Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να είναι άτεγκτος με τη... χαλαρότητα

Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να είναι άτεγκτος με τη... χαλαρότητα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετράει αντίστροφα για τη σέντρα του πρωταθλήματος και... προειδοποιεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απέμειναν 11 ή 12 μέρες για το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αφού ακόμα δεν έχει βγει το πλήρες πρόγραμμα, ώστε να ξέρουμε αν η ομάδα θα παίξει Σάββατο ή Κυριακή. Όπως και να έχει όμως, μετράμε αντίστροφα και το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσουν οι μέρες δίχως να το καταλάβουμε.

Την 1η αγωνιστική, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ, την 2η θα πάει στην Κρήτη για να παίξει με τον ΟΦΗ και την 3η θα παίξει με την Λαμία στο ΟΑΚΑ. Την 4η αγωνιστική, θα έχουμε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, με την «Ένωση» να παίζει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Ο πρωταθλητής κρίνεται παντού

Ο πρωταθλητής πλέον δεν κρίνεται, όπως λέγαμε παλιά στην… Επαρχία, ούτε στα θεωρητικά βατά παιχνίδια, ούτε στα ντέρμπι. Ο πρωταθλητής πλέον πρέπει να κερδίζει παντού! Ρίξτε μια ματιά σε όλα τα τελευταία πρωταθλήματα και θα διαπιστώσετε ότι ο πρώτος αναδείχτηκε πρωταθλητής επειδή κέρδιζε και στα ντέρμπι, αλλά και στα ματς με τους θεωρητικά αδύναμους αντιπάλους.

Από τη στιγμή που υπάρχουν μάλιστα και τα play offs, δεδομένα τα ντέρμπι αυξάνονται. Αλλά παρά τα play offs, το κυρίαρχο ζητούμενο είναι η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο ΟΣΦΠ πέρυσι, δεν χρειάστηκε καν τα play offs, αφού είχε… καθαρίσει τον τίτλο από την κανονική του διάρκεια.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα συμβεί αυτό και φέτος για τον όποιο πρώτο. Αλλά για να μην συμβεί, θα πρέπει και ο πρώτος και ο δεύτερος να νικάνε συνεχώς. Η ΑΕΚ την τελευταία τριετία πετούσε «λευκή πετσέτα» από τα μισά της σεζόν, γιατί δεν μπορούσε να νικήσει σε ντέρμπι, αλλά δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα σχετικά μικρό σερί νικών και στα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια.

Νοοτροπία νικητή

Είναι έτσι διαμορφωμένο το πρωτάθλημα και κυρίως οι δυναμικότητες των ομάδων, που δεν σε… παίρνει να μείνεις πίσω στη βαθμολογία με διαφορά έξι βαθμών και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετική τη νέα σεζόν και να διέπεται και από νοοτροπία νικητή.
Ευρώπη δεν θα έχει, το Κύπελλο ξεκινάει αργά και είναι δευτερεύων στόχος, οπότε η στόχευση και η συγκέντρωσή της, θα πρέπει να είναι αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

Κάθε ματς να είναι τελικός, αλλά όχι στα λόγια, μα στις πράξεις. Σε όλα τα ματς, να μπαίνει η ομάδα με νοοτροπία νικητή. Τα θεωρητικά βατά παιχνίδια, πρέπει να μπαίνει μέσα και να τα… καθαρίζει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο άνετα. Η χαλάρωση απαγορεύεται. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η ΑΕΚ να γίνει ομάδα πολεμιστών

Έχω εμπιστοσύνη στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, όσον αφορά στη νοοτροπία του. Θα πρέπει ωστόσο να είναι άτεγκτος για όποιον διαπιστώσει ότι χαλαρώνει ή ότι δεν έχει την απαραίτητη ψυχολογία. Η ΑΕΚ πρέπει να γίνει ομάδα πολεμιστών, με παίκτες που να… δαγκώνουν λαρύγγια.

Πώς ήταν δηλαδή την τελευταία τριετία και ειδικά την περσινή σεζόν; Ε, καμία σχέση! Το ακριβώς αντίθετο! Δεν μπορεί να υπάρχει ούτε για ένα δευτερόλεπτο μέσα στην ενδεκάδα, παίκτης με… λάιτ διάθεση και ενέργεια. Αν θέλουμε να μιλάμε πλέον για πρωταθλητισμό.

Φυσικά στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και τύχη. Θα τη χρειαστεί και η ΑΕΚ. Αλλά εν πολλοίς, την τύχη της, θα πρέπει να την καθορίσει η ίδια. Αρχικά με τις κινήσεις ενίσχυσης που θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε αφενός να μην μείνει ούτε… μισό κενό και αφετέρου με την αλλαγή νοοτροπίας και ψυχολογίας.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι από το πρώτο δευτερόλεπτο του πρώτου αγώνα με τον Ιωνικό, στην… τσίτα και σε… εμπόλεμη κατάσταση. Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται από το πρώτο ματς, αλλά ο πρωταθλητισμός κρίνεται.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X