Μιχαλόπουλος στο enwsi.gr: «Στο Κορωπί το νέο σπίτι της ΑΕΚ στο πόλο»

Μιχαλόπουλος στο enwsi.gr: «Στο Κορωπί το νέο σπίτι της ΑΕΚ στο πόλο»
Photo Credits: INTIME

Ο διοικητικός υπεύθυνος του τμήματος πόλο της ΑΕΚ, Πάνος Μιχαλόπουλος σε μια μεγάλη αποκαλυπτική συνέντευξη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέσα σε τρία μόλις χρόνια η ΑΕΚ όχι απλά έκανε την εμφάνιση της στο πόλο αλλά κατάφερε κάτι που μάλλον στην αρχή θα φαινόταν ουτοπικό.

Να έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο ομάδες, ανδρών και γυναικών να την εκπροσωπούν στην μεγάλη κατηγορία. Ένα όραμα που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια από τους Πάνο Μιχαλόπουλο και Γιώργο Κιρμίζογλου πήρε σάρκα και οστά με την στήριξη της διοίκησης της Ερασιτεχνικής για να μπορεί τώρα η ΑΕΚ να υπερηφανεύεται πως έχει αποκτήσει ήδη την δική της θέση στον χώρο του υγρού στίβου. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη για τους ανθρώπους της ΑΕΚ που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πλάνο της πρώτης τριετίας και πλέον συνεχίζουν την σταδιακή ανάπτυξη του «Δικεφάλου» σε όλα τα τμήματα του υγρού αθλητισμού. Ο διοικητικός υπεύθυνος Πάνος Μιχαλόπουλος σε μια μεγάλη συνέντευξη στην «Ώρα» έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριετούς πλάνου και έθεσε τους νέους στόχους. Με γνώμονα και κίνητρο πάντα την ανιδιοτελή αγάπη για την ΑΕΚ ο κ. Μιχαλόπουλος ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η ομάδα να δημιουργήσει τη δική της σχολή στο άθλημα και σε λίγα χρόνια να μπορέσει να διεκδικήσει τίτλους αλλά και τις πρώτες της ευρωπαϊκές διακρίσεις. Παράλληλα έκανε κάλεσμα στον κόσμο να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο τα τμήματα του πόλο.

-Πως θα χαρακτηρίζατε τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε;

Η χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω της πανδημίας. Ακυρώθηκαν σχεδόν όλα τα χορηγικά μας συμβόλαια και αυξήθηκαν τα έξοδα μας λόγω της τήρησης των πρωτοκόλλων. Φανταστείτε ότι οι δύο ομάδες έναν 2 τεστ ανά 4 μέρες. Δηλαδή, 40 άτομα, αθλητές και προπονητές έκαναν σχεδόν για 3 μήνες 2 τεστ την εβδομάδα. Αγωνιστικά, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Η ανδρική ομάδα στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1 κατηγορία, βγήκε στην Ευρώπη και έπαιξε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο πρωταγωνιστή στον χώρο μας, Ολυμπιακό. Τα κορίτσια κατετάγησαν στην 5η θέση και στις λεπτομέρειες δεν μπήκαν στην 4άδα. Όμως και αυτή η ομάδα έχει ιστορία μόνο 2 ετών και στην πρώτη της χρονιά έδειξε τι μπορεί να κάνει. Νομίζω ότι προσφέραμε χαρά και τιμή σε όλες και όλους στην οικογένεια της ΑΕΚ.

-Ποιο ήταν το κίνητρο που σας έκανε να ασχοληθείτε ενεργά με την υγρό στίβο της ΑΕΚ;

Ο Γιώργος «σ.σ Κιρμίζογλου» κι εγώ έχουμε μεγαλώσει στη Γλυφάδα όπου ο υγρός στίβος είναι τρόπος ζωής για τα παιδιά. Πάντα είχαμε την απορία γιατί η αγαπημένη μας ΑΕΚ να μην έχει παρουσία στις πισίνες και γιατί να μην πρωταγωνιστεί κιόλας. Το κίνητρο μας λοιπόν ήταν να φέρουμε την ΑΕΚ στις πισίνες και να έχουμε την ικανοποίηση ότι και εκεί αφενός μεν θα την θαυμάζουν οι φίλοι της αφετέρου θα την σέβονται, ως μεγάλο σύλλογο, οι φίλοι των άλλων συλλόγων. Δε σας κρύβω βέβαια ότι υπάρχει και ένα επιπρόσθετο κίνητρο. Όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου ξεκινούν από το κολύμπι και μάλιστα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Με απλά λόγια όλο το τμήμα του υγρού στίβου, αν οι γονείς-φίλοι της ΑΕΚ φέρνουν τα παιδιά τους για να μάθουν να κολυμπούν σωστά και όλο και περισσότεροι ενήλικες έρθουν να γραφτούν στις ώρες κοινού των ακαδημιών μας, τότε το τμήμα θα είναι οικονομικά βιώσιμο και δυνατό ώστε οι αγωνιστικές μας ομάδες να πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Μιχαλόπουλος στο enwsi.gr: «Στο Κορωπί το νέο σπίτι της ΑΕΚ στο πόλο»

