Ας μείνει για την ΑΕΚ η λέξη «πρωτάθλημα», ακόμα απαγορευμένη!

Ας μείνει για την ΑΕΚ η λέξη «πρωτάθλημα», ακόμα απαγορευμένη!
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogάρει για το πόσο μακριά βρίσκεται ακόμα η ΑΕΚ από το να θεωρεί ότι έχει δημιουργήσει έστω κάτι κοντινό στο 2017-18

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δυστυχώς, είθισται οι πιο επίπονες αλήθειες να λέγονται όταν ο γάμος έχει «σχολάσει». Δεν παύουν όμως να είναι αλήθειες. Θα ήταν προτιμότερο να κατατίθενται την περίοδο της αίσθησης ότι όλα βαίνουν καλώς, όμως πάνω στα ντουζένια, στην ευφορία ή στο συννεφάκι της επιτυχίας, αφήνονται κάτω από το χαλί. Έτσι λοιπόν για την ΑΕΚ και ο Μάρκο Λιβάγια, δεν θα μπορούσε να πει τότε ότι «δεν ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, δίναμε μάχες όλα αυτά τα χρόνια», όπως προσφάτως δήλωσε.

Ποιος διαφωνεί όμως; Σίγουρα όχι ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς το 2018 είχε ομολογήσει ότι «περιμέναμε να πάρουμε το πρώτο πρωτάθλημα στο γήπεδό μας, το πήραμε πιο νωρίς, τι να κάνουμε». Σίγουρα ούτε κι εμείς.

Σε όλη αυτή τη διάρκεια της «επιστροφής» στην Α’ Εθνική, η ΑΕΚ ουδέποτε είχε πληρέστερο -και ασφαλώς ποτέ πιο ακριβό- ρόστερ από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες. Ακόμα και τη (σωτήρια) σεζόν κατάκτησης του τίτλου, είχε σημαντικά κενά τα οποία έγιναν ακόμα πιο εμφανή όταν νωρίς στη χρονιά έχασε πρώτα τον Γιόχανσον και μετά τον Μάνταλο. Είχε όμως μαχητικό πνεύμα, δεμένο γκρουπ, εύστροφο προπονητή και πάνω από όλα, ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα στο πικ της καριέρας τους. Ουδείς εκ των Χριστοδουλόπουλου, Αραούχο, Σιμόες, Λιβάγια έχει διαγράψει καλύτερη σεζόν από εκείνη έκτοτε, ενώ παιδιά που στην πορεία απαξιώθηκαν από το ίδιο το club, όπως ο Μπακασέτας, ο Λαμπρόπουλος και ο Γκάλο έκαναν τρομερές υπερβάσεις. Το γιατί αυτή η παρέα διαλύθηκε αντί να εμπλουτιστεί, θα συνιστά πάντα ένα αναπάντητο μυστήριο.


Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα συμπαγής, σκυλί πραγματικό μέσα στα γήπεδα, ποδοσφαιρική μπάντα με νοοτροπία άρνησης στην ήττα -αντιθέτως τώρα οι μισοί του ρόστερ είναι ηττοπαθείς- και έχουσα άστρο στο πλευρό της όποτε το χρειάστηκε, πραγματοποιώντας επικές ανατροπές όπως αυτές στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, στα τελειώματα των αγώνων. Μία εξ αυτών να μην είχε συντελεστεί, δεν θα είχε κατακτήσει τον τίτλο. Ήταν ένα θαυμαστό σύνολο, με την τέλεια νοοτροπία, πίστη στην ενότητα των αποδυτηρίων του κι έτοιμο να καρπωθεί προς όφελός του κάθε ευνοϊκή συγκυρία. Και για να είμαστε φιλαλήθεις και ειλικρινείς, τέτοιες της παρουσιάστηκαν αρκετές στη διάρκεια της σεζόν. Θα σου έρθουν και αυτές όταν σέβεσαι το ποδόσφαιρο.

