Αλλάγές ετοιμάζει η UEFA στο Financial Fair Play

Πρόεδρος UEFA: Χωρίς κόσμο Champions και Europa League
Photo Credits: INTIME

Ο πιο εκτεταμένος έλεγχος στις ομάδες κατά τη διάρκεια του μεταγραφικού παζαριού, είναι ένα μέτρο που εξετάζει η UEFA

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δημοσίευμα της “Daily Telegraph” αναφέρει ότι η UEFA προτίθεται να κάνει αλλαγές στο Financial Fair Play, προσπαθώντας να ελέγξει τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων σε πραγματικό χρόνο.

Μέχρι τώρα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ζητούσε από τους συλλόγους που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μην υπερβαίνουν τα έξοδα τα έσοδα κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, σε διάστημα τριών ετών.

Το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόστηκε όλες τις χρονιές από το 2010, εκτός από την περσινή, λόγω της οικονομικής ζημιάς που προκάλεσε ο κορωνοϊός στους συλλόγους.

Ωστόσο οι αντιδράσεις που υπήρξαν από το ποδοσφαιρικό κοινό για τη μεταχείριση που είχαν κάποιες ομάδες που παραβίασαν το FFP (κατά κύριο λόγο οι Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι), αναγκάζουν την UEFA να λάβει πιο δραστικά μέτρα για να περιορίσει τις μεγάλες σπατάλες.

Εκτός από τον φόρο πολυτελείας που είναι «στα σκαριά», αναμένεται να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα έξοδα που έχει κάθε ομάδα. Το όριο θα θεσπιστεί με βάση δύο κριτήρια. Τα έσοδα των ομάδων αλλά και ένα ανώτατο όριο το οποίο θα θεσπιστεί συγκεκριμένα για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Αυτός ο έλεγχος πραγματοποιούνταν στο τέλος κάθε μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο είχαν γίνει ήδη οι παραβάσεις από τις ομάδες και η UEFA τους επέβαλε τιμωρίες (από πρόστιμο μέχρι απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για κάποια χρόνια). Πλέον με το νέο σύστημα, αν δεν είναι “νόμιμοι” δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη μεταγραφή.

Ο έλεγχος αυτός ίσως γίνεται και όταν οι ομάδες δηλώνουν τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συζητήσεις για το νέο Financial Fair Play θα διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπου θέμα της ατζέντας αποτελεί και το δάνειο ύψους 6 δισεκατομμυρίων που θα λάβει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για να ενισχύσει τους συλλόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X