-Συναντήσατε στη πορεία εμπόδια που ήταν ξεκινήσατε δεν τα είχατε προβλέψει;

Πάρα πολλά. Αρχικά το εμπόδιο είναι η έλλειψη δικής μας πισίνας. Ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για να ενοικιάζουμε ώρες, διάσπαρτα σε διάφορα κολυμβητήρια για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Μεγάλο εμπόδιο είναι ότι ναι μεν το άθλημα χαρακτηρίζεται ως ερασιτεχνικό αλλά οι υποχρεώσεις είναι επαγγελματικού επίπεδου. Υπάρχουν συμβόλαια, κόστη μεταγραφών, σπίτια-σίτιση ξένων, έξοδα γραφειοκρατίας και γενικά πολλά έξοδα τα οποία έρχονται πολλές φορές απροειδοποίητα. Φυσικά, θα τολμήσω να αναφέρω ότι δεν τα καταφέραμε να φέρουμε κοντά τον κόσμο της ΑΕΚ, παρ’ όλη την ετήσια ανοδική πρωταθληματική πορεία των ομάδων μας. Οι άλλες ομάδες στην Α1, ακόμα και οι συνοικιακές, έχουν 10πλάσια οικονομική υποστήριξη μέσω εισιτηρίων διαρκείας και μικρών χορηγιών. Φυσικά, δε βοήθησε η πανδημία αλλά να ξέρετε ότι στις άλλες ομάδες αγοράζαν οι φίλοι τους εισιτήρια των 200 ευρώ ακόμα κι αν ήξεραν ότι δε θα παρακολουθήσουν. Ήταν μη αναμενόμενο εμπόδιο για εμάς, ότι είχαμε ελάχιστη υποστήριξη από τον κόσμο μας. Θα προσπαθήσουμε όμως ακόμα περισσότερο να τους δώσουμε κίνητρο και να έρθουν κοντά μας.

-Υπήρξε στιγμή που σκεφτήκατε ότι μπορεί να μην πετύχει τελικά αυτό που έχετε στο μυαλό σας ;

Όχι γιατί έχουμε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Δεν πιστεύουμε σε θαύματα και ούτε θα μας άρεσαν τα στοιχήματα των ομάδων-πυροτεχνήματα. Ο πρώτος 3-ετής σχεδιασμός πέτυχε και έχουμε πετύχει ότι είχαμε υποσχεθεί. Η ΑΕΚ έχει 2 ομάδες στην Α1 κατηγορία ανδρών και γυναικών.

Μιχαλόπουλος στο enwsi.gr: «Στο Κορωπί το νέο σπίτι της ΑΕΚ στο πόλο»

«Να δημιουργήσει η ΑΕΚ την δική της σχολή στο πόλο»

-Ποιο είναι το όραμα σας για το πόλο της ΑΕΚ;

Αρχικά να σας πω ότι το όραμα του Γιώργου και το δικό μου είναι για όλο το τμήμα του υγρού στίβου. Φέτος, ιδρύσαμε το τμήμα συγχρονισμένης/καλλιτεχνικής κολύμβησης και φυσικά στελεχώνουμε με έμπειρους προπονητές το βασικό μας τμήμα, δηλαδή την κολύμβηση. Θέλουμε αυτά τα 2 νέα τμήματα να έχουν συμμετοχή από φέτος στα πανελλήνια πρωταθλήματα και να έχουμε τουλάχιστον 300 μέλη στις ακαδημίες μας. Ειδικότερα για το πόλο, το όραμα μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα στα επόμενα 3-5 χρόνια, να έχουμε συμμετοχή στο Champions League μα πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε τη δική μας σχολή-φιλοσοφία πάνω στο άθλημα. Να γίνει η ΑΕΚ η σεβαστή σχολή του πόλο, όπως άλλες ομάδες στο παρελθόν, οι οποίες ξεκίνησαν από το μηδέν όπως εμείς. Όπως έγινε η σχολή της Βουλιαγμένης με τον κ. Γιαννουρή. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια μας και με τις ακαδημίες οι οποίες θα στεγάζονται και στο ΟΑΚΑ.

