Οφρυδόπουλος: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι στην ΑΕΚ -Κόσμημα το γήπεδο στα Σπάτα»

Οφρυδόπουλος: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι στην ΑΕΚ -Κόσμημα το γήπεδο στα Σπάτα»
Photo Credits: INTIME

O Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρουσιάζει το εγχείρημα της ΑΕΚ Β'

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος είναι ο κόουτς της ΑΕΚ Β’ και είναι… πανέτοιμος γι’ αυτή τη νέα πρόκληση.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε στον σκοπό της δεύτερης ομάδας, στα νεαρά παιδιά που πρέπει να αξιοποιηθούν αλλά και στην επιλογή του να έρθει στον «δικέφαλο». Παράλληλα, δεν γινόταν να μην μιλήσει για το γήπεδο-στολίδι στα Σπάτα που θα παίζει η ομάδα του, αλλά και για τον άνθρωπο που τον ξέρει καλύτερα απ’ όλους και θα τον έχει στην ΑΕΚ. Τον Ηλία Κυριακίδη.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην συνέντευξή του στην «ΩΡΑ»:

Για το πως νιώθει που ανήκει στον οργανισμό της ΑΕΚ:

«Εγώ προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος που είμαι στην ΑΕΚ Β’. Και επειδή έχω δουλέψει με νεαρές ηλικίες, αλλά και επειδή γνωρίζω πολύ καλά τη κατηγορία στην οποία δούλευα. Αυτό το μείγμα με ενθουσιάζει πραγματικά. Και είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι σε έναν σύλλογο όπως είναι η ΑΕΚ. Και αυτή την ώρα χαμογελάω, που τα λέω αυτά, γιατί με έχουν αγκαλιάσει όλοι εδώ και νιώθω εξαιρετικά. Ενώ και η προσέγγιση των ανθρώπων της ομάδας ήταν εξαιρετική. Όλο το εγχείρημα, οι συνθήκες, οι άνθρωποι που με πλαισιώνουν, αλλά και οι παροχές με κάνουν πολύ ευτυχισμένο.

Σε πολλά κλαμπ του εξωτερικού, οι Β’ ομάδες ακολουθούν πιστά τακτικές προσεγγίσεις της πρώτης ομάδας. Για το εάν θα συμβεί κάτι παρόμοιο και εδώ;

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι ακόμα πολύ νωρίς και πολύ φρέσκο το εγχείρημα. Εμείς μόλις ξεκινήσαμε. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα να υπάρχει κάποια συνεργασία με τη πρώτη ομάδα».

Για το πόσο εύκολο είναι να διαχειριστεί τους νεαρούς παίκτες που έχει:

«Στόχος μας η ανάπτυξη και η βελτίωση τους. Κάθε ομάδα έχει κάποια συγκεκριμένη οργάνωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να εκμεταλλεύεται το ταλέντο των παικτών της. Αυτό φυσικά θα το κάνουμε και εμείς, με τους νεαρούς μας παίκτες. Κάθε προπονητής έχει μάθει να προσαρμόζεται και να ξέρει τους παίκτες του καλύτερα και από το… σπίτι του».

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, είπε: 

«Αν και είναι νωρίς, υπάρχει μια αρχική σκέψη. Πρέπει πρωτίστως να σκεφτούμε ότι υπάρχουν τρία γκρουπ παιδιών μέσα στην ομάδα. Τα παιδιά από την Κ19 που ανέβηκαν και που θα παίξουν στην SuperLeague 2 κόντρα σε καλές ομάδες και παίκτες. Αυτά τα νεαρά παιδιά, πρέπει να έχουν μια ήπια προσαρμογή από το αναπτυξιακό πρόγραμμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο γκρουπ είναι παίκτες που ήταν οι δανεικοί. Και αυτοί πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικότερο ρόλο από αυτόν που είχαν πριν, ως δανεικοί στις ομάδες που έπαιξαν. Στο τρίτο γκρουπ είναι οι ποδοσφαιριστές που κάνουν προπονήσεις στην ανδρική ομάδα. Και αυτά τα παιδιά θέλουμε να συνεχίσουν να είναι σε ένα υψηλό επίπεδο όπως αυτό που βρίσκονται τώρα και συνάμα να βοηθάνε και τα υπόλοιπα γκρουπ των ποδοσφαιριστών, που θα βρίσκονται δίπλα τους ως συμπαίκτες. Ο βασικός στόχος μας, λοιπόν, είναι τα παιδιά της ΑΕΚ Β’, να πάνε στην ανδρική ομάδα. Αυτό θα είναι το κέρδος μας. Επί της ουσίας δηλαδή, ποιος θα παίξει στην ΑΕΚ».

Για το πως γίνεται να λειτουργήσει το πρότζεκτ των Β’ ομάδων σε μία χώρα που κυριαρχεί η τοξικότητα:

«Αρχικά να πούμε πως είναι ένα καινούργιο πρότζεκτ, που είναι νέο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και μπορεί να δημιουργηθούν γενικά κάποιες δυσλειτουργίες. Ωστόσο τα περισσότερα πράγματα είναι θετικά αυτή τη στιγμή. Εγώ νομίζω πως και για τη Super League 2 είναι μια αναβάθμιση, να μπούνε μέσα οι μεγάλες ομάδες και συμμετέχουν στο πρωτάθλημά τους. Στην Ελλάδα συνήθως προσπαθούμε απ’ όλα να βγάζουμε τα αρνητικά στην επιφάνεια και δημιουργείται τοξικότητα. Κάτι που δεν πρέπει να ισχύει με τις Β’ ομάδες. Να θυμίσω πως και στην Ισπανία υπάρχουν Β’ ομάδες. Υπάρχει τοξικότητα εκεί; Είναι ένα τρομερό εγχείρημα. Ίσα-ίσα και εδώ, θα δοθεί στη Β’ κατηγορία μεγαλύτερο πρεστίζ και δυναμική».

Για τον Ηλία Κυριακίδη και τον Ραφαήλ Μουστακόπουλο που ήταν μαζί στην Παναχαϊκή και τώρα είναι και στην ΑΕΚ, είπε:

«Ο Ηλίας είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Για την ιστορία, ήμασταν και συμπαίκτες στον Ιωνικό. Είναι ένα πραγματικά καλό παιδί και σπουδαγμένο. Έχουμε καθημερινή επαφή. Όσο για τον Μουστακόπουλο, είναι ένα παιδί όπως όλα τα υπόλοιπα που θα έχω στην Β’ ομάδα. Είναι καλό παιδί και εξελίξιμος. Μπορεί να κάνει πράγματα».

Για το γήπεδο στα Σπάτα, που θα παίζει η Β’ ομάδα:

«Το γήπεδο στα Σπάτα είναι κόσμημα για τον οργανισμό της ΑΕΚ. Είναι κάτι για μεγάλο για την ΑΕΚ. Βέβαια περιμένουμε και την “Αγιά Σοφιά” πως και πως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X