Το δις εξαμαρτείν…
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου στο enwsi.gr για την ΑΕΚ μετά και το φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Σπάτα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κουράγιο και δύναμη σε όσους βρίσκονται αυτές τις ώρες στις μάχες με τις φωτιές. Είναι τόσο άγριο θέαμα, είναι απίστευτη η βιαιότητα αυτής της κατάστασης, που κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος, ακόμα και αν δεν απειλούνται δικοί του άνθρωποι και περιουσία. Ας κρατήσουμε την άδολη αγωνία, αφήνοντας στην άκρη τις θλιβερές πολιτικές σκοπιμότητες που ακούγονται προκαλώντας θυμηδία τις τελευταίες ημέρες.

Επιστρέφω στα δικά μας. Ετσι και αλλιώς, η δυνατότητα ενασχόλησης με την ΑΕΚ και όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό, είναι μια ευχάριστη επιλογή σε όσα θλιβερά συμβαίνουν γύρω μας. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται πλέον για το πρωτάθλημα μακριά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σας έλεγα και πριν από λίγες ημέρες, πως κατά τη γνώμη μου, αυτή η συνθήκη μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα από τους έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που ήρθαν.

Η ΑΕΚ έχει πλέον παίκτες με προσωπικότητα, που μπορούν να διαχειρίζονται την πίεση. Χρειάζεται τύχη και καλά αποτελέσματα στην αρχή, απαιτούνται επιπλέον κινήσεις ενίσχυσης και εφόσον γίνουν αυτά, μπορεί να σχηματιστεί γκρουπ 18-20 ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής που θα βρίσκουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα που θα υπάρξει στη συνέχεια της σεζόν. Ωστόσο, όλα αυτά είναι μόνο στη θεωρία και με βάση όσα είδαμε στο ματς με τη Βελέζ, όπου έπαιξαν αρκετοί νέοι, έστω και ανέτοιμοι.

Χωρίς συμπεράσματα

Για κάποιον – ακατανόητο για εμένα – λόγο, η ΑΕΚ επέλεξε να δώσει το πρώτο φιλικό μετά το κάζο με τη Βελέζ, μακριά από κάθε μορφής δημοσιότητα. Δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, δεν υπήρξε ραδιοφωνική περιγραφή, δεν επετράπη σε δημοσιογράφους να καλύψουν το παιχνίδι. Πήραμε πληροφορίες από το live της ΠΑΕ, ψάξαμε για περισσότερες λεπτομέρειες, στηριζόμενοι αποκλειστικά στις εντυπώσεις όσων βρέθηκαν στα Σπάτα.

Αρα, γι’ αυτό είδατε όλη την ημέρα περιορισμένες αναφορές για την πρώτη εικόνα των Μισελέν και Χατζισαφί, αλλά και τη συνολική εικόνα της ομάδας. Σέβομαι και ακούω όσους βρέθηκαν εκεί, αλλά εμπιστεύομαι πάνω απ’ όλα τα δικά μου μάτια και την κρίση μου. Αρα, θα μπορώ να πω για τους δύο νέους και τη συνολική εικόνα της ΑΕΚ, μόνο εφόσον αρχίσω να τους βλέπω να αγωνίζονται και όχι από όσα μεταφέρονται.

Θα είναι σημαντικό η ΑΕΚ να αρχίσει όντως να δουλεύει και να εκμεταλλεύεται τις στατικές φάσεις για να βγάζει γκολ. Χρειάζεται βοήθεια από τους παίκτες πλην των φορ για το σκοράρισμα. Θα ήταν ευχής έργον, να βλέπαμε κάποια στιγμή την ΑΕΚ στην τελική της μορφή. Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ ψάχνει χρόνο και ηρεμία για να σταθεί ξανά στα πόδια της. Η απόκτηση του Μισελέν είναι αναμφίβολα προς τη θετική κατεύθυνση και πρέπει να έχει συνέχεια.

Προετοιμασμένη για «πόλεμο»

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο σε αυτήν τη φάση είναι πως βλέπω να υπάρχει μια χαλαρότητα και αίσθηση πως υπάρχει χρόνος. Πως επειδή είναι ο Ιωνικός αντίπαλος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ θα πάρει τη νίκη εύκολα ή δύσκολα, άρα μπορεί να έχει περισσότερο χρόνο για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ως τα τέλη του μήνα. Απίθανα πράγματα αν εφαρμοστούν στην πράξη, επειδή θα φανερώνουν πως κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Τι μου θυμίζει όλο αυτό; Μα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπήρξε μετά την κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League που έφερε αντίπαλο τη Βελέζ. Τότε που υπήρχε η αίσθηση, πως εύκολα ή δύσκολα η ΑΕΚ θα περάσει. Τα αποτελέσματα αποτελούν πληγή που θα μας βασανίζει για καιρό. Οσοι δούλεψαν αυτό το ευφυολόγημα, παρέσυραν στον αγωνιστικό όλεθρο ολόκληρη την ΑΕΚ.

Είναι αβάσταχτη η ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπισε η ΑΕΚ τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Απορώ ποιο σκάουτινγκ και ποια ανάλυση του αντιπάλου υπήρξε, διότι αποδείχθηκε και στο ματς με την Ελφμποργκ, πως η Βελέζ είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα, που μόνο με χωριό δεν μπορεί να παρομοιαστεί. Και αν αυτό έγινε, αυτό που οφείλουν όλοι στον οργανισμό ΑΕΚ, είναι να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τη συνέχεια και να μην κάνουν ξανά το ίδιο λάθος.

Εάν πιστέψουν πάλι πως υπάρχουν ματς που εύκολα ή δύσκολα θα τα πάρει η ΑΕΚ, τότε είναι νομοτελειακό πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη αποτυχία. Η ΑΕΚ, όλοι όσοι την αποτελούν/εκπροσωπούν, θα πρέπει να κατανοήσει πως για να έχει πιθανότητες επιτυχίας τη νέα σεζόν, θα πρέπει να μπει με το «μαχαίρι στα δόντια», με τη λάμψη στα μάτια και με θέληση για νίκη σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ειδάλλως, την κάτσαμε τη βάρκα…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X