Τέμπας: «Οι μεγάλοι σύλλογοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους»

Τέμπας: «Οι μεγάλοι σύλλογοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους»
Photo Credits: INTIME

Εκτενή συνέντευξη στην ιταλική Corriere della Sera παραχώρησε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H συμφωνία της La Liga με τον βρετανικό επενδυτικό όμιλο CVC, όπου οι σύλλογοι θα μοιραστούν ένα δάνειο 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ υπερψηφίστηκε, με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Οβιέδο να είναι οι τέσσερις ομάδες που ψήφισαν κατά.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στην ιταλική “Corriere della Sera”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσει το ισπανικό πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι με αυτή την οικονομική συμφωνία η La Liga θα φτάσει την Premier League.

«Πρέπει να το παλέψουμε, ακόμη και να πάμε κόντρα στη FIFA. Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και οι μεγάλες ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν κάνουν κουμάντο μόνες τους. Δεν είναι ένα όνειρο, αλλά ένας στόχος: Να κάνω τη La Liga το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο».

Ο πόλεμος αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτός, με τη FIFA μάλιστα να είναι εναντίον της La Liga: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι η απάντηση στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια στρατηγική συμφωνία που μεταμορφώνει το μοντέλο διαχείρισης, θα δώσει το έναυσμα για να γίνει η La Liga μια παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Με περισσότερα από 2000 εκατομμύρια ευρώ, το σύστημα θα μπορέσει να αναπτυχθεί, αντιμετωπίζοντας την κρίση λόγω του κορωνοϊού με μεγαλύτερη ρευστότητα. Αλλά δεν είναι τα χρήματα που θα κάνουν τη διαφορά, αλλά τα αναπτυξιακά έργα. Χρειαζόμαστε περισσότερη ψηφιοποίηση και διεθνοποίηση. Αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να βελτιώσουμε τον ανταγωνισμό, να τον θέσουμε στο επίκεντρο. Οι μεγάλοι σύλλογοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους. Και πάνω απ’ όλα ότι δεν μπορούν να παίξουν μόνοι τους. Η λύση στα προβλήματα είναι η αύξηση του συλλογικού επιπέδου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X