Φταίει ο Χατζηπετρής και η συγγνώμη που ήρθε από το... Τόκιο

Φταίει ο Χατζηπετρής και η συγγνώμη που ήρθε από το... Τόκιο
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος αφήνει για λίγο τα μπασκετικά και ασχολείται με την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές

Να με συγχωρέσετε αλλά στο σημερινό μπλογκ δεν θα ασχοληθώ με την ΑΕΚ.

Δυστυχώς όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας τις τελευταίες ημέρες, όλη αυτή η καταστροφή που συντελείται στην φύση, δεν υπάρχει διάθεση να ασχοληθούμε με το μπάσκετ και δη με την ΑΕΚ. Οπότε όποιος ήθελε να διαβάσει για μπάσκετ καλύτερα να σταματήσει την ανάγνωση εδώ.

Απίστευτη καταστροφή

Από την Τρίτη οι φωτιές έχουν αρχίσει και καίνε τα πάντα στο διάβα τους, σε όλες τις περιοχές στα βόρεια προάστια. Βαρυμπόμπη, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Μαραθώνας έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και αμέτρητα στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, ενώ οι περιουσίες των ανθρώπων χάθηκαν μέσα σε μερικές ώρες. Για όσους μεγαλώσαμε σε αυτά τα μέρη, που ήταν μια ανάσα πρασίνου για το λεκανοπέδιο, οι μέρες είναι τρομερά δυσάρεστες. Μπορεί να μην είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών (ευτυχώς) αλλά η καταστροφή που έγινε στην χλωρίδα και την πανίδα των περιοχών αυτών είναι αποκαρδιωτική και θα χρειαστεί πάρα πολλά χρόνια και σχέδιο για να ξαναγίνει όπως ήταν.

Πρόληψη, η άγνωστη λέξη

Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, έχεις και τους πρόθυμους ηλίθιους που τσακώνονται για τα κόμματα και κάνουν συγκρίσεις ποιος είχε τα λιγότερα θύματα και ποιος είχε την λιγότερο χειρότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όταν αυτό είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει εδώ και 30 χρόνια ανεξαρτήτου κυβερνήσεως, αφού το κράτος είναι παντελώς ανοργάνωτο.

Τον χειμώνα, με την σφοδρή χιονόπτωση και τον Ιανό, τα δέντρα έσπασαν από το βάρος του χιονιού, έπεσαν πάνω στις κολόνες ρεύματος και μείναμε 6 μέρες χωρίς ηλεκτρικό. Οι δήμοι ήρθαν ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ και κούρεψαν όλα τα δέντρα που ήταν κοντά σε κολόνες και ηλεκτροφόρα καλώδια. Μετά, ποτέ πριν. Τα δέντρα που κόπηκαν στοιβάχτηκαν στις γωνίες των δρόμων και έμειναν εκεί για 6 μήνες σχεδόν, αποτελώντας το καύσιμο υλικό για μια ενδεχόμενη πυρκαγιά. Με τρομερές εκκλήσεις του κόσμου τελικά μαζεύτηκαν πριν 2-3 εβδομάδες γιατί θα μιλούσαμε για τραγωδία τώρα. Κάηκαν όλες αυτές οι απίστευτες εκτάσεις πρασίνου, παρόλο που είχαν προειδοποιηθεί από τους μετεωρολόγους ότι θα είναι μια δύσκολη εβδομάδα λόγω καύσωνα. Το κράτος ήρθε για κατάσβεση αφού είχαν ξεφύγει και δεν μαζεύονταν. Μετά, ποτέ πριν. Το χειμώνα, εδώ είμαστε και δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θα πλημμυρίσουμε, γιατί ο όγκος του νερού δεν θα έχει εμπόδια να σταματήσει πουθενά. Θα γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα ή θα έρθει πάλι το κράτος εκ των υστέρων να «σώσει» αυτούς που θα έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους. Θα το δούμε.

Το νόημα και το κυριότερο από όλα αυτά είναι ότι για αυτήν την χώρα η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι μια άγνωστη λέξη. Δεν κάνει ποτέ τίποτα για να προλάβει τα γεγονότα, αλλά πάντα τρέχει πανικόβλητη να σώσει ό,τι σώζεται αφού έχει γίνει το κακό. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί συμβαίνει διαχρονικά. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε ένα απίστευτο γαϊτανάκι σε τηλεπαράθυρα, που ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο, κανείς δεν θα είναι αρμόδιος και τελικά θα φταίει ο Χατζηπετρής, κουράστηκε ο κόσμος να τους βλέπει.

Πυροσβέστες, εθελοντές και η συγγνώμη

Τι να πεις για αυτούς τους ανθρώπους που εδώ και μέρες δίνουν μια τρομερά άνιση μάχη με τις φωτιές με όσα μέσα διαθέτουν αλλά με πολύ θάρρος και αυταπάρνηση. Από κοντά και οι εθελοντές των περιοχών που έχουν κάνει απίστευτη δουλειά για να τους υποστηρίξουν, ενώ και όλος ο κόσμος έδειξε την αλληλεγγύη του προσφέροντας ότι μπορεί. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν μεγαλύτερης αναγνώρισης και επιβράβευσης για αυτό που κάνουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Κάθε φορά τα ίδια λέμε, κάθε καλοκαίρι η κατάσταση ίδια και απαράλλακτη. Σε λίγο δεν θα έχει μείνει τίποτα από πράσινο στην Αττική και θα συζητάμε ακόμα πώς θα ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ενώ λοιπόν έχουν συμβεί όλα αυτά, η μόνη συγγνώμη που έχει ακουστεί στον τηλεοπτικό αέρα της Ελλάδας τις τελευταίες 5 μέρες, είναι του αρχηγού της Εθνικής πόλο, του Γιάννη Φουντούλη από το Τόκιο. Ζήτησε συγγνώμη, γιατί ενώ η Εθνική ομάδα πέτυχε κάτι πρωτόγνωρο και πανηγύρισαν, στην Ελλάδα υπήρχε αυτή η τραγωδία. Μακάρι όλοι να είχαν την ενσυναίσθηση του Φουντούλη. Για να δούμε θα ακουστεί άλλη συγγνώμη όταν τελειώσει αυτή η καταστροφή;

Ξανά απολογούμαι που δεν ήταν μπασκετικό το σημερινό θέμα, αλλά κάποια πράγματα είναι σημαντικότερα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X