Πέτγουεϊ: «Ήθελα να χτυπήσω τον Αγραβάνη όταν ήμασταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό»

Πέτγουεϊ: «Ήθελα να χτυπήσω τον Αγραβάνη όταν ήμασταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και τις μέρες του στον Ολυμπιακό: Η πίεση στο πνευματικό επίπεδο, τα αποδυτήρια και τα «καρφιά» για την συμπεριφορά του Δημήτρη Αγραβάνη.

Ο Πέτγουεϊ αποφάσισε να μοιραστεί τις αναμνήσεις από την καριέρα του και μέσω του Eurohoops αναφέρθηκε στις μέρες του στον Ολυμπιακό (2013 – 2015).

Ο Αμερικανός μίλησε για την πίεση που ένιωθε εντός και εκτός παρκέ, ενώ έκανε… focus στον Δημήτρη Αγραβάνη και στην συμπεριφορά του. Για την ακρίβεια, ο Πέτγουεϊ τόνιε πως ήθελε να χτυπήσει τον Έλληνα ψηλά για όλα όσα έκανε και κυρίως για το γεγονός πως προσπαθούσε να τον χτυπήσει στην προπόνηση, αλλά και για το ότι έπαιζε σταθερά, παρά το γεγονός πως έδειχνε ασέβεια σε όλους.

«Βρείτε ένα συμπαίκτη ή προπονητή που θα πει ότι εγώ ήμουν αντιεπαγγελματίας ή κακός συμπαίκτης. Πράγματι, αυτό το λέω για τον εξής λόγο, από όλα τα αποδυτήρια που έχω βρεθεί υπάρχουν δύο ή ίσως τρεις που πραγματικά δεν συμπαθώ καθόλου. Το μίσος είναι πολύ δυνατή λέξη, αλλά υπάρχουν τρεις που πραγματικά ήθελα να χτυπήσω όσο ήμασταν συμπαίκτες, τους Λουκ Τζάκσον, Δημήτρη Αγραβάνη και Τζακ Ντεβέκι», ανέφερε σχετικά για τους συμπαίκτες που δεν ήθελε να… βλέπει καν, προτού προσθέσει:

«Ο Αγραβάνης ήταν ακόμα νεαρός, αλλά φίλε, δεν έχω αντιμετωπίσει άλλη φορά αντίστοιχο χαρακτήρα. Ήταν σίγουρος πως ήταν καλύτερος από εμένα και εγώ δεν είχα πρόβλημα, επειδή αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Αλλά όταν φτάνεις τόσο μακριά ώστε να προσπαθείς σκόπιμα να μου προκαλέσεις τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης, τότε έχουμε πρόβλημα. Δεν ήταν μόνο μία ή δύο φορές. Αυτό γινόταν κάθε ημέρα. Έπρεπε να προσέχω τα πόδια μου όταν με μάρκαρε ή να αποφεύγω αγκωνιές. Αστειευόμουν με συμπαίκτες λέγοντας ότι είχε κούκλες βουντού για εμένα και τον Πρίντεζη στο δωμάτιό του, επειδή κάθε χρόνο θα συνέβαινε κάτι σε κάποιον από εμάς. Αυτή η κατάσταση ήταν τρελή».

Στη συνέχεια του κειμένου, ο Αμερικανός αναφέρθηκε στην σεζόν 2014/2015 και στο γεγονός ότι ο Αγραβάνης έπαιζε σταθερά, παρά την συμπεριφορά του:

«Ένιωθα μια επιπλέον πίεση να αποδώσω λόγω του τραυματισμού του Πρίντεζη. Εξάλλου, αυτή ήταν η ευκαιρία μου. Παίζω καλά, αλλά βλέπω τα λεπτά συμμετοχής του Αγραβάνη να ανεβαίνουν σταδιακά. Δεν είχα πρόβλημα με αυτό, επειδή το παιδί μπορεί να παίξει μπάσκετ. Δεν θα πω ποτέ ψέματα για την αξία ενός παίκτη, επειδή δεν μου αρέσει ο χαρακτήρας του. Επίσης, δεν ήξερα τι σχέση είχε ο Σφαιρόπουλος με τον Αγραβάνη εκτός παρκέ, όπως ίσως την τάση ενός πατέρα να διδάξει το παιδί του, αλλά σίγουρα υπήρχε κάτι που δεν έβλεπα. Παρά τη στρατιωτική σχέση που είχε ο Σφαιρόπουλος με την ομάδα, ο Αγραβάνης θα έδειχνε ασέβεια προς όλους και θα ήταν βασικός στο επόμενο ματς ή θα έπαιζε για 25 λεπτά.

