Η ΑΕΚ να μην ξεχάσει την Κιτρινόμαυρη Βόρεια Εύβοια

Η ΑΕΚ να μην ξεχάσει την Κιτρινόμαυρη Βόρεια Εύβοια
Photo Credits: INTIME

Στον τόπο που γνωρίζει την απόλυτη καταστροφή, το μέγεθος της αγάπης για την ομάδα μας, είναι τεράστιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δυστυχώς την φετινή άδεια δεν θα την ξεχάσω ποτέ, γιατί όλη η προσμονή για να έρθουν οι μέρες που θα βρεθώ στο χωριό μου στην αγαπημένη Βόρεια Εύβοια, κατέληξε σε αγωνία, λύπη απίστευτη και οργή. Μια μέρα μετά την άφιξη μου εδώ ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά που έκανε κρανίου τόπο πρώτα τις Ροβιές και μετά εξελίχθηκε ολο το δράμα. Για το οποίο δεν έχω περισσότερα να προσθέσω σε αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί, εκτός από ένα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν και τίποτα.

Τόσα χρόνια εδώ για μεγάλο διάστημα κάθε χρόνο, καταλαβαίνω όσο μπορεί να καταλάβει κάποιος που δεν ζει μόνιμα στην περιοχή το μέγεθος της καταστροφής. Και η θλίψη δεν είναι διαχειρίσιμη. Το χωριό μας δεν δέχθηκε πλήγματα άμεσα. Δεν έζησα την καταστροφή όπως την έζησαν άλλες περιοχές εδώ δίπλα.

Οι άνθρωποι που πάλεψαν εκεί, κυριολεκτικά έσωσαν ό,τι μπορούσαν να σωθεί

Θα είχε δεχθεί ενδεχομένως, αν δεν γινόταν η ηρωική προσπάθεια πυροσβεστών, κατοίκων και εθελοντών, στο να αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο στους Καματριάδες. Αυτή ήταν η καθοριστική στιγμή, για να μην ολοκληρώσει η καταστροφική πυρκαγιά μια πορεία που ξεπερνά και την πιο εφιαλτική φαντασία. Δηλαδή ξεκίνησε από τον Βόρειο Ευβοϊκό καταστρέφοντας τις Ροβιές, διέσχισε οριζόντια όλη την απόσταση μέχρι το Αιγαίο, κινήθηκε παράλληλα σε αυτό μέχρι να φτάσει στο βόρειο άκρο (Ασμήνι, Αγριοβότανο κλπ) κι αν περνούσε από τους Καματριάδες θα διέσχιζε άλλη μια φορά οριζόντια όλη την απόσταση ξανά μέχρι τον Βόρειο Ευβοϊκό, προς την Αιδηψό αυτή τη φορά.

Οι άνθρωποι που πάλεψαν εκεί, κυριολεκτικά έσωσαν ό,τι μπορούσαν να σωθεί. Και πολλοί από αυτούς είχαν ήδη καεί. Είχαν ήδη καταστραφεί τα μέρη που βρίσκονταν τα δικά τους χωριά.

Η επόμενη μέρα για την Βόρεια Εύβοια, αν και η αγωνία δεν έχει περάσει ακόμη λόγω της απειλής των αναζοπυρώσεων, δεν είναι απλά δύσκολη. Είναι απελπιστική ως πρώτη σκέψη. Τα έχετε διαβάσει, τα έχετε ακούσει όσοι δεν τα ξέρετε, για την οικονομία της περιοχής, τις παραγωγικές δραστηριότητες, που έχουν δεχθεί πλήγματα θανατηφόρα. Η Βόρεια Εύβοια θα χρειαστεί όλη την βοήθεια που μπορεί να δοθεί, με οποιοδήποτε τρόπο, από οποιαδήποτε πλευρά.

Εδώ σήμερα θα ασχοληθώ με μια διάσταση που έχει σχέση και με το περιεχόμενο του enwsi.gr αυτό καθαυτό, δηλαδή με την ΑΕΚ. Λίγες είναι οι περιοχές στην Ελλάδα, εκτός Αθήνας, που θα βρεις συγκεντρωμένο τόσο δυνατό κιτρινόμαυρο στοιχείο, όσο εδώ στην Βόρεια Εύβοια. Η ΑΕΚ έχει πολύ λαό εδώ. Και πρόσφατα αυτό οργανώθηκε, εκφράστηκε και μάλιστα μέσα στην περίοδο της πανδημίας με την δημιουργία του Σ.Φ Βόρειας Εύβοιας, με έδρα την πολύπαθη πλέον Ιστιαία. Κατακαμμένοι, πονεμένοι και όποιον βλέπω κι αυτές τις μέρες, για την ΑΕΚ με ρωτάνε πρώτα.

Όσοι είναι από δω και με διαβάζουν καταλαβαίνουν καλά τι εννοώ και πως δεν είμαι καθόλου υπερβολικός στις αναφορές μου για την δυναμική της ΑΕΚ εδώ πέρα. Δεν είναι τυχαίο, καθώς στην περιοχή εγκαταστάθηκαν, δημιούργησαν κοινότητες και πρόκοψαν, μεγάλος αριθμός προσφύγων και από την Μικρά Ασία κι από την ίδια την Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρα της.

Ιδιαίτερη για την ΑΕΚ η καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας

Για την οικογένεια της ΑΕΚ, η καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας, έχει ακόμη πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω αυτών των στοιχείων και θέλω να πιστεύω πως η οικογένεια της ΑΕΚ, δεν θα ξεχάσει την Βόρεια Εύβοια σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Και φυσικά θέλω να πιστεύω πως η επίσημη ΑΕΚ θα πρωτοστατήσει σε αυτό, με όποιο τρόπο μπορεί. Και πρακτικό, αλλά και ψυχολογικό, γιατί έχει κι αυτό την σημασία της. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά αυτές τις μέρες, η ΑΕΚ να δώσει στίγμα παρουσίας εδώ, γιατί μιλάμε για ένα μέρος που η ομάδα μας αγαπιέται πολύ κι αγαπιέται με πάθος, από πάρα πολύ κόσμο. Κόσμο σε μεγάλο βαθμό ενεργό κοντά στην ομάδα.

Η παρουσία της ΑΕΚ με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να βρεθεί αυτές τις μέρες, θα είναι πολύ σημαντική για πάρα πολλούς ανθρώπους στην περιοχή κι αισθάνομαι την υποχρέωση να το αναφέρω δημόσια και να εκμεταλλευτώ στην προκειμένη περίπτωση την ιδιότητα μου, γιατί γνωρίζω. Γνωρίζω τι σημαίνει για την περιοχή η ΑΕΚ.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την Κιτρινόμαυρη Βόρεια Εύβοια, είτε μιλάμε για την επίσημη ΑΕΚ, είτε για μας που κινούμαστε επαγγελματικά γύρω από αυτή, είτε μιλάμε για οργανωμένους. Αυτό έχω να πω μόνο σήμερα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X