Μπαρτσελόνα: Ο Μέσι φεύγει και η αξία της ομάδας υποχωρεί

«O Mέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν για 2+1 χρόνια!» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ώρα που τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το μέλλον του Λιονέλ Μέσι, συμβουλευτική εταιρία κάνει μια εκτίμηση για τις απώλειες που αναμένεται να έχει η Μπαρτσελόνα με την αποχώρησή του.

Η Brand Finance, εκτιμά πως η αποχώρηση του Μέσι θα ρίξει την αγοραστική αξία του συλλόγου κατά 137 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπει πως θα υπάρχει πτώση ύψους 11% σε σύγκριση με την τρέχουσα αποτίμηση της ομάδας (1,266 δις ευρώ).

Ζημιά αναμένεται να υπάρξει και στα εισοδήματα από τα εμπορικά είδη, καθώς υπολογίζει ότι θα μειωθούν κατά 77 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 43 εκ. ευρώ υπολογίζεται πως είναι οι φανέλες που θα πωλούνταν με το όνομα του Αργεντινού!

Πτώση και στα εισιτήρια

Επιπροσθέτως, σημαντικές απώλειες αναμένονται και από τις εισπράξεις των εισιτηρίων. Η Μπαρτσελόνα υπολογίζεται πως θα χάσει περίπου 17 εκατ. ευρώ την επόμενη σεζόν, με την απουσία του Μέσι να αναμένεται να ρίξει το ενδιαφέρον σε πολλά επίπεδα για τον Καταλανικό σύλλογο.

«Η παρουσία του Μέσι στη Μπαρτσελόνα επέτρεψε αναμφίβολα στον σύλλογο να προσελκύσει οπαδούς, συνδρομητές, καλύτερους παίκτες, προπονητές, επιχειρηματικές συμφωνίες και να κερδίσει τρόπαια. Η αποχώρησή του μπορεί να κοστίσει πολύ στον σύλλογο και να προκαλέσει μια οδυνηρή πτώση της αξίας της» ανέφερε χαρακτηριστικά η Τερέζα ντε Λέμους, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Brand Finance στην Ισπανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X