Στο μεταξύ βλέπω εμένα, τον Τρεμέλ Ντάρντεν και τον Όλιβερ Λαφαγιέτ. Από παιχνίδι σε παιχνίδι, δεν ξέρουμε πόσο θα παίξουμε ή αν θα παίξουμε. Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς παίκτες. Είδα με τα δικά μου μάτια τον Αγραβάνη να κάνει πολλά τρελά στα αποδυτήρια, δείχνοντας ασέβεια στην ομάδα και έπειτα να είναι στο αρχικό σχήμα. Αυτή ήταν και μία από τις μεγαλύτερες σφαλιάρες που έφαγα στο μπάσκετ. Αν στη θέση του ήταν ο Πρίντεζης, είναι κατανοητό, γιατί μιλάμε για έναν θρύλο. Αν ήταν ο Σπανούλης, το ίδιο. Αλλά ένας νεαρός; Ένας νεαρός στο Ρέθυμνο δεν θα είχε αυτή τη συμπεριφορά.
Αυτό το παιδί τα κάνει αυτά στον Ολυμπιακό. Αυτό από μόνο του με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν και άλλα σε αυτή την ιστορία. Δεν υπάρχει περίπτωση μια ομάδα να τα επέτρεπε όλα αυτά χωρίς πρόστιμο ή απολογία. Τίποτα. Απλά προχωρήσαμε έτσι».

Επιπρόσθετα, ο Πέτγουεϊ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Κύπελλου της σεζόν 2014/2015, που… σφραγίστηκε με το κάρφωμα του Μπατίστα στο τέλος, λέγοντας:

«Ούτε στο Χόλιγουντ δεν γράφονται αυτά. Ακόμα πιστεύω ότι η κλήρωση ήταν παράξενη, αλλά πάμε παρακάτω! Παίζουμε το ματς. Στα τελευταία δύο λεπτά καταρρεύσαμε επειδή προσπαθήσαμε να μην χάσουμε αντί να παίξουμε για να κερδίσουμε. Νίκησαν με κάρφωμα στη λήξη. Πράγματι δεν μπορείς να γράψεις τέτοια σενάρια. Η απόλυτη νέκρα στα αποδυτήρια. Πάμε στο ΣΕΦ για να γυρίσουμε σπίτια μας και περίπου 500 φανατικοί της Θύρας 7 μας περιμένουν για να μας φωνάξουν και να μας επιτεθούν. Αυτό είναι κάτι άλλο που συμβαίνει στην Ευρώπη, το οποίο δεν καταλαβαίνω.

Σκεφτείτε ότι αυτό ήταν μόλις το τρίτο μας παιχνίδι, το τρίτο! Κάπως έφθασα από το λεωφορείο στο αυτοκίνητο και έφυγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Άλλοι παίκτες πήγαν τα παπούτσια τους στα αποδυτήρια για να τα ακούσουν από τους οπαδούς. Ούτε που κατάλαβα τη σύντομη συνάντηση στα αποδυτήρια, στην οποία ο Μπαρτζώκας είπε στους παίκτες ότι υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί. Αυτό ακριβώς συνέβη την επόμενη ημέρα στην προπόνηση.

Κάθομαι στα αποδυτήρια και αναρωτιέμαι, ‘Αν τον υποχρεώνουν να παραιτηθεί με εκείνον να έχει δημιουργήσει αυτό το σπουδαίο ρόστερ, οι ημέρες μου είναι μετρημένες’. Πραγματικά χαιρόμουν να παίζω για τον Μπαρτζώκα και μετά για τον Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος ακολούθησε. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, δεν ήθελαν να συνεχίσει ο Τόμιτς αν και οι περισσότεροι παίκτες θεωρούσαν ότι τα πηγαίνει πολύ καλά. Έρχεται ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Ήταν εξαιρετικός στην τακτική. Του το αναγνωρίζω πλήρως αυτό. Ωστόσο, ο τρόπος που αντιμετώπιζε τους παίκτες του ήταν διαφορετικός. Ήταν σαν στρατός. Οι περισσότεροι από τους παίκτες δυσκολεύτηκαν να αποδεχθούν την αλλαγή. Εγώ σκεφτόμουν, ‘πω, αυτό θα είναι δύσκολο’».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X