Η ΑΕΚ δεν πρέπει να αφήσει κανένα ερωτηματικό

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να αφήσει κανένα ερωτηματικό
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καλοδέχεται τον Αμραμπατ, αλλά τονίζει πως ως το φινάλε των μεταγραφών, η ΑΕΚ πρέπει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ανοιχτά θέματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλώς να τον δεχθούμε, λοιπόν. Το όνομα του Αμραμπατ είναι γνωστό στους περισσότερους από το πρόσφατο παρελθόν και την παρουσία του σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παίκτης που έχει το ένας εναντίον ενός, μπορεί να κάνει κινήσεις που τρυπούν τις αντίπαλες άμυνες, είναι ικανός να δημιουργεί και να σκοράρει. Κυρίως, έχει προσωπικότητα που ξεχειλίζει, ποιότητα και εμπειρία, οπότε θεωρώ πως είναι σημαντική κίνηση για την ΑΕΚ.

Το ερώτημα είναι σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Αμραμπατ έπειτα από τα χρόνια στα Εμιράτα. Σε αυτό με βοήθησε γνωστός που έχει άριστη επαφή με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και θεωρεί πως ο Μαροκινός ήταν μια κλάση πάνω από τους υπόλοιπους και σε εξαιρετική φόρμα. Μακάρι να αποδειχθούν όλα αυτά και μέσα στο γήπεδο, γιατί η ΑΕΚ έχει ανάγκη να βγουν όλες οι μεταγραφικές κινήσεις της.

Ετσι και αλλιώς, αυτά που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ είναι πολλά για τις λίγες ημέρες που απομένουν ως το φινάλε των μεταγραφών. Κατά τη γνώμη μου, η ΑΕΚ πρέπει να κάνει ακόμα τρεις προσθήκες: δεξί εξτρέμ, χαφ με δημιουργικές ικανότητες, αριστερό μπακ. Αντιλαμβάνομαι πως όπως βλέπει και αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο ο καθένας, θα μπορούσαμε σε αυτόν τον αριθμό να προσθέταμε πολλές κινήσεις ακόμα.

Οι τρεις κινήσεις

Αντιμετωπίζοντας τα πράγματα με ρεαλισμό και δίχως να παραβλέπω τις πολλές και σημαντικές κινήσεις που έκανε η ΑΕΚ ως τώρα, εκτιμώ πως θα είναι τεράστια έκπληξη εάν γίνει και κάτι παραπάνω. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, με όσα ακούω από διάφορες πλευρές εντός της ομάδας το τελευταίο διάστημα, δεν είμαι διόλου βέβαιος πως θα υπάρξουν και αυτές οι τέσσερις κινήσεις. Κυρίως, επειδή ο καθένας φαίνεται – και είναι λογικό ως ένα σημείο – να έχει διαφορετική ιεράρχηση των αναγκών της ομάδας.

Με τη δική μου λογική πάντως, αυτές οι τέσσερις κινήσεις πρέπει να γίνουν. Αν θεωρούμε εν δυνάμει παίκτη της ΑΕΚ τον Αμραμπατ και περιμένουμε σίγουρα δημιουργικό χαφ, νομίζω πως η ΑΕΚ πρέπει να βρει τις λύσεις και για τις άλλες θέσεις. Δεν μπορεί να βγει όλη η σεζόν, έστω και κουτσουρεμένη ελέω Ευρώπης, με μόνο δεξιό εξτρέμ τον Λιβάι. Δεν μπορεί στη δική μου λογική, να φορτωθεί με τόσο μεγάλο βάρος ο Μιτάι, ειδικά από τη στιγμή που δίκαια θεωρούμε πως τα περισσότερα από τα ματς του μέσου όρου, θα τα πάρει ο Χατζισαφί.

Να μην υπάρξει γκρίζα ζώνη

Δεν ξέρω πόσες τελικά κινήσεις θα κάνει η ΑΕΚ στο φινάλε. Θεωρώ πως θα είναι λάθος να μη φτάσει μέχρι τέλους και να αφήσει ερωτηματικά. Η πρόσφατη ιστορία της ΑΕΚ μας έχει δείξει, πως όταν μένουν ερωτηματικά, γκρίζες ζώνες, θέματα που είναι αμφιλεγόμενα, τότε είναι ακριβώς το σημείο που η ΑΕΚ θα «πονέσει». Καιγόταν ο κόσμος για κόφτη και ακραίο επιθετικό στη χρονιά του Champions League, η ΑΕΚ έμεινε με τον λίγο Αλεφ και τον Γιαννιώτα, με αποτέλεσμα να παίζει δίχως εξτρέμ.

Για χρόνια η ΑΕΚ μετρούσε λάθος τον Τσιγκρίνσκι και τη δυνατότητα του να παίζει σε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στη διάρκεια της χρονιάς. Το πλήρωσε με οδυνηρό τρόπο και σχεδόν σε όλα τα σημαντικά ραντεβού υπήρχαν καρδιοχτύπια, απουσίες, κακά αποτελέσματα. Πρόβλημα για τη λειτουργία της ομάδας, ξεκάθαρη απόδειξη πως όταν επιχειρείς να ωραιοποιήσεις την πραγματικότητα, πολλές φορές θα τα βρεις όλα μπροστά σου.

Ο καλός ξεχωρίζει

Επειτα, είναι και το άλλο ευφυολόγημα που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, που αναφέρει να μην υπάρξει προσθήκη καλού παίκτη για να μην κλείσει ο δρόμος για τον ανερχόμενο. Λέχθηκε για τον Γαλανόπουλο, λέχθηκε για τον Λάτσι, τώρα η κουβέντα γίνεται για τον Μιτάι. Βέβαια, η εικόνα του Μιτάι στα δύο επίσημα ματς της σεζόν, έδειξε πως δεν είναι έτοιμος. Ακούω με σεβασμό τη γνώμη όσων πιστεύουν πως πρόκειται για τεράστιο πρότζεκτ, βλέπω πως έχει πολλά καλά στοιχεία (ίσως μάλιστα και για στόπερ), αλλά η ΑΕΚ θέλει έτοιμες λύσεις.

Αλλωστε, για να μη χανόμαστε σε ανούσιες κουβέντες, όσοι παίκτες και εάν προηγούνται ιεραρχικά λόγω κλάσης, ηλικίας, συμβολαίου, ο καλός παίκτης θα βρει τον τρόπο να ξεχωρίσει. Για τον Μιτάι λέγονταν διθυραμβικά σχόλια και δεν τον είχε δει κανείς. Εφτασε η στιγμή που λόγω απουσιών ο Καρέρα τον έβαλε στην 11άδα και έπειτα ο Σλοβένος εντυπωσίασε, άρπαξε την ευκαιρία και κέρδισε με το σπαθί του τη θέση του εν δυνάμει βασικού.

Η ΑΕΚ έχει κάνει – κατά τη δική μου κρίση – εξαιρετικές κινήσεις μέχρι τώρα. Εχει αλλάξει όλη την 11άδα της από το 1 ως το 6, έχει φέρει σούπερ φορ. Θα ήταν ιδανικό για εκείνην να μπει στη χρονιά, δίχως να υπάρχει κανένα ερωτηματικό, σκιά ή νεφέλωμα γύρω από κάποια θέση. Γιατί είναι δεδομένο, πως όλα αυτά θα τα βρει μπροστά της και θα έχει μεγάλα προβλήματα στη συνέχεια. Ας βρει τρόπους να πουλήσει παίκτες που δεν κρίνονται απαραίτητοι και ας τους αντικαταστήσει με άλλους που θα είναι πιο ικανοί.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X