Οικονόμου: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τις απαγορεύσεις σε ανεμβολίαστους

Οικονόμου: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τις απαγορεύσεις σε ανεμβολίαστους

«Μη αποδεκτοί από την κυβέρνηση οι λόγοι μη εμβολιασμού»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αποκάλυψε πως την Τρίτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις απαγορεύσεις σε ανεμβολίαστους.

«Αύριο το απόγευμα η εξαγγελία μέτρων για τις συναθροίσεις και την παραμονή σε χώρους. (…) Οσοι δεν συμμορφωθούν στην κοινή προσπάθεια, θα χρειαστεί να προσαρμοστούνν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον», ανέφερε στη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών.

Ο Γ.Οικονόμου είπε πως «από τον Σεπτέμβριο θα επιχειρήσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα αλλά δυστυχώς μια μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια γιατί αρνείται τον εμβολιασμό. Οι λόγοι είναι γνωστοί, αλλά μη αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα και την ελληνική κυβέρνηση. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και να παραμένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. προχωράμε αύριο το απόγευμα σε μέτρα που δεν θα εμποδίζουν όσους θέλουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, να διασκεδάσουν αλλά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ. θα εξασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή επιτροπή στην πληρότητα της ζωής».

Σε σχέση με την την πιθανότητα να ανοίξει η βεντάλια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών (σε επαγγελματίες) εξήγησε πως «είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν».

Εμβολιασμοί: Δεν βρισκόμαστε εκεί που θέλαμε 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τείχος ανοσίας και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης σημείωσε: «Είναι σαφές ότι δεν βρισκόμαστε εκεί που θα επιθυμούσαμε διότι όπως είπα και στην τοποθέτησή μου υπάρχει μία σημαντική μερίδα συμπολιτών μας που αρνείται να εμβολιαστεί, αρνείται ουσιαστικά να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια. Δεν θα σταματήσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους να αξιοποιήσουν το δώρο της επιστήμης, το μοναδικό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας ως την πιο αποτελεσματική άμυνα στον κορωνοϊό, για να διευρύνουμε το τείχος ανοσίας που ξεκινήσαμε με πολύ αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο».

Για το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων απάντησε: «Υπάρχει σαφής σχεδιασμός που θα ανακοινωθεί στην ώρα του από το αρμόδιο υπουργείο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X