-Αν κάποια στιγμή στο μέλλον εσείς και ο κ. Κιρμίζογλου αποφασίσετε να απεμπλακείτε από την ΑΕΚ τι θα θέλατε να έχετε αφήσει πίσω;

Δεν θέλουμε να συμβεί ποτέ αυτό. Η ΑΕΚ και το τμήμα υγρού στίβου είναι τρόπος ζωής για εμάς. Φυσικά, οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και εύχομαι μετά την πανδημία, με σωστό χορηγικό πρόγραμμα και την ενίσχυση των φίλων της ΑΕΚ, να μην αναγκαστούμε να βάλουμε προτεραιότητες στις ζωές μας. Δεν θέλουμε να αφήσουμε κάτι πίσω, αν και αυτό το οποίο έχουμε κάνει νομίζω ότι είναι αρκετό, τουλάχιστον, ως βάση να συνεχίσει κάποιος άλλος.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα είναι η έλλειψη δικού της γηπέδου. Αυτό χρειάστηκε να λύσουν και οι άνθρωποι του τμήματος πόλο που είναι αναγκασμένοι να μισθώνουν πισίνες για ώρες προπονήσεων. Για αυτό το λόγο άλλωστε και ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο πλάνο δημιουργώντας ένα έργο ζωής. Το κολυμβητικό αθλητικό κέντρο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε ΑΕΚτζή. Η «Κινστέρνα» όπως είχε γίνει γνωστό πως θα ονομαστεί μπορεί να καθυστέρησε για διάφορους λόγους ωστόσο όλα δείχνουν πως έχουν πάρει τον δρόμο τους για να αποκτήσει η ομάδα το δικό της «σπίτι» στο Κορωπί, σε σχετική κοντινή απόσταση από το αθλητικό Κέντρο της ΠΑΕ στα Σπάτα.

-Είχατε ξεκινήσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την δημιουργία κολυμβητικού αθλητικού κέντρου. Κάποια στιγμή το θέμα κόλλησε. Που βρίσκεται αυτή την στιγμή το θέμα αυτό;

Μείναμε πίσω για διάφορους εξωγενείς και μη αναμενόμενους λόγους, τους οποίους δε θα ήθελα να αναφέρω γιατί πολύ σύντομα, μάλλον τον Σεπτέμβριο, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το σπίτι του υγρού στίβου της ΑΕΚ, το οποίο, θα είναι στο Κορωπί, σε απόσταση κοντινή και προσβάσιμη από πολλές περιοχές της Αττικής και φυσικά στο αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ στα Σπάτα.

-Πως είδατε την επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο;

Μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια. Να σας πω την αλήθεια, περιμέναμε μια διάκριση. Εμείς στο πόλο είμαστε μικρός χώρος και όλοι/όλες γνωριζόμαστε. Ξέραμε τις δυνατότητες της ομάδας και των παιδιών ατομικά. Φυσικά, η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων είναι τρομερά δύσκολη και στο άθλημα μας θεωρείτε το πιο δύσκολο τουρνουά. Είναι η δικαίωση πολλών γενεών, αν και θα μπορούσαμε και το χρυσό το οποίο πιστεύω θα έρθει στο Παρίσι το 2024. Το πόλο είναι το εθνικό μας άθλημα. Έχει δείξει απίστευτη συνέπεια στις διακρίσεις του τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, σε επίπεδο εθνικών ομάδων και συλλόγων. Είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει ένα μπαμ ανάλογο με εκείνο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ το 1987. Για εμάς, ως νέα ομάδα στο χώρο, μας μεγαλώνει την αξία της παρουσίας μας σε ένα άθλημα το οποίο μιλάει πλέον όλη η Ελλάδα. Είναι σημαντικό να το καταλάβουν αυτό οι φίλοι της ΑΕΚ. Η ομάδα μας συμμετέχει, μάλιστα έχει αρχίσει και τροφοδοτεί μικρές εθνικές ομάδες, σε ένα άθλημα στο οποίο θα έχουμε πάρα πολλές διακρίσεις σε Ευρωπαικό και Παγκόσμιο επίπεδο στο μέλλον. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και στους προπονητές της Εθνική ομάδας γιατί χωρίς σοβαρές υποδομές και βοήθειες, μόνο με την δουλειά και το ταλέντο τους, έκαναν κάτι ιστορικό, κάτι μεγαλειώδες για τον Ελληνικό αθλητισμό, ειδικά μέσα στην τραγική περίοδο των φωτιών.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X