Τι είναι σήμερα η ΑΕΚ και πόσο πραγματικά απέχει από το «τότε»

Το λυπηρό της σημερινής κατάκτησης μιας ομάδας που προέρχεται από το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εξευτελισμό στην σχεδόν 100χρονη ιστορία της, είναι ότι δυσκολεύεσαι να διακρίνεις έστω ελάχιστα από τα προαναφερθέντα στοιχεία, τα οποία ομολογουμένως δεν αποκτώνται από τη μία ημέρα στην άλλη. Θέλει δουλειά πολλή… Πως όμως να μην ανησυχείς όταν εμφανίζεται στο γήπεδο για ένα σκάρτο μισάωρο ποδοσφαιριστής με ελάχιστες προπονήσεις στην ομάδα και με 4-5 αγγίγματα στη μπάλα σου δίνει να καταλάβεις πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για 3-4 ακόμα τέτοιους παίκτες, σε αυτό το επίπεδο ποιότητας. Ασφαλώς και αναφέρομαι στον Άμραμπατ.


Εκ του αντιθέτου, εμείς οι αποδέκτες των όσων από την ΠΑΕ ΑΕΚ μεταφέρονται, διαπιστώνουμε ότι βούληση υπάρχει για την απόκτηση ενός και μόνο ακόμα παίκτη. Προκύπτει παράλληλα και μια ανησυχητική σύγχυση για τον ακριβή ρόλο του ποδοσφαιριστή που αναζητείται. Θα είναι ακραίος που θα παίζει αριστερά; Θα είναι περιφερειακός που θα μπορεί να παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης; Θα είναι επιτελικός με την ικανότητα να παίζει και στις πτέρυγες; Θα είναι δεξιός μεσοεπιθετικός που θα παίζει και αριστερά; Θα είναι 10αρι με οργανωτικές και δημιουργικές ικανότητες; Θα είναι 8αρι που θα παίζει και 10 με ικανότητα στο γκολ; Τι ακριβώς γυρεύουν, εγώ παραδέχομαι ότι δεν έχω καταλάβει. Ίσως να μην έχουν ακόμα αποφασίσει και οι ίδιοι, σήμερα, 22 Αυγούστου 2021 και (λογικά) μόλις 6 ή 7 ημέρες από το πρώτο ματς της ομάδας για το πρωτάθλημα.

Διαπιστώνω ποιότητα σε αρκετές προσθήκες, όμως δεν είναι αρκετή για το βήμα παραπάνω και δυστυχώς ακόμα και αυτή «καταπλακώνεται» από τη δυσκολία εύρεσης χημείας λόγω της έλλειψης επίσημων ματς, απόρροια του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Παίζοντας μόνο φιλικά, δουλειά σωστή δεν γίνεται και ο αποκλεισμός από το χωριό του Μόσταρ είναι εδώ για να μας θυμίζει σε καθημερινή βάση ότι η ομάδα το πληρώνει πολυεπίπεδα. Θα είναι ευχής έργον να συνειδητοποιήσουν οι υπεύθυνοι ότι σε αυτή τη φάση, η ενίσχυση με ποιότητα επιπέδου Άμραμπατ σε 3-4 θέσεις, είναι άκρως απαραίτητη. Θα μου πείτε, τι ζητάω ο τρελός, μόλις 9 ημέρες πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου…


ΥΓ. Μια νίκη στην έναρξη του πρωταθλήματος θα βοηθήσει για πιο ήρεμη δουλειά στη συνέχεια, καθώς η λίγκα θα διακοπεί αμέσως μετά την έναρξή της. Πάλι καλά που αντίπαλος θα είναι ο άρτι αφιχθείς στην Α’ Εθνική Ιωνικός. Αλλά τώρα θυμάμαι ότι κάτι τέτοια έλεγα και για το χωριό από το Μόσταρ και στο τέλος μυρίσαμε τον κρίνο. Μια σκληρή πραγματικότητα και αυτή για την ΑΕΚ του σήμερα: να νιώθεις ανασφάλεια απέναντι σε οποιονδήποτε.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X