ΑΕΚ δύναμη σου, είναι οι οπαδοί σου
Photo Credits: INTIME

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει τη μόνη διέξοδο για την ΑΕΚ (και την κοινωνία): την ενεργό συμμετοχή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες περνούν αργά και βασανιστικά. Από τη μια, η μαυρίλα που σου προκαλεί όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε. Ακόμα και αν δεν έχεις δικούς σου ανθρώπους που να βρίσκονται στο επίκεντρο της τρέλας, δεν μπορείς να μένεις απαθής στο δράμα που υπάρχει γύρω μας. Και είναι μόνο μια πτυχή της δύσκολης καθημερινότητας. Ζόρικες καταστάσεις και εμείς δεν έχουμε καν το αποκούμπι της ΑΕΚ για να βλέπουμε και να φτιάχνει/χαλάει το κέφι μας, οπότε περιοριζόμαστε σε σχολιασμό εξ αποστάσεως.

Μιλούσα το πρωί με τον Τάσο Τσατάλη, που βιώνει σε προσωπικό επίπεδο το μέγεθος της τραγωδίας στην Εύβοια. Ηταν μια από τις λίγες φορές, που τον άκουσα τόσο ανήσυχο, προβληματισμένο, ψυχικά κουρασμένο από όσα ζει. Αλλά μέσα σε όσα μου είπε, κράτησα κάτι σημαντικό. Οσοι έμειναν στα χωριά της Εύβοιας, όσοι κράτησαν τις δικές τους Θερμοπύλες και πάλεψαν με τη φωτιά, όσοι ευαισθητοποιήθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην κατάσβεση, έσωσαν ανθρώπους και περιουσίες.

Η μόνη λύση

Βαριέμαι αφόρητα τις πολιτικές αναλύσεις μπροστά σε μια καταστροφή. Συνολικά, όσο και αν υπάρχουν ευθύνες πίσω από κάθε καταστροφή, οι δικές μου εμπειρίες ζωής με έχουν οδηγήσει σε δύο συμπεράσματα: με τη φύση και το «θυμό» της δεν μπορεί να τα βάλει κανείς και επίσης, πως όσο καλά προετοιμασμένος και αν είσαι σε θεωρίες επί χάρτου, στην πράξη πολλά από αυτά πηγαίνουν στα σκουπίδια.

Τι μένει σε όλο αυτό; Μα προφανώς η συμμετοχή. Η ενεργός παρουσία σε κάθε κομμάτι που μας αφορά. Η αδιαφορία, δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος. Χρειάζεται συμμετοχή, παρουσία, κατάθεση άποψης, ανάλυση του προβλήματος για να βρεθεί λύση. Ειδάλλως, από την ασφάλεια της απόστασης που μας παρέχουν τα σπιρτόκουτα που ζούμε, δεν μπορούμε ποτέ να βγούμε και να δώσουμε λύσεις στον πραγματικό κόσμο.

Αυτό είναι οδηγός για κάθε κομμάτι της κοινωνικής πραγματικότητας. Και βέβαια, ως βασικό στοιχείο της ζωής όλων όσοι συναντιόμαστε σε αυτήν τη γωνιά, δεν μπορεί να είναι εκτός της διαδικασίας η ΑΕΚ. Πιστεύω, ότι οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει πως μπορεί να διαφωνώ απόλυτα με κάποιες από τις απόψεις που εκφράζονται εδώ, αλλά θεωρώ απαράβατη υποχρέωση να εκφράζονται. Ολοι, χωρίς εξαιρέσεις.

Είμαστε λίγοι για να μην είμαστε μαζί

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ από τον κόσμο της; Παρουσία. Να είναι εκεί. Οργανωμένος και ανοργάνωτος, με παρέα ή χωρίς, στη Νέα Φιλαδέλφεια ή στα Λιόσια, στο Κασιμάτης ή στο ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ. Οπου υπάρχει φανέλα με «κιτρινόμαυρο» χρώμα και τον δικέφαλο στο στήθος. Η δυναμική παρουσία, μπορεί να δώσει δύναμη στις διοικήσεις για να διαθέσουν περισσότερα χρήματα στις ομάδες, η παρουσία μπορεί να πιέσει πραγματικά για να γίνουν κινήσεις καλύτερες από όσες υπάρχουν μέχρι τώρα.

Αυτές τις μέρες, παρατηρώ πως αρκετοί είναι ικανοποιημένοι με το γεγονός πως η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, αιμοδότης όλων των τμημάτων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το μυθικό χάντμπολ με το τρεμπλ, ξεπέρασε τις 12.500 κάρτες φίλου ΑΕΚ. Ναι, είναι καλύτερα από πέρυσι, που οριακά άγγιξε τις 10.000. Ναι, είναι ελάχιστα για το μέγεθος του οργανισμού που αγαπάμε και αφιερώνουμε τόσες ώρες της μέρας μας σε καθημερινή βάση.

Στο ποδόσφαιρο αποτελεί κίνητρο κυρίως η είσοδος στην OPAP Arena την ερχόμενη σεζόν, αλλά και εκεί δεν βλέπω ουρές με κόσμο που να αλαλάζει για ένα εισιτήριο. Για το μπάσκετ και το παλάτι που δημιουργείται, ντρέπομαι και να αναφέρω τον αριθμό των διαρκείας που έχει διατεθεί και πόσα ματς την τελευταία επταετία με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες, είχαν τετραψήφιο αριθμό εισιτηρίων. Και ειδικά φέτος, που στήθηκε κοτζάμ Αγγελόπουλος σε δημόσια θέα και απεύθυνε κάλεσμα.

Μπροστά στα δύσκολα

Δεν θα μπω στην τσέπη κανενός και να προτρέψω να ξοδέψει τα χρήματα του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν πρόκειται με κανένα Θεό να θέσω ΑΕΚόμετρα για το ποιος είναι και ποιος δεν είναι παρών. Αντιλαμβάνομαι τις συνθήκες της εποχής, τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, σέβομαι την αξιολόγηση του καθένα. Ωστόσο, ακόμα και αν είναι το σημείο διαφωνίας μας, νομίζω πως είναι καλύτερο να είσαι παρών.

Ο καθένας μας, οφείλει να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Να είναι εκεί, να ασκεί κριτική, να συμμετέχει, να διαμορφώνει τις εξελίξεις. Σε παλιές, πιο ρομαντικές ίσως εποχές, λέγαμε πως ΑΕΚ δύναμη σου είναι οι οπαδοί σου. Στο σήμερα, είναι σημαντικό η ΑΕΚ να βρει ξανά τον κόσμο της, πιο δυναμικό και παρεμβατικό από κάθε άλλη φορά. Είμαι πεπεισμένος, πως η ενεργός συμμετοχή, η παρουσία στα κοινά, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X