Υπερήφανοι: Επεσε μαχόμενη η Εθνική πόλο (13-10) κόντρα στη Σερβία -Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο! (VIDEO)

Υπερήφανοι: Επεσε μαχόμενη η Εθνική πόλο (13-10) κόντρα στη Σερβία -Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο! (VIDEO)

Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη Σερβία στον τελικό του πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε περήφανους όλους τους Ελληνες, καθώς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Οι Σέρβοι ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση του αγώνα, με την Ελλάδα να κάνει σπουδαίες αντεπιθέσεις, παρόλα αυτά δεν ήταν αρκετές για να τη χαρίσουν τη νίκη.

Η Σερβία κέρδισε με 13-10 την Εθνική μας, έχοντας ως «όπλο» της την μεγάλη εμπειρία που έχει σε τέτοιους αγώνες.

Μπορεί η Ελλάδα να μην κατάφερε να πάρει το χρυσό, όμως πραγματοποίησε ένα σπουδαίο τουρνουά και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία, και πρόκειται για μια ομάδα που έχει μέλλον και μπορεί να φέρει και άλλες επιτυχίες στη χώρα μας.


Ο αγώνας

Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για την εθνική, με τον Σκουμπάκη να κλέβει στην πρώτη άμυνα και να σκοράρει αμέσως μετά σε παίκτη παραπάνω. Όμως, οι Σέρβοι είχαν «διαβάσει» πολύ καλά την ελληνική άμυνα, βρήκαν λύσεις με τους πολύπειρους Φιλίποβιτς και Πιγέτλοβιτς, καθώς και τον (αμυντικό) Γιάκσιτς, για να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχθηκε σε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά όσα τέρματα δέχθηκε στον προημιτελικό με το Μαυροβούνιο και στο τέλος του οκταλέπτου έξι, όσα επέστρεψε στους Ούγγρους στον ημιτελικό. Το 6-3 της πρώτης περιόδου υποχρέωνε τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να ανέβουν ένα… βουνό στη συνέχεια του αγώνα.

Η αρχή έπρεπε να γίνει από την άμυνα. Και όντως, αφότου ο Μάντιτς «έγραψε» το 7-4 στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου, η εθνική βελτιώθηκε αισθητά. Βοήθησαν βέβαια και κάποιες βιαστικές επιλογές των «πλάβι», έκανε και 2-3 καλές επεμβάσεις ο Μάνος Ζερδεβάς και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη. Ο Βλαχόπουλος με ένα δύσκολο σουτ από τη γωνία έδωσε το σύνθημα και οι δύο νεαροί της ομάδας, Γκιουβέτσης και Παπαναστασίου, νίκησαν τον Μπράνισλαβ Μίτροβιτς έφεραν το ματς στα ίσια (7-7), στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Η ελληνική ομάδα «έβγαλε» δύο άμυνες με παίκτη λιγότερο (στη μία ο Πιγέτλοβιτς αστόχησε εξ επαφής), αλλά έχασε κάποιες ευκαιρίες να προηγηθεί και ο Πρλαϊνοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου έδωσε ξανά προβάδισμα 8-7 στη Σερβία.

Ο Μάντιτς αξιοποίησε τη δεύτερη ποινή του Φουντούλη και αποκατέστησε προσωρινά το +2 για τους Ολυμπιονίκες του Ρίο, αλλά ο Μουρίκης απάντησε άμεσα από τα 2μ. και ο Φουντούλης σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισε σε 9-9. Δύο χαμένες ελληνικές επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα κι ένα γκολ του Πρλαϊνοβιτς έδωσαν τη δυνατότητα στους «πλάβι» να μπουν με προβάδισμα στην τελευταία περίοδο. Η ισοφάριση του Σκουμπάκη στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου αποδείχθηκε η τελευταία αναλαμπή της εθνικής.

Οι Σέρβοι έδειξαν πιο αποφασισμένοι και μέσα σε 127 δευτερόλεπτα «καθάρισαν» τον τελικό, με ένα πέναλτι και δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω. Οι διεθνείς δεν είχαν τις ψυχικές δυνάμεις και αντιδράσουν στα τέσσερα λεπτά που απέμεναν και υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα μίας ομάδας που έκλεισε τον κύκλο της με ένα δεύτερο Ολυμπιακό τίτλο.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 10-13

Οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2

Σερβία (Σάβιτς): Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πγιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς , Άλεκσιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ., Μίτροβιτς Μπ.

Δείτε φάσεις: 








Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Σερβία

2. ΕΛΛΑΔΑ

3. Ουγγαρία

4. Ισπανία

5. Κροατία

6. ΗΠΑ

7. Ιταλία

8. Μαυροβούνιο

9. Αυστραλία

10. Ιαπωνία

11. Καζακστάν

12. Νότια Αφρική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X