Η πιο κρίσιμη φάση της μεταγραφικής περιόδου

ΑΕΚ: Υπάρχουν ευθύνες για το φιάσκο Εντσάμ και θα πρέπει να αποδοθούν
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου, που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το φετινό ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην ΑΕΚ… Σχεδόν πάντα, όταν υπάρχει μια κουβέντα για το κατά πόσο πρέπει να γίνει κάποια ή κάποιες επιπλέον μεταγραφικές κινήσεις, έρχεται μια εξέλιξη, συνήθως με τραυματισμό, που φέρνει το πρόβλημα στο επίκεντρο.

Βέβαια να είμαστε λίγο συγκρατημένοι. Η θλάση του Χατζισαφί είναι μια θλάση που θα τον κρατήσει εκτός για ένα μικρό διάστημα λογικά. Δεν σημαίνει πως ξέμεινε η ΑΕΚ γενικώς με τον Μιτάι. Ωστόσο υπάρχει το ανησυχητικό, για το οποίο επίσης γίνεται αρκετή συζήτηση, της συνεχούς αγωνιστικής δραστηριότητας του παίκτη από τον προηγούμενο Νοέμβριο και το κατά πόσο αυτός ο μυικός τραυματισμός είναι ένα πρώτο δείγμα των επιπτώσεων.

Επιπλέον, βλέποντας κάποιος την αρθρογραφία γύρω από την ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο πως η κουβέντα ξεπερνάει κι αυτό το θέμα κι εδώ και κάποιες μέρες είναι και πάλι στο επίκεντρο το κατά πόσο είναι γενικώς σωστή επιλογή το Χατζισαφί – Μιτάι για το αριστερό άκρο της άμυνας. Η απάντηση εδώ δεν θα δοθεί από μας. Δίνεται από την ομάδα κι εμείς αναγκαστικά πρέπει να περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα.


Οι μεταγραφές που δεν έγιναν και έφεραν την ομάδα σε οριακές καταστάσεις

Για να γυρίσω σε αυτό με το οποίο ξεκίνησα, το καλοκαίρι του 2015 είχαμε την συζήτηση για έναν ακόμη φορ. Δεν ήρθε, ο Τζιμπούρ χτύπησε από το ξεκίνημα, έχασε σχεδόν μισή σεζόν και μέχρι να έρθει ο Πέκχαρτ τον Γενάρη, η ΑΕΚ έπαιζε με τον Αραβίδη φορ στα περισσότερα ματς. Α, υπήρχε κι ο Κρισάντους…

Τα της σεζόν μετά το πρωτάθλημα είναι γνωστά επίσης. Τόση φασαρία για το αμυντικό χαφ. Δεν ήρθε και η ΑΕΚ έφτασε να παίξει Champions League με την Μπενφίκα στην Λισσαβόνα, με δίδυμο αμυντικών χαφ Τσόσιτς και Μοράν!!!

Τώρα γίνεται πάλι όλη η φασαρία γι’ αριστερά, ερχεται νωρίς – νωρίς η θλάση του Χατζισαφί. Κουβέντα γίνεται όμως και για τα άκρα της επίθεσης,πίσω από Λιβάι κι Αμραμπάντ. Και… τσουπ. Να το πρόβλημα του Λιβάι νωρίς – νωρίς. Για να σου δείξει τι -δεν-υπάρχει από πίσω. Και να το χαρακτηρίσεις συγκυριακό ακριβώς δεν μπορείς. Ο Λιβάι έχασε 14 ματς τη περσινή σεζόν. Από τραυματισμούς. Δεν υπάρχει ματς που να μην ανησυχήσεις όταν τον βλέπεις.

Αυτά είναι μηνύματα που δεν είναι εύκολο να αγνοηθούν. Πολλά, αν όχι όλα, θα κριθούν φέτος για την ΑΕΚ στο εύρος των επιλογών. Μη ξεχνάμε πως εκτός από τα ματς του μέσου όρου, που ούτως ή άλλως στοιχίζουν μόνιμα στην ομάδα, το παιχνίδι για τις πρώτες θέσεις κρίνεται στον… τρίτο γύρο. Με …μόνο ντέρμπι. Επίσης στο δεύτερο μισό της σεζόν, το πρόγραμμα θα είναι πιο βαρύ σε σχέση με το πρώτο, έτσι κι αλλιώς.


Τα ερωτηματικά που προβάλλουν ήδη, λογικά θα αποδειχθούν κρίσιμα στην πορεία της σεζόν.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η ΑΕΚ όσο και καλύτερη να εμφανιστεί φέτος, κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, δεν παίζει μόνη της στο πρωτάθλημα. Ο ΟΣΦΠ σε κάθε περίπτωση, όσες προσθαφαιρέσεις να γίνουν στην τελική ευθεία, θα έχει σίγουρα και την απαραίτητη ποιότητα και το βάθος που χρειάζεται. Μια ομάδα ήδη στρωμένη κι εξόχως ανταγωνιστική έτσι κι αλλιώς.

Ο ΠΑΟΚ επίσης λογικά θα κάνει στην τελική ευθεία επίσης τις κινήσεις που δείχνει να χρειάζεται. Αλλά και να μην καλυφθεί πλήρως, πρέπει εσύ να είσαι έτοιμος για να το εκμεταλλευθείς. Ο Άρης γεμίζει επίσης πολύ και ποσοτικά και ποιοτικά, ο Παναθηναϊκός είμαι βέβαιος πως θα είναι καλύτερος από πέρσι κι έχει ακόμη και κινήσεις να κάνει.

Το τελευταίο δεκαήμερο της κανονικής μεταγραφικής περιόδου και το διάστημα που αποκλειστικά θα αφορά ελεύθερους, ίσως να κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα σε βάθος χρόνου. Με εξαίρεση τον ΟΣΦΠ που δεδομένα θα είναι καλυμμένος, για όλους τους υπόλοιπους πολλά θα κριθούν σε βάθος χρόνου, σε όσα γίνουν ή δεν γίνουν σε αυτό ακριβώς το διάστημα.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X