Ο Αμραμπατ, το «8-10αρι», ο ρυθμός και ένας ORIGINAL... Παππάς

Ο Αμραμπατ, το «8-10αρι», ο ρυθμός και ένας ORIGINAL... Παππάς
Photo Credits: INTIME

Απ' όλα έχει ο... μπαξές στο σημερινό blog του Πάνου Λούπου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πολύ σημαντική η μεταγραφή του Νορντίν Αμραμπατ για την ΑΕΚ και την είχε ανάγκη. Προσδίδει κύρος, προσδίδει προσωπικότητα, προσδίδει ποιότητα στην ομάδα. Και είμαι βέβαιος ότι και κίνητρο έχει και θα προσφέρει πολλά και θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Τα περί ηλικίας, τα ακούω βερεσέ και δεν τα ενστερνίζομαι.

Αντίθετα, αν κάτι με ανησυχεί είναι αυτό το μπέρδεμα που αφορά στη θέση του και στο αν μπορεί ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς να τον θεωρεί και περιφερειακό επιθετικό, κάτι που αν ισχύει, ενδέχεται να επηρεάσει και την τελευταία μεταγραφή της ΑΕΚ και να είναι εξτρέμ αντί για «8-10άρι».

Ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν του Άμραμπατ, διαπιστώνεις ότι πρόκειται για εξτρέμ, έχοντας παίξει πολύ και αριστερά και δεξιά. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει τον Λιβάι για δεξιά, προφανώς και πρέπει να έχει φέρει τον Μαροκινό για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Αν παραστεί βέβαια κάποια στιγμή ανάγκη, να παίξει δεξιά ελλείψει Λιβάι, σαφέστατα και μπορεί ο Άμραμπατ, αλλά καλό είναι να μην μπλεχτεί η ΑΕΚ σε άλλες σκέψεις και να προχωρήσει για ένα «8αρι» ή «8-10αρι», που θα κάνει τη διαφορά. Αν έχει μείνει μία ακόμα μεταγραφή, αυτή θα είναι η πιο κομβική και θα πρέπει να αφορά σε αυτή τη θέση.


Αν τώρα είναι η ΑΕΚ να πάρει δύο παίκτες και όχι έναν, τότε ναι, ας πάρει και ένα ακόμα εξτρέμ για «μπακ απ» του Λιβάι. Αλλά επειδή από το ρεπορτάζ προκύπτει, ότι θα γίνει μια ακόμα μεταγραφή, για αυτό και τονίζω την αναγκαιότητα ενός δημιουργικού μέσου, από τον οποίο θα περνάει το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας και δεν θα χρειάζεται πλέον να… ζει και να αναπνέει η ΑΕΚ, στηριζόμενη αποκλειστικά στον Μάνταλο για αυτή τη δουλειά.

Η ΑΕΚ θέλει παιχνίδια και όχι προπονήσεις

Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα. Υπάρχει μια γενικευμένη εντύπωση ότι το ενδεχόμενο παράτασης μίας ή ακόμα και δύο εβδομάδων, στη σέντρα του πρωταθλήματος, θα ευνοήσει τη δουλειά του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για να «δέσει» όσο το δυνατόν καλύτερα και να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό, το σύνολο που έχει στα χέρια του.

Ας μου επιτραπεί να μην συμφωνώ με αυτή την άποψη. Ρυθμό οι ομάδες δεν βρίσκουν μέσα από τις πιο πολλές προπονήσεις, ίσα ίσα που τις βαριούνται οι ποδοσφαιριστές. Ρυθμό οι ομάδες βρίσκουν μέσα από τα παιχνίδια και όσο περισσότερα είναι αυτά, τόσο το καλύτερο για αυτούς.

Η ΑΕΚ δεδομένα χρειάζεται χρόνο, αλλά και υπομονή, για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, από τη στιγμή που σε επίπεδο τουλάχιστον βασικής ενδεκάδας, θα είναι νέα ομάδα κατά τα 9/11 της. Αυτό το χρόνο όμως δεν θα τον κερδίσει μέσα από παρατάσεις και αναβολές, αλλά βρίσκοντας ρυθμό μέσα από επίσημα παιχνίδια. Το πως θα βρει τον τρόπο να κερδίζει τους τρεις βαθμούς μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, είναι δουλειά του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, να τον βρει.


Γεια σου Παππά…

Κλείνω με το μπάσκετ και την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Νίκου Παππά. Σε ένα σεμινάριο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που έχω την τιμή να διδάσκω, ήταν προσκεκλημένος πριν από δύο χρόνια, όπου και τον «ανέκριναν» οι σπουδαστές δημοσιογραφίας και αθλητικής δημοσιογραφίας.

Στο περιθώριο εκείνου του σεμιναρίου, του είχα επισημάνει ότι βάσει του χαρακτήρα και των απόψεών του, θεωρούσα πως το πεπρωμένο του, ήταν να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, κι ας είναι δηλωμένος Παναθηναϊκός.

Οι σημερινές του δηλώσεις φανερώνουν το επίπεδο που τον καθιστά μοναδικό, ξεχωριστό, ειλικρινή και αυθεντικό. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι επαγγελματίες αθλητές το παράδειγμά του και να μην πουλάνε ψευτό-οπαδιλίκι. Αισθάνομαι κι εγώ την ανάγκη να πω ότι τον καλωσορίζουμε με αγάπη και εκτίμηση στην οικογένεια της ΑΕΚ.


Υ.Γ.: Είχα την ευκαιρία αυτές τις μέρες, να βρεθώ με αρκετούς, καλούς και παλιούς φίλους. Και μέσα στην όλη κουβέντα, όλοι με ρώτησαν δύο πράγματα. Πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα και για ποιο λόγο ενδέχεται να μην ξεκινήσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Για τη Σούπερ Λιγκ, μπορεί να έχει σημασία το να κάνει συνεχώς τηλεδιασκέψεις μέχρι να… δεήσει να υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά για τους φιλάθλους, που η Σούπερ Λιγκ έχει ξεχάσει ότι είναι το κοινό της, πρόκειται για μια ακόμα κατάσταση που τους ξενερώνει και που τους κάνει να αδιαφορούν πλέον.

Υ.Γ.2.: Την ώρα που όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης ξεκίνησαν και οι διοργανώτριες αρχές και οι ομάδες, προσπάθησαν να στήσουν γιορτές για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, στην Ελλάδα για μια ακόμα φορά, στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει καν το λόγο. Σε ένα εντελώς απαξιωμένο πρωτάθλημα, η Σούπερ Λιγκ κάνει ότι μπορεί για να το απαξιώσει κι άλλο. Μακάρι να πρυτανεύσει την Τρίτη η λογική και να παρθεί η απόφαση να ξεκινήσει κανονικά το σαββατοκύριακο, αν και οι έννοιες «λογική» και «ελληνικό ποδόσφαιρο», έχει αποδειχτεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ότι περπατάνε παράλληλα και ως εκ τούτου δεν συναντιούνται ποτέ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X