία περίπτωση. Θα σου δώσει ψυχή και ένταση, αλλά δεν μπορεί να οργανώσει. Για τον Σιμόες που θα επιστρέψει αργότερα ούτε λόγος. Οπότε;


Τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο απλά για την Α.Ε.Κ. αν μπροστά από τον Λε Ταλέκ ή τον Σιμόες που είναι τα δύο «καθαρά» 6άρια έχει και τον Μάνταλο και τον μέσο που θα κάνει τη διαφορά. Θα αξιοποιήσει στο μάξιμουμ τον αρχηγό και θα έχει πίσω τους τρεις παίκτες που ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα θα σου δίνουν τη δυνατότητα να ρίξεις το ρυθμό, να πιέσεις περισσότερο, να γίνεις πιο aggressive.

Γιατί αν έχεις δύο παίκτες που μπορούν να σου κάνουν αυτή τη δουλειά θα έχεις τη δυνατότητα είτε παίζεις 4-2-3-1, είτε παίζεις 4-3-3 ή 4-1-4-1 να αξιοποιήσεις και τους εξτρέμ και τον επιθετικό, όχι μονοδιάστατα, όπου θα μπορεί κάποιος βάζοντας έναν χαφ να σε αποδιοργανώσει, αλλά με πολλούς περισσότερους τρόπους.

Επίσης ο χαφ που πρέπει να έρθει θα πρέπει να είναι ταχύς, δυναμικός και καλός στο ένας εναντίον ενός. Διότι μόνο έτσι θα μπορείς να πληγώσεις τον αντίπαλο. Θα πρέπει να έχει καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Γιατί πλέον έχουμε ξεχάσει πως είναι να σκοράρεις με σουτ έξω από την περιοχή. Θα πρέπει να έχει καλές εκτελέστις στατικών φάσεων. Κάποιον που να του δίνεις τη μπάλα και να μπορεί να πάει κάθετα κατά μέτωπο στον αντίπαλο και να μην του δίνει τη δυνατότητα να «ντουμπλάρει» τους εξτρέμ σου γιατί θα νιώθει την απειλή από τον άξονα.

Θα επιμείνουν στον Μιτάι, αλλά υπάρχει ρίσκο

Ο Μάριος Μιτάι είναι το μεγάλο project από τις Ακαδημίες της Α.Ε.Κ. Όλοι με πρώτον τον Δημήτρη Μελισσανίδη θέλουν να τον δούνε να εξελίσσεται. Το πιο σημαντικό ζητούμενο είναι αυτό να μη γίνει βίαια όπως πέρσι. Διότι αν συμβεί αυτό, ή αν ο μικρός δεν μπορέσει σε κάποια ματς να ανταποκριθεί, ο οργανισμός της ομάδας δεν είναι έτοιμος σε καμία περίπτωση να τον προφυλάξει.

Το πλέον ενδεδειγμένο σενάριο στα δικά μου μάτια είναι να πάει ο μικρός δανεικός για μία χρονιά σε ομάδα του εξωτερικού ή στην ΑΕΚ Β. Εκεί όπου θα πάρει παιχνίδια και θα εξελιχθεί. Όπως συνέβη με τον Παπασταθόπουλο ή τον Τσιμίκα. Ειδικά στην ΑΕΚ Β θα είναι δίπλα και όλοι θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξή του.

Παίρνοντας ματς σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της SL2, όπου θα είναι βασικός και αναντικατάστατος θα κερδίζει συνεχόμενες εμπειρίες, θα «ψηθεί» ουσιαστικά και θα δείξει αν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας. Και μετά όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

ΥΓ: 10.500 διαρκείας. Εξωπραγματικό νούμερο για μία ομάδα που αποκλείστηκε από την Ευρώπη, δεν έχει πετύχει τίποτα απολύτως την τελευταία τριετία, δεν έχει πουλήσει «συνδεσμιακά» και έχει και περιορισμούς όπως όλοι οι άλλοι με τις αποφάσεις της ΚΥΑ. Δείχνει τη δυναμική και για το νέο γήπεδο. Δε γίνεται λοιπόν να μην στηρίξεις την ομάδα και αγωνιστικά.

ΥΓ 2: Ανακοινώθηκε και ο Ανγκόλα. Εξαφανισμένοι όλοι οι αυτοί που έφερναν την καταστροφή και έκραζαν τον Μάκη Αγγελόπουλο. Και το «Παλάτι» γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο όμορφο. Που να μπούνε και τα μαύρα καθίσματα και φυσικά το τεράστιο cube στην οροφή. Να την πω την αμαρτία μου, φαντάζομαι το κλειστό με έναν τεράστιο δικέφαλο στην οροφή του. Θα ήταν τέλειο…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X