Ο Ελίασον και το αγωνιστικό ζητούμενο για τη νέα ΑΕΚ

Ο Ελίασον και το αγωνιστικό ζητούμενο για τη νέα ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τα μεταγραφικά και την ΑΕΚ της νέας σεζόν...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάνοντας πλέον στον Δεκαπενταύγουστο, καθίσταται εμφανές ότι είναι από δύσκολο έως και απίθανο να γίνει μεταγραφική κίνηση, πριν από τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, οπότε λογικά πάμε για την επόμενη εβδομάδα. Δεν πειράζει καθόλου αυτό, αρκεί να γίνει η σωστή κίνηση. Όταν… πείραζε η καθυστέρηση στις μεταγραφές, η ΑΕΚ έκανε το λάθος και το πλήρωσε πολύ ακριβά με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Τώρα, μεγαλύτερη σημασία έχει, οι δύο τουλάχιστον σίγουρες κινήσεις που απομένουν, να είναι… λίρα εκατό και να μην αποτελέσουν ρίσκο. Νομίζω μάλιστα ότι το έχουν καταλάβει αυτό στην ΑΕΚ και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Σε προτεραιότητα παραμένει πάντα η ενίσχυση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ έπεται η κίνηση για ένα «8-10άρι» ή «δεκάρι» ή τέλος πάντων έναν μεσοεπιθετικό που μπορεί να παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Αυτή τη στιγμή πάντως, προτεραιότητα παραμένει ο αριστερός εξτρέμ και μάλιστα αυτός ο αριστερός εξτρέμ, έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλος από τον Νίκλας Ελίασον. Αυτό που θα ήθελα να κάνω ως προσωπικό σχόλιο και έχοντας δει αρκετό… Ελίασον αυτό το διάστημα, είναι πως πρόκειται για παίκτη που αξίζει να το παλέψει, αλλά και να κάνει το «κάτι παραπάνω» η ΑΕΚ.

Που ήδη δηλαδή έχει κάνει καλή πρόταση, για να ξέρουμε τι λέμε, αλλά όπως συνέβη πέρυσι και με την περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία, έτσι νομίζω ότι και αυτό το καλοκαίρι, αξίζει να συμβεί κάτι ανάλογο για τον Σουηδό αριστερό εξτρέμ. Όπως επίσης και η περίπτωση του δανεισμού με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, πρόταση που έριξε στο τραπέζι η Νιμ, νομίζω ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί από την ΑΕΚ.

Άλλη εντελώς ΑΕΚ…

Το ζητούμενο, αγωνιστικά πάντα, για την ΑΕΚ, είναι να δούμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα από πέρυσι, που είδαμε μια από τις χειρότερες ΑΕΚ όλων των εποχών και εννοώ υπό συνθήκες διοικητικής σταθερότητας.

Θα αλλάξει αυτό φέτος, το πιστεύω ακράδαντα και πραγματικά ποντάρω πολλά στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς για αυτό. Δεν παίρνω ως δεδομένο, την τελευταία πικρή εικόνα των αγώνων με την Βελέζ, γιατί αφενός θα είναι πολύ διαφορετική η ομάδα που θα δούμε στο πρωτάθλημα και αφετέρου το «χτίσιμο» γίνεται μέσα στον Αύγουστο.

Τι θα πρέπει να γίνει βέβαια για να δούμε όντως, μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ σε σχέση με πέρυσι; Αν θα εστίαζα αγωνιστικά σε δύο στοιχεία του παιχνιδιού της, αυτά θα ήταν η ταχύτητα και η σκληράδα.

Θα χρειαστεί λίγο χρόνο

Ο Μιλόγεβιτς επιμένει πολύ και δουλεύει ακόμα πιο πολύ, στον τομέα της ταχύτητας. Θα πρέπει βέβαια να έχει και τα κατάλληλα «εργαλεία», γι’ αυτό και είναι σημαντικό για παράδειγμα, να καταφέρει και να αποκτήσει η ΑΕΚ τον Ελίασον, ώστε να έχει πλέον άκρα με Μισελέν και Λιβάι δεξιά, αλλά και με Χατζισαφί και Ελίασον αριστερά.

Με την κυριολεκτική ταχύτητα αυτών των παικτών, όπως και του Αραούχο στην επίθεση, αλλά και με την ταχύτητα σκέψης κάποιων άλλων, με πρώτο τον Λε Ταλέκ (που για αυτό το στοιχείο του, τον επέλεξε ο Μιλόγεβιτς), η ΑΕΚ μπορεί πραγματικά να αποδώσει γρήγορο ποδόσφαιρο.

Θέλει βέβαια και χρόνο για να δουλευτεί αυτό και για να ξέρουμε τι λέμε, δεν γίνεται να το δούμε από τις αρχές της σεζόν, όπου θα μετράει πρωτίστως, το να βρίσκει η ΑΕΚ τον τρόπο για να παίρνει τη νίκη. Μεγάλο ρόλο για όλα όσα γράφω περί γρήγορης ΑΕΚ, θα παίξει και η μεταγραφή (εκτός του Ελίασον) του δημιουργικού μεσοεπιθετικού.

Δεν υπάρχουν πλέον… Τσιάρτες

Από εκεί και πέρα, εκτός από το στοιχείο της ταχύτητας, πρέπει πάση θυσία να δούμε φέτος μια πιο σκληρή ΑΕΚ από πέρυσι. Βασικά, μια πάρα πολύ πιο σκληρή ΑΕΚ, αφού η περσινή ήταν πιο… soft και από το βούτυρο.

Το έχω γράψει πολλές φορές, το διαπιστώνουμε κάθε χρόνο, με τον εκάστοτε πρωταθλητή στη χώρα μας, ότι το ζητούμενο δεν είναι για να πάρεις το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, να έχεις μια ομάδα που θα θέλγει με την απόδοσή της και θα παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο αλά Μπαρτσελόνα. Δεν γίνεται άλλωστε αυτό, αφού το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και δεν υπάρχουν και… Τσιάρτες για να το κάνουν.

Το ζητούμενο είναι να έχεις μια σκληρή ομάδα. Γι’ αυτό και τα πρωταθλήματα, τα παίρνουν οι ομάδες με την μακράν καλύτερη άμυνα, όπως είχε η ΑΕΚ το 2018, ο ΠΑΟΚ το 2019 και ο ΟΣΦΠ την τελευταία διετία.

Αυτό που θέλει ο κόσμος

Η ΑΕΚ άλλαξε ευτυχώς, σε επίπεδο βασικών, όλους τους παίκτες της θλιβερής περσινής ανασταλτικής της λειτουργίας και έχοντας πλέον, τερματοφύλακα τον Στάνκοβιτς, στόπερ τους Τζαβέλλα και Βράνιες να δαγκώνουν… λαρύγγια, ακραία μπακ τους Μισελέν και Χατζισαφί και «εξάρι» τον Λε Ταλέκ, δεδομένα θα έχει πολύ πιο σκλήρή ομάδα. Ένα στοιχείο βέβαια – βλέπε σκληράδα – που δεν μπορεί να αφορά μόνο στους προαναφερθέντες, αλλά όλους τους παίκτες του ρόστερ.

Εν κατακλείδι, αν η ΑΕΚ καταφέρει και συνδυάσει αυτά τα δύο αγωνιστικά στοιχεία, τότε εκτιμώ ότι θα αρέσει σίγουρα στον κόσμο της, που το πρώτο που θέλει να βλέπει από την ομάδα του, δεν είναι το θέαμα, αλλά το να «πεθαίνουν» οι παίκτες της, μέσα στο γήπεδο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X