Η αναβολή της έδωσε χρόνο για τις προσθήκες που χρειάζεται

Εικόνες από το φιλικό της ΑΕΚ με τη Λαμία
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη νέα αναβολή του πρωταθλήματος, τα τηλεοπτικά συμβόλαια και τις ανάγκες της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ελληνικό πρωτάθλημα, συνεταιρισμός της Super League. Μιλάμε για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ανέκδοτο του πλανήτη. Από που να το πιάσεις και που να τελειώσεις. Ας δούμε λίγο το ιδανικό σενάριο και τα γεγονότα.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να υπάρχει κεντρική διαχείριση. Αυτό είναι δεδομένο. Όλες οι ομάδες να έπαιρναν ένα φιξ ποσό και μετά να υπήρχε πριμοδότηση βάσει της τελικής κατάταξης. Να το κάνουμε και λίγο πιο… extreme; Οι ομάδες να έπαιρναν και ένα επιπλέον bonus βάσει των εισιτηρίων διαρκείας και των εισιτηρίων που θα έκοβαν στο τέλος της χρονιάς. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Τι συμβαίνει όμως εδώ; Οι… μεγαλοπαράγοντες κάποιων ομάδων που έρχονται και φεύγουν θέλουν να τα παίρνουν από παντού, χωρίς να κάνουν επενδύσεις πουθενά, απλά για να βγάζουν τη χρονιά. Ή ακόμα χειρότερα να τα παίρνουν και να μη βγάζουν τη χρονιά, όπως είχε γίνει παλαιότερα με τη Νίκη Βόλου.

Θα γίνω ωμός. Τι έχει να «προσφέρει» στη Super League και στο όποιο κανάλι αναλάβει τις μεταδόσεις των αγώνων του ο Ιωνικός, η Λαμία, ο Βόλος; Ή για να θυμηθώ κάτι άλλο παλαιότερο ο… Λεβαδειακός; Τίποτα εκτός από τα ματς με τους «μεγάλους».

Οι 14 ομάδες είναι πολλές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν. Δέκα (10) και πολλές είναι! Με δύο γύρους και play off ή με τέσσερις γύρους και τέλος. Όποιος μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό.

Πάμε και στο θέμα των συμβολαίων. Ο Ολυμπιακός πάντα ήθελε να παίρνει τη μερίδα του λέοντος αδιαφορώντας για τους άλλους. Δεν είναι κάτι νέο αυτό. Από την εποχή που έπαιρνε τα χρήματα της Δημόσιας Τηλεόρασης σαν «νταβατζής». Ο ΠΑΟΚ από την άλλη που τώρα δήθεν κόπτεται για τους… άλλους ήταν ο πρώτος που έσπασε την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Ήταν αυτός που πίστεψε ότι έχει μπόι και έφαγε τα μούτρα του με τον paoktv. Οπότε μούφα το παραμύθι.

Η Α.Ε.Κ. ακόμα και ο Παναθηναϊκός όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν μονίμως οι ριγμένοι της υπόθεσης. Τώρα είπαν «μπάστα» και κλείδωσαν για μία διετία στην Cosmote TV, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην όποια κουβέντα για ΚΤΔ. Πολύ καλά έκαναν. Ας πρόσεχαν όλοι.


Η νέα αναβολή της δίνει χρόνο

Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα του πρωταθλήματος, η αναβολή είναι και καλό και κακό. Οι δύο «Ευρωπαίοι» θα πάνε ξεκούραστοι, αλλά χωρίς ρυθμό στα κρίσιμα παιχνίδια τους.

Η ΑΕΚ θα έχει επιπλέον χρόνο για να δουλέψει ο Μιλόγεβιτς και για να προσπαθήσει και μέσω φιλικών να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Συν τις άλλοις δίνει επιπλέον χρονικό περιθώριο στους Παπαδημητρίου και Κονέ να ολοκληρώσουν το μεταγραφικό σχεδιασμό.

Οι ανάγκες της ΑΕΚ για δύο ακόμα παίκτες πρώτης γραμμής υπάρχουν ακόμα. Έναν «Εντσάμ» ήθελε να πάρει και ακόμα δεν τον έχει πάρει. Και έναν ακόμα ακραίο χρειάζεται και δεν τον έχει. Όταν με το καλό κάνει και αυτές τις δύο κινήσεις, τότε θα μιλάμε για ολικό lifting στη βασική ενδεκάδα της ομάδας.

Το ζητούμενο βέβαια είναι το πότε όλοι αυτοί οι νέοι παίκτες θα γίνουν ΟΜΑΔΑ. Ο χρόνος δε θα είναι σύμμαχος. Θα κερδίσουν μόνο με αποτελέσματα. Αν αυτά δεν έρθουν και στα ματς με τους «μικρούς» και στα ματς με τους «μεγάλους» θα έχουμε μία από τα ίδια.


Ο Αγγελόπουλος τηρεί την υπόσχεσή του

Σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ, το ρόστερ σχεδόν ολοκληρώθηκε. Τα ban θα φύγουν και όλοι αυτοί που έφερναν την καταστροφή, κρύφτηκαν πάλι στα λαγούμια τους. Θα ήθελα βεβαίως να τους δω αν θα στηρίξουν την ομάδα με διαρκείας. Αλλά είπαμε. Πρώτοι στον πόλεμο του πληκτρολογίου.

Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΑΕΚ φέτος. Έχει όμως στόχους. Και οφείλει να τους διεκδικήσει καλύτερα από ότι έκανε πέρσι. Όσο για το «Παλάτι» όταν ολοκληρωθεί, δεδομένα όλοι θα τρίβουμε τα μάτια μας.

ΥΓ: Συγγνώμη που θα χαλάσω το κλίμα των ημερών, αλλά εμένα οι δηλώσεις του Παππά με χάλασαν. Δεν του ζήτησε κανένας να πουλήσει Παναθηναϊκόφροσύνη την πρώτη μέρα της παρουσίασής του. Γιατί αυτό έκανε.

Δε με νοιάζει ό,τι και αν είναι. Η ΑΕΚ σε πήρε για να παίξεις μπάσκετ. Μπες παίξε και πήγαινε δες μετά σπίτι σου τον Παναθηναϊκό. Μου είναι αδιάφορο. Ούτε με ενδιαφέρει αν είναι στο χώρο της αριστεράς.

Φυσικά δεν περίμενα να δηλώσει ΑΕΚτζής ή ότι αγάπησε από το πουθενά την ομάδα. Ξέρω τι είναι και τι δεν είναι. Όπως δεν ήταν ο Μητρόπουλος και ο Σαραβάκος. Αυτό που έκανε ο Παππάς δεν το έκαναν ΠΟΤΕ! Γιατί σεβάστηκαν την ομάδα που ήρθε. Στα  μάτια μου λοιπόν πούλησε Παπατζιλίκι.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X