Σεβασμός, αλληλεγγύη και η διέξοδος χαράς, που έχουμε ανάγκη…

Σεβασμός, αλληλεγγύη και η διέξοδος χαράς, που έχουμε ανάγκη…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, φυσικά για την ΑΕΚ, αλλά όχι μόνο…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η δύσκολη κατάσταση με τον πύρινο όλεθρο συνεχίζεται σε πολλά σημεία της χώρας μας. Πολλοί δηλώνουν και αρκετοί είναι σίγουρα συγκλονισμένοι, υπάρχουν όμως και οι πληγέντες που υποφέρουν. Τα λόγια στήριξης και τα στάτους στο… facebook, δεν βοηθάνε πάντως ιδιαίτερα. Σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Σημασία έχουν μόνο δύο πράγματα. Το ένα – θα το επαναλάβω – είναι να αλλάξουμε νοοτροπία και να γίνουμε άνθρωποι που θα σεβόμαστε. Θα σεβόμαστε τον συνάνθρωπο, τα ζώα, το περιβάλλον. Να μάθουμε ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Το άλλο να είμαστε αλληλέγγυοι και να στηρίζουμε χωρίς να προσδοκάμε σε ανταπόδοση και σε συμφέρον.

Χωρίς να το έχει ανάγκη, θέλω και από αυτό εδώ το μετερίζι του «enwsi.gr», να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ORIGINAL 21, που για μια ακόμα φορά, δείχνει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη της και στέκεται με ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι με λόγια, δίπλα στους πληγέντες. Αυτό μόνο και πάμε στα της ΑΕΚ. Ξεκαθαρίζοντας ότι το παρόν blog, γράφτηκε πριν από το φιλικό της ομάδας με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τίποτα πλέον δεδομένο…

Δεν είναι μόνο αυτές οι μέρες λόγω των πυρκαγιών που περνάμε δύσκολα. Περνάμε μονίμως δύσκολα, εδώ και πολλά χρόνια. Μια δεκαετία οικονομικής κρίσης που μας «γονάτισε», ήρθε να την ακολουθήσει η πανδημία. Και σα μην έφταναν αυτά, κάθε λίγο και λιγάκι, έχουμε και φυσικές καταστροφές. Να χάνονται ζωές ή να κινδυνεύουν ζωές. Να καταστρέφονται σπίτια, περιουσίες, κόποι μιας ζωής. Να καταστρέφεται και το περιβάλλον.

Κάθε μέρα στη ζωή μας, να είναι πλέον δύσκολη. Ακόμα κι αν ανήκεις στους τυχερούς, αυτούς δηλαδή που δεν έπεσαν θύματα της πανδημίας ή κάποιας φυσικής καταστροφής, να μην μπορείς να θεωρείς δεδομένο ούτε καν το να πιεις έναν καφέ ή το να ακούσεις λίγη μουσική για να ηρεμήσει η ψυχή σου.

Διέξοδο χαράς από την ΑΕΚ μας…

Δεν είμαι απαισιόδοξος ως άνθρωπος, κάθε άλλο. Αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα, που δεν γίνεται να κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε. Γι’ αυτό, όπως έγραψα και στον πρόλογο, πρέπει να αλλάξουμε και να μάθουμε να σεβόμαστε. Αλλά και τα κριτήρια των επιλογών μας, να γίνονται με γνώμονα το να έχουν καλύτερο μέλλον τα παιδιά μας και όχι με γνώμονα την… πάρτη μας.

Μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα και καθημερινότητα, λογικό είναι να ψάχνουμε όλοι μας, κάποια διέξοδο χαράς, κάτι που να μας γεμίζει την ψυχή με έντονα, αλλά ευχάριστα συναισθήματα. Η ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας είναι οπωσδήποτε μια τέτοια διέξοδος.

Όχι ότι εμείς έχουμε συνηθίσει με την ΑΕΚ τις πολλές χαρές και τις λίγες λύπες. Περισσότερο το αντίθετο έχουμε βιώσει στη ζωή μας. Ούτε είμαστε ΑΕΚ μόνο για τις χαρές και τους τίτλους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τις θέλουμε πάρα πολύ ή ότι δεν τις έχουμε ανάγκη. Και ειδικά σε χρόνια που περνάμε γενικώς δύσκολα σε όλα τα υπόλοιπα, τη διέξοδο της χαράς από την ΑΕΚ μας, την έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πρέπει να το καταλάβουν…

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον πλέον απογοητευτικό τρόπο ελέω του αποκλεισμού από την Βελέζ. Αν είναι βέβαια να συμβεί στην πορεία το ακριβώς αντίθετο από πέρυσι, όπου η σεζόν είχε ξεκινήσει με τις προκρίσεις επί της Σεντ Γκάλεν και επί της Βόλφσμπουργκ, προφανώς και το προτιμώ χίλιες φορές.

Αυτό που θα ήθελα να καταλάβουν όσοι διοικούν την ομάδα και που θέλω να περάσω μέσω της αρθρογραφίας μου, είναι ότι όλοι όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ, όλος ο φίλαθλος κόσμος της, έχουμε ανάγκη ύστερα από τρία σερί χρόνια απογοήτευσης και αποτυχιών, να δούμε φέτος μια κανονική ΑΕΚ που θα μας δίνει χαρές. Μακάρι να μας δώσει και στο τέλος της σεζόν, με την κατάκτηση τίτλων, αλλά αυτό προφανώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αφού υπάρχουν και αντίπαλοι.

Μια ΑΕΚ που…

Αλλά ανεξαρτήτως αν θα πανηγυρίζουμε τον επόμενο Μάιο ή όχι, έχουμε ανάγκη να δούμε μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ από αυτή των τριών τελευταίων ετών, μια ΑΕΚ που δεν θα ρίξει λευκή πετσέτα από τα μισά της σεζόν, μια ΑΕΚ που θα παίζει καλή μπάλα, μια ΑΕΚ που θα παίρνει νίκες στα ντέρμπι, μια ΑΕΚ που θα σκίζεται μέσα στο γήπεδο, μια ΑΕΚ που θα μας προκαλεί έντονα συναισθήματα, όπως εκείνη της σεζόν 2017-2018, ανεξαρτήτως επαναλαμβάνω αν το τέλος της σεζόν, θα έχει την ίδια κατάληξη.

Έχοντας ακόμα 22 ημέρες μέχρι να φύγει ο Αύγουστος, είναι πολύ κομβικό το να κάνει η διοίκηση εκείνες τις κινήσεις που απαιτούνται, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες για να δούμε την ΑΕΚ, που έχουμε όλοι μας, τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη να δούμε φέτος. Αναμένουμε…

Καλή δύναμη σε όσους δοκιμάζονται περισσότερο, αυτές τις δύσκολες ώρες…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X